«Πραξικόπημα» η επιστράτευση των εκπαιδευτικών πριν κηρυχθεί η απεργία (video)

«Πραξικόπημα» η επιστράτευση των εκπαιδευτικών πριν κηρυχθεί η απεργία (video)

Μάιος 16, 2013 - 11:20
1 σχόλια

Καταστρατηγείται το δικαίωμα στην απεργία και χάνεται η εργασιακή αξιοπρέπεια

Ιδιαίτερα σκληρός ήταν στις δηλώσεις του ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς σχετικά με την  απόφαση του Πρωθυπουργού της χώρας να προχωρήσει σε επίταξη των εκπαιδευτικών, πριν καν αυτοί κηρύξουν απεργία. Χαρακτήρισε την κίνηση αυτή "πραξικόπημα" που αντίκειται στο Σύνταγμα και εκτός όλων των άλλων συνεπειών καταστρατηγεί το δικαίωμα στην απεργία και οι εργαζόμενοι χάνουν στην ουσία την αξιοπρέπειά τους.

Ο βουλευτής τόνισε πως όταν οι όροι επαναλαμβάνονται χάνουν την αξία τους, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η επιστράτευση των εκπαιδευτικών αποτελεί την τρίτη επιστράτευση εργαζόιμενων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ανέφερε δε πως όλα αυτά έχουν ως σκοπό να ενσπείρουν το φόβο στους εργαζόμενους και να μην μπορούν να κάνουνα απεργία για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Ο κ. Ζαχαριάς αναφέρθηκε και γενικότερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια παιδεία - προβλήματα που επιτείνονται με τα μνημόνια και έχουν δυστυχώς επιπτώσεις όχι μόνο στον εκπαιδευτικό κλάδο αλλά στο σύνολο της κοινωνίας και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Γορτυνία και η Κυνουρία στην Αρκαδία όπου με τις συγχωνεύσεις των σχολείων έχουν προκληθεί σοβαρά κοινωνικά προβλήματα.

 

ε.τ.

Video: 

youtube://v/sTNXU7ORhvA


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ωραια τα λόγια ωραια η συμπαρασταση αλλα τι μπορούμε να κανουμε γιαυτο;