Συνέδριο της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων – Δωματίων στην Τρίπολη

Συνέδριο της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων – Δωματίων στην Τρίπολη

Ιούνιος 04, 2009 - 00:36

«Ο πρώτος τουριστικός προορισμός θέλουμε να γίνει η Πελοπόννησος»

Προβληματισμός για το πώς θα κυμανθεί η φετινή χρονιά
Παράπονα για το κακό οδικό δίκτυο της περιφέρειας

Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων - Δωματίων διεξήγαγε το 2° Τακτικό Συνέδριο με θέμα «Πελοπόννησος, Τόπος Προορισμού» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατερίνα Δεμέστιχα τόνισε σε δηλώσεις της ότι «Η Πελοπόννησος δυστυχώς είναι ξεχασμένη και μόνο τα τελευταία χρόνια κάπως έχει αρχίσει να διαφημίζεται.

Θέλουμε να μην είναι ο δεύτερος τουριστικός προορισμός, θέλουμε να είναι ο πρώτος προορισμός και να παραμείνει. Όχι μόνο για το καλό το δικό μας, αλλά για το καλό της περιοχής μας». Υπογράμμισε ότι «ένα από τα μεγάλα μας προβλήματα είναι οι δρόμοι.». απαντώντας, σε σχετική ερώτηση, είπε ότι οι τιμές είναι υψηλές «σε κάποιες περιοχές όπου τα κτίρια είναι παραδοσιακά, σε παραδοσιακούς οικισμούς, στη Μάνη ή στην ορεινή Γορτυνία.
Οι τιμές γενικά της Πελοποννήσου δεν είναι ακριβές. Ξεκινούν από 35 € και φτάνούν τα 250 € και στα 300 € αλλά ο πελάτης που θα πάει εκεί θέλει το παραδοσιακό, θέλει το πέτρινο, θέλει τη φλοκάτη.»
Εκτίμησε ακόμα ότι «είναι δύσκολο να πω πως θα πάει η χρονιά. Τον Αύγουστο όλοι θα δουλέψουμε. Ο στόχος μας είναι να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος. Να μην είναι 40 ημέρες, να είναι έξι μήνες, σε όλη την Πελοπόννησο.»

Εκ των εισηγητών του συνεδρίου ήταν ο κ. Αντώνης Μαλλιάρας ο οποίος μίλησε για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού:
«Η Πελοπόννησος είναι μία γεωγραφική ενότητα που εκ των πραγμάτων και λόγω της γεωγραφικής της θέσης αλλά και λόγω του κλίματος της μπορεί να αναπτύξει τεράστια υποδομή στα θέματα εναλλακτικού τουρισμού. Ο εναλλακτικός ή θεματικός τουρισμού είναι μορφές τουρισμού που έρχονται να συμπληρώσουν το κύριο τουριστικό προϊόν που είναι ο μαζικός παραθεριστικός τουρισμός. Οι θεματικές μορφές αυτές είναι κατά κύριο λόγο, ο αγροτουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο ορειβατικός τουρισμός, ο θρησκευτικός και ο πολιτιστικός τουρισμός. Για αυτές τις μορφές η Πελοπόννησος έχει όλα τα εχέγγυα για να τις αναπτύξει. Όλοι γνωρίζουμε το πατροπαράδοτο Πάσχα που γίνεται στην Αρκαδία και δη στην Τρίπολη, όλοι γνωρίζουμε τα πανέμορφα μοναστήρια που είναι στα Αρκαδικά βουνά και όχι μόνο ,όλοι γνωρίζουμε τους βιότοπους που έχει η Πελοπόννησος, όλοι γνωρίζουμε τις πανέμορφες παραλίες και ακρογιαλιές της. Εκ των πραγμάτων, μέσα από αυτά, αφού η υποδομή η γεωλογική κα κλιματολογική υπάρχει ,είμαστε κοντά στην Αθήνα, μπορούμε να αναπτύξουμε συμπληρωματικά μορφές τουρισμού που θα συμπληρώσουν το κύριο τουριστικό προϊόν και θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στον τουρίστα της Πελοποννήσου».

Από την πλευρά του, ο κ. Δημήτρης Λαγός, ο οποίος είναι καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου (με καταγωγή από τη Γορτυνία), είπε: «Χωρίς τη συνέργια των εμπλεκόμενων στο τουριστικό κύκλο, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση, δεν επαρκούν μόνο τα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής προς την κατεύθυνση αυτή. Πρέπει και οι ίδιοι οι ξενοδόχοι να μειώσουν τις τιμές τους, να προσφέρουν πακέτα δελεαστικά, φθηνά. Τα πακέτα αυτά θα προωθήσουν τουλάχιστον στην εσωτερική

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: