Το «Παγκάκι»: Κατάπτυστες οι δηλώσεις του εργατοπατέρα «συνδικαλιστή» του ΠΑΜΕ

Το «Παγκάκι»: Κατάπτυστες οι δηλώσεις του εργατοπατέρα «συνδικαλιστή» του ΠΑΜΕ

Απρίλιος 12, 2013 - 10:57
5 σχόλια

Το “Παγκάκι“ είναι ένας αυτοδιαχειριζόμενος ελεύθερος κοινωνικός χώρος που πήρε την πρωτοβουλία της οργάνωσης εκδήλωσης προκειμένου να κάνει γνωστή την προσπάθεια και να σταθεί αλληλέγγυος στους εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, που παίρνοντας τον έλεγχο του εργοστασίου στα χέρια τους απαντούν με συλλογική δράση στην αδράνεια που βολεύει πολύ κάποιους, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της κρίσης.

Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι ενόχλησε το ΠΑΜΕ και προχώρησε στην καταγγελία αυτής της πρωτοβουλίας.

Οι ίδιοι οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. δηλώνουν ότι δεν φιλοδοξούν να γίνουν επιχειρηματίες αλλά θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια λειτουργώντας οι ίδιοι το εργοστάσιο χωρίς τους ιδιοκτήτες που το εγκατέλειψαν. Τονίζουν άλλωστε, ότι η επιτυχία της προσπάθειάς τους εξαρτάται από την αλληλεγγύη της κοινωνίας και θέλουν ο αγώνας τους να αποτελέσει παράδειγμα που θα απλωθεί στους εργασιακούς χώρους και σε όλη την κοινωνία.

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας προσφέρθηκε να φιλοξενήσει και να στηρίξει αυτή την εκδήλωση. Αυτό όμως που ενόχλησε το ΠΑΜΕ, δεν είναι ότι οι εργάτες θέλουν να γίνουν βιομήχανοι. Αυτό δεν μπορεί να το πιστεύει πραγματικά. Αυτό που τους ενοχλεί είναι ο αυτόνομος αγώνας των εργατών, με συνδικαλισμό από τη βάση που παρακάμπτει τους επαγγελματίες αντιπροσώπους και τους εργατικούς κομματικούς εργατοπατέρες. Με τη λογική τους οι εργάτες θα έπρεπε να περιμένουν στην ανεργία για το πότε θα ωριμάσουν οι συνθήκες και με την καθοδήγηση της φωτισμένης ηγεσίας να εγκαθιδρύσει τον επίγειο παράδεισο της γραφειοκρατίας όπου ως δια μαγείας θα λυθούν όλα τα προβλήματα.

Δε λέμε ότι το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ θα λύσει το επαναστατικό ζήτημα σήμερα. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς ευχόμαστε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε να πετύχει, ενώ το ΠΑΜΕ το καταδικάζει εκ των προτέρων. Καταδικάζει δηλαδή την προσπάθεια να σταθούν οι εργάτες χωρίς αφεντικά. Πού ακούστηκε τέτοιο πράγμα – Χωρίς αφεντικά; Χωρίς καθοδηγητές; Εδώ υπάρχει ολόκληρο ΠΑΜΕ!

Αυτό που ενόχλησε είναι η εργατική αυτοδιεύθυνση που έχει σαν βάση της την άμεση δημοκρατία. Γιατί αυτό που θέλουν δεν είναι η απελευθέρωση της εργατικής τάξης αλλά η ηγεμονία της γραφειοκρατίας πάνω στην εργατική τάξη. Θέλουν να γίνουν αυτοί τα αφεντικά των εργατών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ. – ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ “ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ”

topagkaki.espivblogs.net

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Καλή η καταγγελία σας αλλά δεν δημοσιεύετε το όνομα του "σύντροφου συνδικαλιστή" και τις δηλώσεις του, ώστε να ενημερωθούμε και εμείς οι άσχετοι.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ 'Η ΠΙΟΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ 'Η ΠΙΝΕΙ ΛΗΓΜΕΝΑ.

"Ένας είναι ο εχθρός, ο ανένταχτος λαός!" (ζω με την ελπίδα να συμβεί κάποτε, να γίνει μια κοινή διαδήλωση όλων των κομμάτων για να διαμαρτυρηθούν που οι στάνες τους έμειναν άδειες)(μας θέλουν κοπάδι, να ανήκουμε κάπου, οπουδήποτε, αρκεί να αναγνωρίζουμε την Εξουσία)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΚΑΘΥΒΡΥΖΗ ΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΓΑΝΕ.ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΗΚΑΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΕΙ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΩΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΔΕ ΤΟ ΚΑΘΥΒΡΥΣΕ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΙΩΝ ΔΕ ΤΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΕ.ΕΤΣΙ ΔΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Γιατί δεν βαλατε και τις δηλώσεις που εκανε ο συνδικαλιστης του ΠΑΜΕ να εχουμε ολοκληρωμένη άποψη; Βάλτε τις δηλώσεις και αφήστε να βγάλουμε συμπεράσματα οι αναγνώστεσ μόνοι μας. Αλλιώς μας κατευθύνετε όπως αυτά που καταγγέλετε