«Παγώνει» την αξιολόγηση το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου (video)

«Παγώνει» την αξιολόγηση το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου (video)

Ιούλιος 09, 2014 - 21:32
0 σχόλια

To φλέγον  θέμα της αξιολόγησης σύμφωνα με το κεφάλαιο Γ’ του Ν.4250/2014 συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 9 Ιουλίου και το Αrcadia Portal βρέθηκε εκεί για να σας μεταφέρει την απόφαση του Π.Σ.

Η αντιπερειφερειάχης Κωνσταντίνα Νικολάκου εισηγήθηκε του θέματος το οποίο ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου. Με λίγα λόγια το ψήφισμα που κλήθηκαν να αποφασίσουν τα μέλη ανέφερε ότι ο τρόπος αξιολόγησης έτσι όπως έχει αποτυπωθεί από το Υπουργείο απαξιώνει την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε εργαζόμενου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης ενώ θα έπρεπε να έχει εκδόσει ήδη από το νόμο την ποσόστωση κατανομής ανά  διεύθυνση δεν το έχει κάνει και έχει παγώσει την αξιολόγηση.
Το ψήφισμα ανέφερε ότι το Π.Σ Πελοποννήσου πρέπει να γίνει  αναστολή της εφαρμογής των συγκεκριμένων διατάξεων μέχρι την τροποποίηση του και την επαναφορά στο αρμόδιο υπουργείο, για να το επαναδιαπραγματευθεί και να τροποποιηθούν οι επίμαχες διατάξεις έτσι ώστε η αξιολόγηση των υπαλλήλων να διέπεται από αντικειμενικότητα , αμεροληψία. Βάση της υπηρεσιακής ικανότητας σε σχέση με τα καθήκοντα και τα αντικείμενα εργασίας.

Ο κ. Γούργαρης  περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το δικό του ψήφισμα στο Π.Σ  το οποίο δεν υπερψηφίστηκε από το σώμα. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ψήφισμα.
Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πατσαρίνος ανέφερε ότι υπάρχει μια κοινή αντίληψη για την αξιολόγηση από την κοινωνία και τους φορείς, γεγονός το οποίο δείχνει να βγάλει αποτέλεσμα και συμφώνησε με το ψήφισμα της κ. Νικολάκου.

Ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε ότι δεν είναι αντίθετος με τον όρο αξιολόγηση αλλά είναι αντίθετος με τους ερασιτεχνισμούς και τα επικίνδυνα παιχνίδια που μπορεί να παιχτούν εν ονόματι  της αξιολόγησης.
Το υπουργείο, τόνισε, πρέπει να προσχωρήσει σε εξειδίκευση των αντικειμενικών κριτηρίων της αξιολόγησης που θα λειτουργήσει ως  «μπούσουλας» για την επίτευξη της εφαρμογής του ν.5 του συντάγματος περί ισονομίας των πολιτών.

Aκολουθεί βίντεο

 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/HD7Z0HeBjQE


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.