«Όχι στα διόδια - Όχι στην τρομακτική αύξηση των 133% της τιμής τους στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας - Μεγαλόπολης - Κορίνθου»

«Όχι στα διόδια - Όχι στην τρομακτική αύξηση των 133% της τιμής τους στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας - Μεγαλόπολης - Κορίνθου»

Νοέμβριος 22, 2010 - 13:02

Από το γραφείο τύπου "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου"
Η παράδοση δυο τμημάτων μήκους 35 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας έχει σαν συνέπεια να πληρώνουν οι χρήστες των Ι.Χ. επιπλέον 3,60 ευρώ απ’ ότι πλήρωναν τον Σεπτέμβρη. Η κυβέρνηση επέβαλε αύξηση 133% (από 2,70 €, 6,30 €) την ώρα που μειώνει τα εισοδήματα των εργαζομένων 30%.

Ο ασφαλής αυτοκινητόδρομος γίνεται πλέον πολύ ακριβός για τους χρήστες, αφού σ’ έναν οδηγό Ι.Χ. κοστίζει το δρομολόγιο από Καλαμάτα μέχρι Αθήνα και η επιστροφή του 18,40 €.
Η εξέλιξη αυτή προοιωνίζει το τι θα συμβεί αν ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος μέχρι την Καλαμάτα. Θα υπάρχει δρόμος αλλά δεν θα μπορούν οι χρήστες να τον χρησιμοποιήσουν.
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καταγγέλλει την τεράστια αυτή αύξηση της τιμής των διοδίων και καλούμε όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στα διόδια και την ιδιωτικοποίηση των δρόμων στη δεύτερη συμβολική απελευθέρωση των διοδίων που οργανώνουμε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 στις 4 μ.μ. στα διόδια της Νεστάνης.

Καλαμάτα 22/11/2010

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Ειδήσεις: