Οινοποιία Μποσινάκης

Οινοπoιείο:  Στενό Μαντινείας

Τηλ: 2710 572767   
Fax: 2710 572765

Κάβα: Γρηγορίου Ε' 11, ΤΡΙΠΟΛΗ

Τηλ: 2710 238202

Εταιρικό προφίλ Μποσινάκης Οινοποιία:

 Η Μποσινάκης οινοποιία κινείται στο χώρο του κρασιού από το 1979. Είναι μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση και όλα τα μέλη της έχουν εξαιρετική γνώση των συνηθειών κατανάλωσης κρασιού και των τάσεων στην Ελλάδα. Είναι μια οικογενειακή παράδοση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με την ίδια αγάπη, το ίδιο μεράκι, την ίδια αφοσίωση στην ιδέα, που ονομάζεται “ποιοτικό κρασί”.

“Το πάθος φέρνει τη γνώση και η γνώση την εξέλιξη. Κι όταν αυτά ποτιστούν με αγάπη... μπορείς να είσαι υπερήφανος για το κρασί που παράγεις”.
Οδηγούμενη από αυτό το αξίωμα, η οικογένεια Μποσινάκη δίνει 30 χρόνια τώρα τον καλύτερό της εαυτό για την παραγωγή κρασιού υψηλής ποιότητας και κορυφαίας γεύσης. Με όχημα την τεχνολογία και οδηγό την αγάπη, κινείται στο δύσκολο μονοπάτι της διαφορετικότητας, χωρίς ποτέ να συμβιβαστεί, να υποκύψει, να βολευτεί. Πάντα με βαθιά συνείδηση πως προσφέρει κάτι παραπάνω από κρασί... προσφέρει ουσία, συντροφιά, αγάπη. Η Μποσινάκης οινοποιία έχει δεσμευτεί στην παραγωγή ποιοτικών οίνων με μοναδικό χαρακτήρα.
Στα χωριά Στενό, Λιθοβούνια και Αγιωργίτικα Αρκαδίας, εκεί όπου το μικροκλίμα ευνοεί τα σταφύλια περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Μαντινείας, καλλιεργείται η κύρια ποικιλία του οινοποιείου, το μοσχοφίλερο. Από αμπελώνες με μικρή στρεμματική απόδοση (800 - 1000 κιλά / στρέμμα), που επιλέγονται προσεκτικά από την ίδια την οικογένεια, προέρχεται το κρασί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης «Μαντινεία» Μποσινάκης. Στους συνεργαζόμενους αμπελώνες συγκαταλέγεται και το γηραιότερο αμπελοτόπι της Μαντινείας στην περιοχή του Κουμά.  Στην περιοχή της Αιγιαλείας καλλιεργούνται σε μικρότερες εκτάσεις οι λευκές ποικιλίες Sauvignon Blanc, Chardonnay, Ροδίτης και οι ερυθρές Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah.
Το οινοποιείο βρίσκεται μέσα στη ζώνη καλλιέργειας του Μοσχοφίλερου Ο.Π.Α.Π. Μαντινείας, στην περιοχή του Στενού. Η παραγωγή του οινοποιείου ανέρχεται στις 12.000 φιάλες ετησίως, με κύριο προϊόν το Π.Ο.Π Μαντινεία. Επιπλέον, παράγονται ατομικές φιάλες των 187ml με τοπικό Αρκαδικό οίνο από την ποικιλία μοσχοφίλερο και  πολυποικιλιακό ερυθρό ξηρό οίνο. Ειδικότερα ο ερυθρός ξηρός παράγεται από τις ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah και παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για 12 ολόκληρους μήνες.

Η “ρόδινη” πλευρά της  Μαντινείας από την Οινοποιία Μποσινάκη

H Οινοποιία Μποσινάκης κινείται στο χώρο του κρασιού από το 1979 και έχει συνδέσει το όνομα της με το μοσχοφίλερο της Μαντινείας.

Η Μαντινεία 2010 από την οινοποιία Μποσινάκη είναι ένα κρασί με ιδιαίτερη γεύση και προσωπικότητα, που αξιοποιεί στο έπακρο την εξαιρετικά αρωματική ποικιλία του μοσχοφίλερου. Είναι ένα κρασί που προέρχεται από πολύ επιλεκτικό τρύγο στην περιοχή της Μαντινείας  και η μοναδικότητα του έγκειται στο ρόδινο χρώμα του.

Τα έντονα αρώματα τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών σε συνδυασμό με το γεμάτο σώμα του, κάνει το Μαντινεία 2010 Μποσινάκη την  ιδανική πρόταση για όλους τους λάτρεις του καλού κρασιού, καθώς  συνοδεύει τα αγαπημένα σας θαλασσινά πιάτα με νεανική φρεσκάδα και σύγχρονο στυλ.

Επιπλέον, η απαλή του γεύση το κάνει ιδανικό και έως απεριτίφ.

Στην υγειά  σας! 
 

Θέση

Ελλάδα
37° 30' 38.8728" N, 22° 22' 28.9884" E
GR