Ομιλία Γ. Παναγοπούλου σε ετεροδημότες

Ομιλία Γ. Παναγοπούλου σε ετεροδημότες

Σεπτέμβριος 30, 2009 - 09:37






Ο Λόγος προς τους ετεροδημότες:

Αρκάδες και φίλοι της Αρκαδίας
Είμαστε πάλι μαζί εδώ στον αγώνα. Είμαστε πάλι μαζί να δώσουμε τη μάχη για τη Δίκαιη κοινωνία και την αξιοπρέπεια του πολίτη.
Σε 9 μέρες από σήμερα, ψηφίζουμε. Επιλέγουμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στην παρακμή των έξι τελευταίων ετών, ή θα ξεκινήσουμε μία νέα πορεία που θα μας κάνει και πάλι περήφανους για την χώρα μας.

Από την Τρίπολη, την Αρκαδία, την Πελοπόννησο πριν 10 μέρες, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε και πήρε την εντολή. Πήρε το μήνυμα εμπιστοσύνης που χρειαζόμαστε για την πορεία μέχρι τις Εκλογές. Ζήτησε και πήρε και μήνυμα αυτοδυναμίας, για την επόμενη μέρα.
Ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας.
Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέρμα στην παρακμή, για ένα καλύτερο αύριο στον Τόπο μας.. Και θα δουλέψουμε μαζί για το καλύτερο αύριο, για μας, για τα παιδιά μας, για το μέλλον της Αρκαδίας, της πατρίδας, της Ελλάδας.
Φίλες και φίλοι,
Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Στις 4 του Οκτώβρη ανατέλλει και πάλι ο ήλιος της ελπίδας, σε όλη την Ελλάδα.
Με Πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου!
Φίλες και Φίλοι
Το Χρωστάμε σε όσους και όσες αγωνίστηκαν για να βρούμε εμείς το δρόμο μας. Το χρωστάμε σε όλους και όλες εμάς. Τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, τους επιστήμονες, τους διανοούμενους, Το χρωστάμε στα νιάτα!
Έχουμε υποχρέωση να χαράξουμε εμείς τώρα πορεία, ν’ ανοίξουμε ορίζοντες στους νέους μας…
Όμως Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Έχουμε υποχρέωση να πούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Αλήθεια πρώτη: η παρακμή που βιώνουμε σήμερα δεν θα περάσει απλά, όταν ξεπεραστεί η διεθνής κρίση. Μακάρι να ήταν έτσι. Διότι η δική μας παρακμή δεν αφορά μόνο την οικονομική κρίση. Συνδέεται δυστυχώς με πολιτική κρίση, κρίση θεσμών, κρίση αξιών.
Αλήθεια δεύτερη: η οικονομία μας έχει καθηλωθεί. Ό,τι και αν κάνουμε για να την ανακινήσουμε άμεσα, , δεν θα οδηγήσει πουθενά, αν δεν συνοδεύσουμε τα άμεσα μέτρα με ριζικές αλλαγές στο πρότυπο ανάπτυξης.
Αλήθεια τρίτη: φτάσαμε εδώ, διότι έχουμε ένα πελατειακό συγκεντρωτικό κράτος, που πνίγει κάθε πρωτοβουλία Δεν στηρίχτηκε η ανταγωνιστικότητα στην οικονομίας μας. Έμεινε η αγορά ανεξέλεγκτη σε επιτήδειους κερδοσκόπους και καρτέλ. Παραδόθηκε το κράτος στη διαφθορά, να σέρνεται από κάθε παράγοντα. Το χειρότερο όμως είναι ότι φτάσαμε εδώ, διότι τα τελευταία έξι χρόνια κανείς δεν ανέλαβε τις ευθύνες του για την πορεία αυτής της χώρας.
Φίλες και Φίλοι
Στην πορεία της χώρας μας υπήρξαν στιγμές καθοριστικές για το μέλλον της. Στιγμές που απαιτούν ηγεσία με αίσθημα της ευθύνης μπροστά στην κρίση και την παρακμή.
Στιγμές που οι πολίτες με την επιλογή τους καθορίζουν την πορεία του Τόπου. Φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε μια τέτοια συγκυρία. Γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά, ενωμένα, με σχέδιο.
Στις εκλογές στις 4 Οκτώβρη, δεν συγκρούονται απλά δύο κόμματα ή δύο αρχηγοί. Συγκρούονται δύο τελείως διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις για τη χώρα και για την πολιτική. Εμείς ξέρουμε ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, αν δεν αλλάξει πρώτα απ' όλα ο τρόπος, η νοοτροπία και η αντίληψη της άσκησης πολιτικής εξουσίας σ' αυτόν εδώ τον τόπο , αρχίζοντας πρώτα από την ηγεσία. Στη συνέχει ο κάθε πολίτης πρέπει ν’ αναλάβει τις Ευθύνες του.
Ο Γιώργος Παπανδρέου λέει:
“Όραμά μας, είναι να πάμε μαζί τη χώρα μπροστά. Να χτίσουμε μια Ελλάδα δυνατή, που μπορεί να διεκδικήσει μια αξιοπρεπή θέση στον κόσμο.
Που επιτέλους θα είναι μια Ελλάδα που σέβεται, αναγνωρίζει και επενδύει στην αξία των ανθρώπων της, του πλούτου της, της κληρονομιάς της.
Μια Ελλάδα που θα κάνει τη φωνή του Έλληνα δυνατή σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Τον εθνικό μας πλούτο, τους ανθρώπινους και φυσικούς μας πόρους, μόνιμο μοχλό ανάπτυξης.
Το κοινωνικό κράτος συνεχή πηγή σιγουριάς για τον πολίτη.
Την παιδεία μας, μια από τις πιο ανταγωνιστικές στην Ευρώπη.
Και το ελληνικό κράτος, εστία ασφάλειας, δημιουργίας και ανάπτυξης.”
Φίλες και φίλοι,
Δε συζητάμε για το ανέφικτο. Μιλάμε για το αυτονόητο. Το αυτονόητο που δικαιούται ο Ελληνικός λαός. Και είναι η ώρα για να δούμε ρεαλιστικά πώς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα. Πώς μπορούμε να έχουμε την Ελλάδα, την Αρκαδία, που όλοι οραματιζόμαστε.
Η οικονομική πρόταση που ακούσαμε πρόσφατα από τον Πρωθυπουργό, ήταν και είναι καταστροφική για τη χώρα. Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης.
Χρειάζεται αντίθετα να στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα, τον τζίρο της αγοράς. Να μπει μπροστά η μηχανή. Γι' αυτό και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέλει να θέσει σε άμεση εφαρμογή, στις πρώτες 100 ημέρες, ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Ένα σχέδιο με τέσσερις άξονες, που αντιμετωπίζει άμεσα τα μεγάλα προβλήματα και βάζει τις βάσεις για τις μεγάλες αλλαγές.
1ο. Στήριξη του εισοδήματος.
Με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης.
Μέτρα προστασίας των δανειοληπτών. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο.
2ο. Ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.
Με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ από τον πρώτο προϋπολογισμό και
Ένεση ρευστότητας στην αγορά. Αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
3ο. Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης και στήριξη των ανέργων.
4ο. Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με την καταπολέμηση της σπατάλης
- στήριξη του πραγματικού εισοδήματος με αύξηση μισθών και συντάξεων, καταπολέμηση της ακρίβειας,,
- στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων , καταπολέμηση της γραφειοκρατίας,
- αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας.
Αυτό το σχέδιο θα τεθεί όπως είπαμε σε εφαρμογή άμεσα, τις πρώτες 100 μέρες.
Φίλες και Φίλοι,
Συνέχεια ακούμε «όλοι ίδιοι είναι». Δεν είναι αλήθεια…
Έχουμε διαφορές αξιών.
ΟΤΑΝ
Εκείνοι μιλούν για τείχη. Εμείς φτιάχνουμε γέφυρες.
ΟΤΑΝ
Εκείνοι μιλούν για σύγκρουση. Εμείς για ενισχύουμε το διάλογο.
Άλλοι μιλούν μόνο για ελεύθερη αγορά. Εμείς αγωνιζόμαστε για ελεύθερο κόσμο.
Αυτοί μιλούν για διαχείριση, εμείς βάζουμε στόχους με προοπτική.
ΟΤΑΝ
Εκείνοι μιλούν για ένα πιο μικρό κράτος, εννοούν ένα κράτος που ευνοεί τους λίγους.
Εμείς μιλάμε για ένα κράτος αξιοκρατικό, που αγκαλιάζει και φροντίζει όλους.
Κάποιοι μιλούν για διαφορές ανδρών και γυναικών.
Εμείς αξιώνουμε ίσα δικαιώματα ίσες ευκαιρίες.
Δικαιώματα για όλους και όχι προνόμια για λίγους.
Όλοι έχουμε δικαίωμα στην υγεία, την εργασία, την παιδεία, την αξιοπρέπεια, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
Και σας καλώ όλους και όλες μαζί σ’ αυτό τον αγώνα. Και Θα είμαστε μαζί και την επόμενη μέρα. Και πάλι μαζί.
Να συνεχίσουμε τον αγώνα για την Αρκαδία, Με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες μας. Τις αξίες της Δημοκρατίας, τις αξίες τις δικές μας, τις αξίες του ΠΑΣΟΚ
Είμαστε εδώ, γιατί θέλουμε να εργασθούμε μαζί για την Αρκαδία, τον Τόπο μας και τον Κόσμο μας.
Να αναστήσουμε τα όμορφα χωριά μας που ερημώνουν. Ερημώνουν γιατί δεν υπάρχουν υποδομές, γιατί δεν υπάρχουν πόροι για την επιβίωση. Γιατί αφανίζονται μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Το αντίδωρο του τριχίλιαρου εξανεμίστηκε, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς προοπτική. Οι φωτιές του 2007 όφειλαν να αποτελέσουν την κόκκινη γραμμή για το κράτος και τους πολίτες. Δυστυχώς, ζήσαμε και άλλες στη Αττική το 2009. Είναι τέλος εποχής. Τέλος στην καταπάτηση και την κερδοσκοπία στη γη.
Το ΠΑΣΟΚ έχει Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία όλου του πρασίνου, την αποκατάσταση των δασών που έχουν χαθεί και στην προστασία αυτών που έχουν μείνει.
Τέρμα στην καταπάτηση δασικών εκτάσεων, χωρίς καμία εξαίρεση. Η αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ανεχτεί τέτοια φαινόμενα.
Πράσινη ανάπτυξη σημαίνει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, στον τουρισμό, τον αγροτικό μας χώρο, τη ναυτιλία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, και να χτίσουμε νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα για τις καινούργιες παγκόσμιες αγορές, με την έρευνα, τις τεχνολογίες, την εκπαίδευση.
Και μαζί, τις απαραίτητες υποδομές, με ευρυζωνική πρόσβαση για κάθε σπίτι και κάθε επιχείρηση.
Κυρίες και κύριοι,
Το παράλληλο μεγάλο μέτωπο των 100 πρώτων ημερών είναι η λήψη άμεσων μέτρων αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς, το κράτος και το πολιτικό σύστημα. Τίποτα δεν μπορούμε να πετύχουμε, αν δεν αλλάξουμε το κράτος.
Αν δεν ανορθώσουμε και ενισχύσουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, από την Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές, μέχρι την Βουλή, που καταρρακώθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια.
Κράτος ευνομούμενο. Αυτονομία της πολιτικής. Κράτος και πολιτική ηγεσία που σέβεται τους κόπους του Ελληνικού λαού.
Η απάντηση στο ερώτημα “πού θα βρείτε τα λεφτά;”, συνδέεται με το ερώτημα “πού πάνε τα λεφτά;”
Η πελατειακή πολιτική, η διαφθορά, η γραφειοκρατία, η αδιαφάνεια, είναι πληγές που κοστίζουν, κοστίζουν όχι μόνο σε χρήματα, αλλά και σε αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.
Δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά πολιτική βούληση. Διάθεση για δουλειά. Αλλαγή νοοτροπίας. Κι αυτό είναι ζήτημα Παιδείας. Της παιδείας που θα παρέχει πραγματική μόρφωση.
Γι’ αυτό λοιπόν σας προσκαλώ τώρα να εργασθούμε μαζί για το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου.
Να εργασθούμε μαζί για να διώξουμε τα ράντζα από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
Να λειτουργήσουμε επιτέλους τα Κέντρα Υγείας.
Να δώσουμε λύσεις στη ρύπανση από τη ΔΕΗ. Να δώσουμε λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, που εξακολουθούν να δηλητηριάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα.
Που προκαλούν ζημιά στο Περιβάλλον. Που προσβάλλουν την αισθητική μας.
Θέλω να είμαστε περήφανοι για τον όμορφο τόπο μας και τους ανθρώπους μας. Από τα δαντελένια ακρογιάλια της Κυνουρίας, τις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα, μέχρι τα καμένα και πληγωμένα βουνά της Φαλαισίας, της Γόρτυνας, της Μεγαλόπολης.
Όχι στην ‘ανάπτυξη’ που επιδιώκουν οι κάθε λογής εργολάβοι καταπατητές.
Ν’ αποφασίσουμε τώρα κανόνες, να ορίσουμε αρχές, για να διαφυλάξουμε το φυσικό Περιβάλλον στην Αρκαδία μας.
Να ενισχύσουμε τους Ακρίτες της υπαίθρου. Να εγγυηθεί το κράτος το εισόδημά τους.
Να φροντίσουμε τα Νιάτα μας. Να τους προσφέρουμε εκπαίδευση και εργασία, να τους εμπνεύσουμε αξιοπρέπεια και αισιοδοξία…
Να νοιαζόμαστε για όλους τους πολίτες. Όλα αυτά τα μικρά καθημερινά, τα απλά κι όμως τόσο σύνθετα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας, είναι υποχρέωσή μας να επιλύσουμε…
Στις πρώτες προτεραιότητές του Γιώργου Παπανδρέου
- είναι η οικονομική ενίσχυση του συστήματος περίθαλψης, με κοινοπραξία των τεσσάρων μεγάλων ασφαλιστικών φορέων (ΙΚΑ, ΟΓΑ, Επαγγελματιών,Δημόσιο), με στόχο τον από κοινού έλεγχο των δαπανών της υγείας.
- Είναι η καθιέρωση της βασικής σύνταξης, ως κοινής αφετηρίας για όλες τις συντάξεις.
- Διασφάλιση άμεσης πρόσβασης του πολίτη στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στο γιατρό, στο φαρμακείο, στην προληπτική δημόσια ιατρική.
- Το Εθνικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης για να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του συστήματος σε βάθος χρόνου για τις νέες γενιές.
Αγαπητοί μου συμπολίτες
Το κοινωνικό κράτος δεν πρέπει να αφήνει κανέναν στο περιθώριο. Δεν μπορεί ένας μικρός επιχειρηματίας, αν κλείσει το μαγαζί του, να μην έχει σύνταξη ή δικαίωμα στο Ταμείο Ανεργίας.
Διασφαλίζουμε δικαιώματα, για να αισθάνεται ο πολίτης ότι πρέπει να σέβεται και τις δικές του υποχρεώσεις. Και δίνει σε όλους μια κοινή αφετηρία.
Φίλες και Φίλοι,
Θέλω ν’ αφήσουμε πίσω στο παρελθόν, όλα εκείνα που μας απογοήτευσαν, μας πίκραναν, από τις λαθεμένες πολιτικές, την κακοδιαχείριση και την απραξία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
ΘΕΛΩ
Να πάμε μπροστά, να πάμε μαζί.
ΘΕΛΩ
Να εργασθούμε μαζί για ένα κράτος Δικαίου. Με Νόμους που θα τηρούνται απ’ όλους. Ν’ αγωνιστούμε μαζί για ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη.
Ένα κράτος που σέβεται το συνταξιούχο.
Ένα κράτος που σέβεται τον αγρότη.
Ένα κράτος που σέβεται τον επαγγελματία.
Ένα κράτος που σέβεται την μητέρα
Μια πολιτεία που νοιάζεται για τους Νέους και το Μέλλον τους.
Που τιμά τα γηρατειά.
Με αυτές τις αξίες μεγαλώσαμε, αυτές είναι που μας εμπνέουν. Μας εμπνέει και μας δυναμώνει το όραμα της ευημερίας του τόπου μας. Γι’ αυτό δίνουμε μάχες. τόσα χρόνια τώρα…Γι αυτό και είμαστε και τώρα εδώ.
Ποτέ δεν είπαμε ότι ο δρόμος είναι εύκολος. Πιστεύουμε όμως ότι είναι ο σωστός. Οραματικός, ρεαλιστικός, αυτονόητος. Και θα τον περπατήσουμε μαζί.
Πολλοί νομίζουν ότι την ιστορία γράφουν μόνοι τους οι ηγέτες. Δεν είναι έτσι. Μια κοινωνία, αλλάζει μόνο όταν όλοι μαζί προσπαθήσουμε.
Ιστορία μπορεί να γράψει ο αγρότης στο χωράφι του, ο νέος επιστήμονας στην έρευνά του. Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας μπορεί να γράψει ιστορία στο μαγαζί του.
Η γυναίκα στην δουλειά της, ο υπάλληλος στο Δημόσιο,
Ο μετανάστης στην οικοδομή, ο καθηγητής στο πανεπιστήμιό του, ο δάσκαλος στην γειτονιά του, το άτομο με αναπηρία με την προσπάθειά του.
Η νοσοκόμα στο κέντρο υγείας μπορεί να γράψει ιστορία.
Κι εγώ γράφω τη δική μου ιστορία, με την ενεργό παρουσία και τις πρωτοβουλίες μου στην Παιδιατρική, στο Νοσοκομείο, στο ΕΣΥ, στην Αυτοδιοίκηση, στην κοινωνία…
Φίλες και φίλοι γνωριζόμαστε χρόνια. Όσοι δε γνωριζόμαστε έχουν ακούσει…
Θέλω να γράψουμε μαζί και μια άλλη ιστορία, με τη δική σας εντολή, στο Κοινοβούλιο.
Ποτέ δεν αναζήτησα τις δοτές καρέκλες και τα αξιώματα. Αναγνωρίζετε ότι ποτέ δεν είχα αξιώματα μέσα από τους κομματικούς μηχανισμούς. Είχα την τιμή να έχω θέση στην καρδιά σας. Και με τιμήσατε, πρώτη Νομαρχιακή Σύμβουλο, για δύο Θητείες. Πιστεύω ότι τίμησα την Εντολή. Η πορεία μου είναι να είμαστε μαζί.
Τα οικονομικά μου είναι διάφανα και συγκεκριμένα. Οι αμοιβές από την εργασία μου και τίποτα περισσότερο.
Η εκλογική μου καμπάνια είναι να πάω το μήνυμα μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό της Αρκαδίας.
Η επικοινωνιακή εμβέλειά μου περιορίζεται στα ΜΜΕ της Περιφέρειάς μας και δημοσίως ευχαριστώ όλους και όλες που εργάζονται εκεί και με παρουσιάζουν…
Δεν χρησιμοποίησα “στελέχη-κομματάρχες” για να με περιφέρουν… Ούτε παπαγαλάκια για να “μεταφέρουν τη γραμμή του Κόμματος” δήθεν… και να κατασκευάζουν… προγνωστικά..
Φίλες και Φίλοι
Έχω Εσάς και χρειάζομαι όλους Εσάς. Εσάς που αγωνιζόμαστε μαζί, που σε κάθε περίπτωση έχετε ελεύθερα το δικαίωμα της δικής σας επιλογής σε ιδεολογίες και πρόσωπα.
Εσείς με τον καλό σας λόγο, με την εύστοχη κριτική σας, στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια την πορεία μου και τις επιλογές μου. Ίσως έχω κάνει και λάθη. Είναι όμως ανθρώπινα. Να είστε μαζί μου να τα διορθώσουμε στην πορεία… και να κάνουμε μικρότερα λάθη… αλλά να προσπαθούμε, να εργαζόμαστε περισσότερο, ν΄ αγωνιζόμαστε για το Τόπο μας και τον Κόσμο μας.
Έχω την τιμή να είμαι και πάλι υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να με τιμήσετε και να τιμήσω την εντολή σας.
Θέλω να δουλέψουμε μαζί. Όλοι μαζί. Στην μεγάλη προσπάθεια σ’ αυτή τη νέα πορεία. Και θέλω να είμαι μπροστά. Σας θέλω κοντά μου. Σας καλώ να γράψουμε μαζί τη δική μας ιστορία για τον τόπο μας.
Ν' αφήσουμε την Αρκαδία καλύτερη από ό,τι την κληρονομήσαμε. Να μπορέσουμε να κοιτάξουμε τις επόμενες γενιές στα μάτια.
Τώρα είναι η ώρα. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα τής δημιουργίας, της ανάπτυξης, της ελπίδας. Μια νέα πορεία γιατον Τόπο μας και τον Κόσμο μας..
Τώρα είναι η ώρα, η ώρα του ΠΑΣΟΚ, η ώρα του ενεργού πολίτη… Η ώρα του Γιώργου Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας.
Φίλες και φίλοι,
Επιμένω και θέλω να συνεισφέρω σ’ αυτή την προσπάθεια… με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλω να έχω κι εγώ τη δική μου συμμετοχή, με τη δική σας εντολή.
Θέλω να ζήσω τ’ όραμα, να εκλεγώ στο Κοινοβούλιο, να εργασθώ κι εκεί με το δικό μου τρόπο. Τον τρόπο που γνωρίζετε, με τον τρόπο που διεκδικούμε τα καλύτερα.
Με σεβασμό στις Αρχές μας,
με την ευαισθησία για τον Άνθρωπο και την αγάπη για την Αρκαδία. Με αγωνιστική συνέπεια, με παρρησία και δύναμη θέλουμε μαζί, όλοι να πάμε μπροστά.
Θα πάμε μαζί.
Μαζί με το ΠΑΣΟΚ
Με το Γιώργο Παπανδρέου
Γιατί η Δημοκρατία πρέπει να ανανεωθεί για το καλό του πολίτη.
Γιατί το έχει ανάγκη η Αρκαδία.
Γιατί το θέλετε κι εσείς.
Γιατί το θέλουμε όλοι, γιατί το μπορούμε μαζί, γιατί το αξίζουμε όλοι μαζί.
Καλό μας αγώνα και με τη Νίκη!

Κάλεσμα Νίκης

Φίλες και φίλοι,
Ήρθε η ώρα. Η ώρα του Ελληνικού λαού, η ώρα της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου, η ώρα του ΠΑΣΟΚ, η ώρα του πολίτη.

Αγωνιζόμαστε για ίσα δικαιώματα στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό.
Αγωνιζόμαστε για τη Δίκαιη κοινωνία και την αξιοπρέπεια του πολίτη.
Με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες μας.
Με συνεπή παρουσία, παρρησία και δύναμη.

Αποφασίζουμε για την Αρκαδία, τον Τόπο μας και τον Κόσμο μας.
Πάμε μπροστά, πάμε μαζί.

Θα πάμε μαζί με το Γιώργο Παπανδρέου.
Γιατί η Δημοκρατία πρέπει ν' ανανεωθεί για το καλό του Πολίτη
Γιατί το έχει ανάγκη η Αρκαδία μας

Γιατί το θέλετε κι εσείς.

Γιατί το θέλουμε μαζί.

Γιατί το θέλουμε όλοι, γιατί το μπορούμε μαζί, γιατί το αξίζουμε όλοι μαζί.

Καλό μας αγώνα και με τη Νίκη!

Γεωργία Παναγοπούλου

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας

Ειδήσεις: 
Tags: