Το «Ποτάμι» του Θεοδωράκη και… Τα ποσοστά που παρασύρει

Το «Ποτάμι» του Θεοδωράκη και… Τα ποσοστά που παρασύρει

Μάρτιος 06, 2014 - 10:22
9 σχόλια

Νέα δημοσκόπηση της ALCO- Κλείνει η «ψαλίδα» Σαμαρά- Τσίπρα

Σε μια πρώτη δημοσκόπηση της ALCO, η οποία έγινε συμπεριλαμβάνοντας και το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, «Το Ποτάμι», τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία.

Έτσι λοιπόν, το ποσοστό για το «Ποτάμι», ανέρχεται στο 5.7%, ενώ έρχεται ως τέταρτη πολιτική δύναμη, αφήνοντας πίσω ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σε ό, τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές Μαΐου.

Με βάση και τα όσα αναφέρονται στο protothema.gr, τα δεδομένα, τα οποία προκύπτουν για τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων, αλλά και για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργού καθώς και τη δημοτικότητα ανάμεσα σε Σαμαρά- Τσίπρα, τα αποτελέσματα για την ώρα, διαμορφώνονται ως εξής:

Το προβάδισμα με 0,9% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 20,9% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 20%. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 6,9% και ακολουθούν «Το Ποτάμι» 5,7%, ΚΚΕ 5,2%, ΑΝΕΛ 4%, ΠΑΣΟΚ 3,8%, ΔΗΜΑΡ 2,8%, Οικολόγοι 1,5% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ήταν στα επίπεδα του 1,4%.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των αρχηγών των δύο κομμάτων, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 29% σε θετικές γνώμες και ο Αλέξης Τσίπρας 28% ενώ τρίτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 20%.

Στο ερώτημα για το ποιος από τους Σαμαρά-Τσίπρα είναι περισσότερο αξιόπιστος ως πρωθυπουργός, ο αρχηγός της ΝΔ συγκεντρώνει το 33% και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 25% ενώ «κανένας» απαντά το 38%.

Έξι στους δέκα απαντούν στη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Newsit ότι θα ψηφίσουν με βάση τα εσωτερικά ζητήματα και 4 στους 10 ότι θα ρίξουν την ψήφο τους για να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση.

Όσο για τις δεξαμενές από τις οποίες φαίνεται να αντλεί ψηφοφόρους «Το Ποτάμι» η βασική φαίνεται να είναι η ΔΗΜΑΡ με 12,8% και ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 12,1%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 8,1%, ΣΥΡΙΖΑ 7,7%, Νέα Δημοκρατία 1,9% και ΚΚΕ 1,1%.

Είναι ξεκάθαρο με μια πρώτη ματιά, ότι τα «πολιτικά» νερά ταράζονται, αφού κάθε τι νέο, κυρίως στο χώρο της πολιτικής όπου τίποτα δεν είναι δεδομένο, προκαλεί αναστάτωση είτε θετική είτε αρνητική. Προφανώς και αναμένονται περαιτέρω δημοσκοπήσεις, μιας και πλέον η τελική ευθεία όχι μόνο των αυτοδιοικητικών αλλά και των Ευρωεκλογών Μαΐου είναι προ των πυλών.
 

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ...

http://www.youtube.com/watch?v=J-Ok9sxdKyc

Παραγγελιά ΕΙΝΑΙ του Ευαγγελάτου για το σάιτ του, τι θα έβγαζε;;;;;...... Οι καναλάρχες και οι μεγαλοεκδότες τον πατρονάρουν...... Τα ποσοστά είναι αυτά που θέλει ο πλερώνων............ Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 6-7 μονάδες,οι μυστικές δημοσκοπήσεις τους, το δείχνουν. Γι αυτό έχουν λυσσάξει!!Το ξέρουν!!Έρχεται η ώρα της κρίσεως........ Τα παρά φύση κυβερνητικά μορφώματα θα πάρουν την απάντησή τους......

Δίνουν 5% στο «Ποτάμι», όπως έδιναν 15% στην «Ελιά»......Που ξεράθηκε......

Αυτός που πληρώνει βγάζει τα αποτελέσματα που τον συμφέρουν. Το κόμμα ελιά όταν πρωτοβγήκε η ίδια εταιρεία δημοσκοπήσεων δηλ η alco έδινε 15% στην ελιά...Σήμερα παίρνει το τρίτο το ........ Ο δημοσιογράφος που έκανε κόμμα τα *** από αυτούς που κυβερνάνε. Πιο φανερό δε γίνεται. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων που μπορεί να πάρει θα προέρχονται από όλα τα άλλα κόμματα πλην των 2 γνωστών βόθρων-κομμάτων που κυβερνάνε ακόμα δυστυχώς την Ελλάδα. Θα μπορούσατε να έχετε πιο ενδιαφέροντα θέματα εκεί στο portal με πραγματικά γεγονότα και όχι με εικονική πραγματικότητα.... Κρίμα είναι.

Γιατί δεν καταλαβαίνω απλά πράγματα; Πως γίνεται να μην γνωρίζει η ελληνική κοινωνία ούτε καν μια πεντάδα μελών αυτού του κομματος και να βγαίνουν δημοσκοπήσεις με τέτοια ποσοστά; Πως γίνεται να ψηφίζει κάποιος ένα κόμμα που δεν ξέρει τίποτε για αυτό; !!!!!

Είναι απλό... έχεις δει ποσο αποτυχημένοι είναι οι πολιτικοί μέχρι τώρα και σίγουρα έλκει ότι νέο και άφθαρτο...

@ 17.29 Ολοι ξέρουν ότι ο Θεοδωράκης βγήκε κόντρα στους αγανακτισμένους και τα ταγάρια της πάνω και κάτω πλατείας το 2011, άσε που αρέσει και το αλατσισμένο "saundtack" calexico - Stray

Εδώ γελάνε.Μέ Τέλογλου στο Ποτάμι,εκτόs των άλλων, 12,1% των ΑΝΕΛΛ πρos μεριά Σταύρου ΧΑ ΧΑ ΧΑ