Το παρασκήνιο των εκλογών στην Μεγαλόπολη και την Αρκαδία

Το παρασκήνιο των εκλογών στην Μεγαλόπολη και την Αρκαδία

Οκτώβριος 06, 2009 - 11:54

Πέρα απο το γενικότερο κλίμα και το εκλογικό αποτέλεσμα, αν ρίξουμε μια πιο καλύτερη ματιά στην πόλη της Μεγαλόπολης μπορούμε να δούμε ποιά ήταν η συμπεριφορά των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.
Ιδίως μετά από όσα έχουν γίνει σε σχέση με τα χρονίζοντα προβλήματα που υπήρχαν με όσα έχουν γίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση, η με όσα έγιναν σε σχέση με την ΔΕΗ και τους συνδικαλιστές και τέλος με το μεγάλο θέμα που προέκυψε με τον αποκλεισμό του Μεγαλοπολίτη Παναγιώτη Βαλασόπουλου από το ψηφοδέλτιο.

Θα κάνω μόνο μια απλή σύγκριση.....

Βουλευτικές 2007ψήφοι
2725 ΝΔ 2446 ΠΑΣΟΚ 546 ΚΚΕ 194 ΛΑΟΣ 240 ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτικές 2009ψήφοι
1979 ΝΔ 2655 ΠΑΣΟΚ 532 ΚΚΕ 343 ΛΑΟΣ 225 ΣΥΡΙΖΑ

Με την πρώτη ματιά εύκολα μπορεί κάποιος να βγάλει τα συμεράσματα του.
Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 209 ψήφους και το ΚΚΕ με ΣΥΡΙΖΑ είχαν απώλειες 29 ψήφους.
Η Νέα Δημοκρατία έχασε 746 ψήφους και το ΛΑΟΣ κέρδισε 149.

Τα υπόλοιπα μικρά κόμματα έχουν μια αύξηση κάτω από 70 ψήφους όλα μαζί.

Είναι σαφές οτι υπήρξε μια μετακίνηση περίπου 150 με 200 ψήφων απο την ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ και μένει ένας αριθμός περίπου 500 ψήφοφόρων της ΝΔ οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν καθόλου να ψηφίσουν, κίνηση που παρατηρήθηκε σε πολλές περιοχές της Αρκαδίας και ορισμένοι την συνδέουν και με το γεγονός οτι δεν υπήρχε στο ψηφοδέλτιο ο Πέτρος Τατούλης.
Η επικράτηση του Ανδρέα Λυκουρέντζου ήταν αναμενόμενη αλλά κανείς δεν μπορεί να βρεί που πήγαν οι 17.000 ψήφοι του Τατούλη.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ αναμενόμενα είναι τα νούμερα για τον Γιαννόπουλο Γιάννη και την Παναγοπούλου Γεωργία. Πολύ καλή ήταν η παρουσία του Δημήτρη Παυλή που συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό σαν καινούργιος υποψήφιος και πλέον είναι φανερό οτι έχει σίγουρα καλό μέλλον.
Αίσθηση και προβληματισμό όμως έχει προκαλέσει η κόντρα μεταξύ Ρέππα και Κωνσταντινόπουλου οι οποίοι έχουν πολύ μικρή διαφορά μεταξύ τους. Μάλιστα μεγάλη σημασία έχει όσα έγιναν την προεκολογική περίοδο με συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ιδίως εδώ στην Μεγαλόπολη να αφιερώνουν όλη τους την δύναμη να βγεί πρώτος ο δικός τους υποψήφιος και να καταφέρουν να έχουν το πάνω χέρι στην στις τοπικές κοινωνίες όπως πολύ χαρακτηριστικά πολύ απροκάλυπτα διαλαλούσαν!!!
Τα στελέχη αυτά είχαν σίγουρη την νίκη του ΠΑΣΟΚ και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν το κυνήγι του σταυρού για τον δικό τους υποψήφιο! Είναι γεγονός και επιβεβαιώνεται από πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ οτι δόθηκε μεγάλη μάχη για το ποιός ελέγχει το ΠΑΣΟΚκαι τους ψηφοφόρους στις τοπικές κοινωνίες.
Είναι κοινό μυστικό πλέον στην Μεγαλόπολη οτι όλα τα παραπάνω έχουν μεγάλη σχέση με το τι θα γίνει του χρόνου που θα έχουμε τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Από ότι καταλαβαίνετε όλοι οι εθνικές εκλογές τελείωσαν.....
από σήμερα ξεκινάνε οι Δημοτικές Εκλογές!!!!!

Πηγή:http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/

Ειδήσεις: 
Tags: