“Έρχεται εβδομάδα παθών για τους εργαζομένους» λέει το τοπικό ΠΑΜΕ

“Έρχεται εβδομάδα παθών για τους εργαζομένους» λέει το τοπικό ΠΑΜΕ

Μάρτιος 03, 2010 - 15:33

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επισημαίνει:
«Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση – ΕΕ- πλουτοκρατία ενάντια στους εργαζόμενους, είναι μονόδρομος η αντίσταση και η αντεπίθεση με το Π.Α.ΜΕ.
 Στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΝΔ - ΕΕ- πλουτοκρατίας – συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η συσπείρωση και η πάλη με το Π.Α.ΜΕ.
 Στα ιδεολογήματα των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ – ΔΟΕ που λένε «οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές και τα κέρδη» απαντάμε – παλεύουμε – απεργούμε με πλαίσιο και αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες μας.
Γιατί δε γίνεται να συνυπάρχουν οι αγορές, δηλ. η αναζήτηση του μέγιστου δυνατού κέρδους των λίγων, με την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών. Γιατί δεν γίνεται να ικανοποιηθεί η ανάγκη των εργαζομένων και των παιδιών τους για παιδεία όταν αυτή γίνεται εμπόρευμα. Όταν το Δημόσιο σχολείο και ο εκπαιδευτικός εγκαταλείπεται από το κράτος και αναζητούνται για τις ελλείψεις πόροι από τις τσέπες των γονιών ή σπόνσορες.
Γυρνάμε την πλάτη στον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό που κυριαρχούν στην ΕΛΜΕ και στους Συλλόγους Δασκάλων στο νομό. Αρνήθηκαν να υπερασπιστούν συναδέλφισσα καθηγήτρια που δουλεύει ως ωρομίσθια στο 1ο και 11ο – 12ο Δημοτικό της Τρίπολης και στο Δημοτικό Βραχατίου. Δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση να καταγγείλουν την τρομοκρατική απεργοσπαστική παρέμβαση του Διευθυντή του σχολείου, υπαλλήλου της πρωτοβάθμιας ακόμα και του Διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.
ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αρνούνται να ψηφίσουν οι ωρομίσθιοι (το πιο κακοπληρωμένο κομμάτι συναδέλφων στην εκπαίδευση) για εκλογή αντιπροσώπων στα συνέδρια ΟΛΜΕ και ΔΟΕ τόσο στην ΕΛΜΕ όσο και στους Σύλλογους Δασκάλων στο νομό.

Συνάδελφε – συναδέλφισσα
Ωρομίσθιε – αναπληρωτή
Μην δέχεσαι να σε απειλούν , να σε τρομοκρατούν, να σου μιλάνε οι χορτάτοι και οι βολεμένοι, οι κλέφτες του δικού σου μόχθου για θυσίες και λιτότητα. Ούτε βήμα πίσω. Αν τώρα στην αρχή του εργασιακού σου βίου τους φοβηθείς, δεν πρόκειται να σε λυπηθούν. Σπάσε την τρομοκρατία. Μόνο με ταξική συσπείρωση, με το Π.Α.ΜΕ μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική τους.”

Πηγή: ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ειδήσεις: