Ψήφισμα από την Νομαρχία Αρκαδίας

Ψήφισμα από την Νομαρχία Αρκαδίας

Δεκέμβριος 05, 2009 - 13:57

Tο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αρκαδίας, στη συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα της 2ης Νομαρχιακής Επιτροπής της (το οποίο εκδόθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της 3ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας των Α.ΜΕ.Α.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αρκαδίας:

• Στηρίζει τα δικαιώματα των Α.ΜΕ.Α για κοινωνική αποκατάσταση, εκπαίδευση, οικονομική αυτοτέλεια και αυτοδυναμία, στην υγεία, στην εργασία, στην προσβασιμότητα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και την πρόσβαση σε ψυχαγωγικές, τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

• Καλεί τους αρμόδιους φορείς να εξασφαλίσουν στα Α.ΜΕ.Α την πλήρη απολαβή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

• Ζητά από την κυβέρνηση να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις και διακηρύξεις των Παγκοσμίων Οργανισμών με συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής.

• Απαιτεί την πλήρη στελέχωση των υπαρχόντων και την ίδρυση νέων μονάδων στήριξης-αποκατάστασης- περίθαλψης και φροντίδας των Α.ΜΕ.Α και των οικογενειών τους.
β. Επίσης, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αρκαδίας, με αφορμή επιστολές του Συλλόγου Τριτέκνων Οικογενειών Δήμου Τρίπολης και Όμορων Δήμων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου στις οποίες τονίζεται η έλλειψη παιδιάτρου στους Δήμους Λεωνιδίου και Τυρού, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο καλεί την Πολιτεία (Παναρκαδικό Νοσοκομείο-Υπουργείο Υγείας) να τοποθετήσει άμεσα παιδίατρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου, λόγω και της ιδιαίτερης συγκυρίας που βιώνουμε όλοι με την πανδημία της νέας γρίπης Α(Η1Ν1).

Ειδήσεις: