«Φλερτ» Κωνσταντινόπουλου με την «κίνηση των 58»

«Φλερτ» Κωνσταντινόπουλου με την «κίνηση των 58»

Ιανουάριος 22, 2014 - 12:27

Διάλυση ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ- Πολλές οι εσωκομματικές αλλαγές

Σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης της ...  «χαμένης» Κεντροαριστεράς, προβαίνει η κίνηση των 58, συμμετέχοντας ως όλα δείχνουν στη διάλυση τουλάχιστον εσωκομματικά, μιας και η πολιτική ρευστότητα πρωτοστατεί πια, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ.

Ο «άτυπος» επικεφαλής των «58», καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, προανήγγειλε σύμφωνα και με πληροφορίες απ’ το iefimerida.gr, το τέλος του ΠΑΣΟΚ και την κάθοδο του χώρου στις ευρωεκλογές με τίτλο: « Δημοκρατική προοδευτική παράταξη». Ως περιθωριοποιημένη χαρακτηρίζει ο ίδιος τη ΔΗΜΑΡ και μάλιστα ως «υμνητή» της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό, τι αφορά τους διαδόχους Βενιζέλου, ακόμα και οι δικοί του άνθρωποι, δείχνουν να μην είναι και τόσο ικανοποιημένοι, προτιμώντας στο τιμόνι της ηγεσίας του κόμματος, ένα νέο άνθρωπο, ο οποίος θα μπορέσει να αντιμετωπίσει καίριους αντιπάλους της αντιπολίτευσης.

Η άρνηση Κουβέλη από την άλλη, για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και κίνηση των 58, έσπρωξε ως όλα δείχνουν και μετά τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση των τελευταίων στο Περιστέρι, Λυκούδη, Παπαδόπουλο και Ψαριανό στην κίνηση των 58. Αρκετά θολό το τοπίο για Κουβέλη, ο οποίος ενδέχεται να χάσει τη συνεργασία με Ανδρέα Λοβέρδο, μιας και αυτός φλερτάρει με τους 58, αφού δείχνει ενοχλημένος απ’ τη λέξη «Αριστερά» στη μετονομασία της ΔΗΜΑΡ, η οποία είναι ΔΗΜΕΑΡ: «Δημοκρατική Μεταρρυθμιστική Αριστερά». Ανένδοτος ο Κουβέλης, να μη χαθεί η λέξη «Αριστερά» από την ονομασία παράταξης, της οποίας ηγείται.

Στα του ΠΑΣΟΚ ξανά, με τριχοτόμηση του «πράσινου ήλιου», μιας και όλα οδεύουν σε διάλυση της παράταξης. Απ’ τη μία ο Κώστας Σκανδαλίδης με τους συμμάχους του, απ’ την άλλη τα νεώτερα στελέχη, με επικεφαλή τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος σύμφωνα και με πληροφορίες απ’ το iefimerida.gr, επιθυμεί συνεργασία με την κίνηση των «58», αλλά και διάδοχο Βενιζέλου, με νέο ηγέτη απ’ τη γενιά των 40άρηδων. Τρίτο σκέλος, οι 75 του Μιχάλη καρχιμάκη και οι νοσταλγοί του παπανδρεϊσμού.

Και οι Οικολόγοι Πράσινοι όμως, δεν ξεφεύγουν απ’ τις γενικότερες εσωκομματικές αναταράξεις, αφού τα φλερτ με ΣΥΡΙΖΑ και κίνηση των «58», δεν παύουν να υφίστανται.

Με πολύ ενδιαφέρον και αρκετή δόση ειρωνείας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει τις εξελίξεις, κυρίως σε ό, τι αφορά το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Δεδομένης της κατάστασης, αναμένεται ακόμα πιο φλέγον πολιτικό τοπίο με πολλά ερωτηματικά, μιας και όλες αυτές οι εσωκομματικές αλλαγές, προβλέπεται εντέλει να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα, ακόμα και λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές Μαΐου.