Την άμεση υλοποίηση του έργου των πηγών Αναβάλου για τις ανάγκες ύδρευσης της Κυνουρίας ζητά ο Δ. Ρέππας

Την άμεση υλοποίηση του έργου των πηγών Αναβάλου για τις ανάγκες ύδρευσης της Κυνουρίας ζητά ο Δ. Ρέππας

Μάιος 08, 2009 - 16:12

Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τους κ.κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., ζητώντας την άμεση υλοποίηση του έργου των πηγών Αναβάλου ώστε να εξυπηρετηθούν και οι ανάγκες ύδρευσης του Νομού Αρκαδίας.

« Σύμφωνα με την Οδηγία 2000/60/Ε.Κ. για την προστασία και τη αειφόρο διαχείριση των υδάτων και την εναρμονισμένη με αυτή ελληνική νομοθεσία (Νόμος 3199/3), αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας και συγκεκριμένα της εκάστοτε Περιφέρειας να διαχειρίζεται κατά τέτοιο τρόπο τους υδάτινους πόρους, ώστε να υπάρχει πρόσβαση όλων των πολιτών σε υγιεινό και πόσιμο νερό. Πρόσφατα, αποφασίστηκε η ένταξη του έργου αναβάθμισης του Αναβάλου για το Νομό Αργολίδας, στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Το έργο αυτό περιλαμβάνει τη συντήρηση των υφιστάμενων δομών και την επέκταση του δικτύου, ώστε το νερό να φτάνει μέχρι και την περιοχή της Ερμιονίδας.
Την περασμένη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, κατά την περιοδεία του στην Αργολίδα, δεσμεύτηκε ότι το έργο του Αναβάλου θα εξυπηρετήσει και τους πολίτες του Νομού Αρκαδίας, και συγκεκριμένα θα βελτιώσει κατά πολύ την ύδρευση του Δήμου της Βόρειας Κυνουρίας, στα όρια του οποίου βρίσκεται η πηγή του Αναβάλου.
Ως γνωστόν, η εν λόγω πηγή βρίσκεται στα σύνορα των Νομών Αργολίδας και Αρκαδίας και ήδη από τη δεκαετία του ‘ 70 είχε αναγνωριστεί και παραχωρηθεί στο Νομό Αρκαδίας μέρος των υδάτινων πόρων του. εντούτοις, αν δεν δημιουργηθούν νέες δομές και ειδικά αν δεν εγκατασταθεί ιδιαίτερο δίκτυο ύδρευσης για το Νομό Αρκαδίας, οι υφιστάμενες δομές δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το Δήμο της Βόρειας Κυνουρίας.
Συνεπώς, πέραν των όποιων εξαγγελιών για την εκμετάλλευση της πηγής του Αναβάλου από το Νομό Αρκαδίας, απαιτείται να έχει προηγηθεί πρόταση, μελέτη και ένταξη του έργου αυτού στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ή σε κάποιο άλλο αναπτυξιακό πρόγραμμα.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Α) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο των πηγών Αναβάλου, ώστε να εξυπηρετηθούν και οι ανάγκες ύδρευσης του Νομού Αρκαδίας;
Β) Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν, ώστε να υλοποιηθεί το έργο σύντομα και να μη μείνει σε επίπεδο εξαγγελιών;»

Πηγή:Αρκαδικές Εισήσεις

Ειδήσεις: 
Tags: