Την αναβάθμιση του Παναρκαδικού νοσοκομείου σε «Πανεπιστημιακό» ζητά η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων

Την αναβάθμιση του Παναρκαδικού νοσοκομείου σε «Πανεπιστημιακό» ζητά η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων

Σεπτέμβριος 25, 2009 - 08:53

Την ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε Πανεπιστημιακό θέτει με επιστολή της προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων. Η ίδια επιστολή κοινοποιείται στον Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Ι. Παπαθανασίου, στον Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας κ. Δ. Αβραμόπουλο, στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο και στο Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημ. Κωνσταντόπουλο.
Η επιστολή έχει ως εξής:

«ΘΕΜΑ: Ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε Πανεπιστημιακό.
Κύριε Υπουργέ,
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων υπέβαλε αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 27.6.08 για ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη, και αναβάθμιση του «Παναρκαδικού Νοσοκομείου» σε «Πανεπιστημιακό», το οποίον λόγω της γεωγραφικής του θέσης θα επιφέρει μεγάλη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, όπως και σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το Υπουργείο, στο αίτημά μας αυτό, μας απήντησε θετικά τονίζοντάς μας ότι χρειάζεται να συνυπογράψουν την απόφαση ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υπουργός Εσωτερικών και να συμφωνήσει η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου γι΄αυτό το θέμα.
Μετά από αυτά, επιζητήσαμε και συναντηθήκαμε με τον Αρκάδα Υφυπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος αφού ενημερώθηκε μας εδήλωσε ότι συμφωνεί απολύτως και ότι θα στηρίξει την πρότασή μας με όλες τις δυνάμεις.
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων συγκρότησε Επιτροπή γι΄αυτό το θέμα, η οποία συναντήθηκε και μίλησε με όλους τους συναρμόδιους φορείς που μας συνέστησε ο αρμόδιος για την Ανωτάτη Παιδεία Υφυπουργός κ. Ταλιαδούρος με την υπ΄αριθ. 101401/Β1 επιστολή του.
Εν συνεχεία η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων έστειλε στον Υφυπουργό κ. Ταλιαδούρο την υπ΄άριθμ. 121/14.10.08 επιστολή με την οποία τον ενημερώναμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αποδέχονται το αίτημά μας.
Ταυτόχρονα συναντηθήκαμε και με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Λυκουρέντζο και τον ενημερώσαμε για όλες τις εξελίξεις και τις ενέργειές μας, ο οποίος μας δήλωσε ότι έχει συζητήσει το θέμα και με τον Υπουργό Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδη, με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις και εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος θα μας ορίσει συνάντηση μαζί του να συζητήσουμε όλοι μαζί το θέμα αυτό.
Στις 24.11.08 το Υπ. Παιδείας μας κοινοποίησε το υπ΄αριθ. 150967/Β1 έγγραφό του που απευθυνόταν προς τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο οποίο, μεταξύ άλλων, του ανέφερε ότι «εφ΄όσον επιθυμείτε την διερεύνηση του ενδεχομένου ίδρυσης τμήματος Ιατρικής στο Πανεπιστήμιό σας, να μας υποβάλετε τη σχετική πρότασή σας».
Μετά από αυτά συναντηθήκαμε με τον κ. Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο οποίος μας δήλωσε ότι ήδη έχει υποβάλλει αίτηση για την ίδρυση Ιατρικής Σχολής.
Ενώ αυτά βρίσκονται σε αυτή την πορεία και εξέλιξη γίνεται ανασχηματισμός της Κυβέρνησης, όπου Υπουργός Εθνικής Παιδείας αναλάβατε εσείς, Κε Σπηλιωτόπουλε, που έχετε και Αρκαδική καταγωγή, και δικαιολογημένα αναπτερώνονται οι ελπίδες μας για την υλοποίηση του αιτήματός μας.
Τότε σας αποστείλαμε επιστολή με την οποία επιζητούσαμε συνάντηση μαζί σας και το Γραφείο σας μας απάντησε ότι λόγω φόρτου εργασίας – επειδή μόλις είχατε αναλάβει το νέο Υπουργείο σας – η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος και μας συνέστησε να συνομιλήσουμε με τον Διευθυντή του Γραφείου σας κ. Αθανάσιο Κοτταρά, στον οποίο και παραδώσαμε πλήρη φάκελλο για το θέμα και ο ίδιος μας δήλωσε ότι θα σας ενημερώσει.
Κατά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, για την συνάντησή μας, μας υποσχεθήκατε ότι αυτό θα συμβεί μετά τις Ευρωεκλογές.
Κύριε Υπουργέ,
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων, σήμερα που ο Υπουργός Παιδείας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος έλκει την καταγωγή του από την Αρκαδία – όπως αποδεικνύεται και από το δενδράκι που φυτέψατε στα «πάτρια εδάφη» της Αρκαδίας στη Δημητσάνα – πιστεύουμε ότι υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία να συνδέσετε το όνομά σας με ένα μεγάλο έργο, με την ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την αναβάθμιση του «Παναρκαδικού Νοσοκομείου» σε «Πανεπιστημιακό».
Λαμβάνουμε υπόψη μας κ. Υπουργέ, την Αρκαδική καταγωγή του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ι. Παπαθανασίου, του οποίου η γιαγιά του - όπως δήλωσε - είναι από τις Ρίζες Τεγέας και ο ίδιος από το Βλαχόραφτι της Γορτυνίας Αρκαδίας και του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος εκπροσωπεί τους Αρκάδες στο Εθνικό Κοινοβούλιο με τους άλλους Βουλευτές της Αρκαδίας.
Σας γνωρίζουμε κ. Υπουργέ, ότι για την ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συμφωνεί και ο Υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο τ. Υπουργός κ. Κων. Γείτονας, ο τ. Υπουργός κ. Παρασκευάς Αυγερινός, ο Καθηγητής – Πρόεδρος του «ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ» κ. Ι. Παπαδημητρίου, οι Γιατροί, ο Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημ. Κωνσταντόπουλος και ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ. Αλέξανδρος Κοτσιάνης, ο Πρόεδρος των Αρκάδων Ηρακλείου Αθηνών κ. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, η Πρόεδρος των Αρκάδων Ηλιουπόλεως Αττικής κ. Πόπη Κανελλοπούλου και όλη η Αρκαδική Κοινωνία της Αρκαδίας και της Αττικής.
Κε Υπουργέ,
Αν χαθεί αυτή η ευκαιρία δημιουργίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μπαίνει βαρειά ταφόπετρα σε αυτό, όπως ταφόπετρα μπήκε και στο θέμα του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης στο να αναβαθμισθεί σε πολιτικό.
Σημειώστε ότι με αίτηση όλων των πολιτικών της Λακωνίας ζητήθηκε ομόφωνα η ίδρυση πολιτικού αεροδρομίου στη Λακωνία, με το οποίο – όπως αναφέρεται στην αίτηση αυτή – θα εξυπηρετείται και η Αρκαδία.
Σας θυμίζουμε κ. Υπουργέ ότι ο Νομός Αρκαδίας είναι ο τελευταίος Νομός σε ανάπτυξης την Ευρώπη, πράγμα που οφείλεται στην καθυστέρηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων στην Αρκαδία και στην αποψίλωση των Διοικήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών της.
Ο Πρόεδρος

Γ. ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: