Στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το «Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών»

Στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το «Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών»

Νοέμβριος 25, 2009 - 08:10

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σημειώνει:
“Η Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΠΑ.ΠΕΛ) να δείξουν την αμέριστη συμπαράσταση τους στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων που βρίσκονται σε κινητοποίηση πάνω από 10 μέρες.

Η θέση των φοιτητών από τα λαϊκά στρώματα είναι στο πλάι των εργαζομένων, στον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής και του εμπαιγμού από τότε που η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν 8 χρόνια εγκαινίαζε «με δόξα και τιμές» το ΠΑ.ΠΕΛ και συνεχίστηκε με την κυβέρνηση της ΝΔ και τώρα πάλι με αυτή του ΠΑΣΟΚ.
Καταγγέλουμε τις δυνάμεις του δικομματισμού και τις παρατάξεις τους στα Δ.Σ. των φοιτητικών συλλόγων του ΠΑΠΕΛ (Καλαμάτα, Τρίπολη) που με μπροστά την κυβερνητική παράταξη-την ΠΑΣΠ- ανέλαβαν τη βρώμικη δουλειά του απεργοσπάστη.
Το συνδικαλιστικό φοιτητικό προσωπικό της κυβέρνησης χτυπάει από τα μέσα τον αγώνα των συμβασιούχων στα πλαίσια του «κοινωνικού αυτοματισμού», καλλιεργεί τη συντεχνία, τρομοκρατεί για «χαμένα εξάμηνα», υπονομεύει και διασπά την πάλη.

Εργαζόμενοι - εργαζόμενες συμβασιούχοι,
Ψηλά το κεφάλι. Το μέλλον σας δεν μπορεί να είναι οι συμβάσεις, η μερική απασχόληση, τα μισά δικαιώματα. Μαζί με το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα οργανώστε την πάλη για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Συντονίστε την πάλη σας με τους απολυμένους από τα stage, με όλους τους εργαζόμενους από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στις κυβερνήσεις και τα κόμματα του Ευρωμονοδρόμου για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Συνάδελφοι, συναδέλφισες,
Μην αφήνετε να μας διασπάνε. Αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας και η δουλειά με καθεστώς γαλέρας είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Τώρα να δυναμώσει η πάλη των φοιτητικών συλλόγων, των επιτροπών αγώνα για να μην πληρώσει την κρίση η εργατική τάξη και εμείς-τα παιδιά της- που σπουδάζουν. Για πτυχία με αξία, σταθερή δουλειά με δικαιώματα πάνω στο επιστημονικό μας αντικείμενο, για μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών και σπουδαστών, για δωρεάν σπουδές

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: