Παραχώρηση οικοπέδου στον Ο.Σ.Κ. για ανέγερση διδακτηρίου του 12ου Δημοτικού Σχολείου

Παραχώρηση οικοπέδου στον Ο.Σ.Κ. για ανέγερση διδακτηρίου του 12ου Δημοτικού Σχολείου

Ιούνιος 04, 2009 - 00:45

Την έγκριση παραχώρησης οικοπέδου (του Ο.Τ. 755) στον Οργανισμό Σχολικών κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) για την ανέγερση διδακτηρίου του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Για το θέμα αυτό, ενημέρωσε το Συμβούλιο, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Ηλίας Χαλκιάς, ο οποίος τόνισε...

«Όπως γνωρίζετε, το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι υπαρκτό, αν και όχι στον οξύτερο βαθμό, και στην πόλη μας σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Καθόσο αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση η προτεραιότητα έχει εντοπιστεί στην ανάγκη ανέγερσης ανεξάρτητου διδακτηρίου για το 12° Δημοτικό Σχολείο, το οποίο σήμερα συστεγάζεται με το 11° Δημοτικό στο κτίρια της πρ. Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης, όπου λόγω της στενότητας χώρου και του μεγάλου αριθμού των μαθητών αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα έλλειψης διδακτικών χώρων. Στη διαπίστωση αυτή συμπίπτουν τόσο η Διοίκηση της Αβάθμιας Εκπ/σης Αρκαδίας, όσο και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαντινείας και φυσικό ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των συστεγαζόμενων σχολείων.
Το ζήτημα αυτό μεταξύ άλλων τέθηκε στον Υφ/ργό Εθν. Παιδείας και Θρησκ/των κ. Ανδρ. Λυκουρεντζο και στον Διοικητή του ΟΣΚ κατά την πρόσφατη συνάντηση με την ευκαιρία των εγκαινίων του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης και συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση της ανέγερσης Δημοτικού Σχολείου σε χώρο που θα παραχωρηθεί από το Δήμο Τρίπολης. Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε να παραχωρηθεί από το Δήμο Τρίπολης στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ειδικότερα στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) το υπάρχον για εκπαιδευτική χρήση ιδιοκτησίας του Δήμου οικόπεδο με αριθμό Ο.Τ.755 και έκταση 2.074,55 τ.μ., που είναι εφαπτόμενο του οικοπέδου του νεόδμητου 15ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης και από κοινού βρίσκονται στην αναπτυσσόμενη περιοχή του Σταδίου της πόλης μας, προκειμένου να εκπονηθούν από τον ως άνω Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) οι αναγκαίες μελέτες και να γίνει η σχετική δημοπράτηση για την ανέγερση με δαπάνες του ΥΠΕΠΘ του κτιρίου του 12ου Δημοτικού Σχολείου. Αν σε διάστημα δύο ετών δεν ανεγερθεί το νέο κτίριο, η ιδιοκτησία του παραχωρούμενου οικοπέδου επιστρέφει στον Δήμο Τρίπολης.
Συμπληρώνουμε ότι η νέα σχολική μονάδα θα απορροφήσει και μέρος του πλεονάζοντος μαθητικού δυναμικού του 4ου Δημοτικού Σχολείου της Τρίπολης, που σήμερα στεγάζεται σε προκατασκευασμένες (λυόμενες) αίθουσες»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: