Οι απολυμένοι της Ολυμπιακής «προσγειώνονται» στο Υπουργείο Εργασίας

Οι απολυμένοι της Ολυμπιακής «προσγειώνονται» στο Υπουργείο Εργασίας

Νοέμβριος 22, 2009 - 14:12

Η Ολυμπιακή Αεροπορία μπορεί να εξαγοράστηκε από τον όμιλο της MIG, όμως το απολυμένο εποχικό προσωπικό της από τα τριάντα τρία (33) αεροδρόμια όλης της χώρας, το οποίο απαριθμεί περισσότερα από 1.000 άτομα, έχει μείνει κυριολεκτικά στον … αέρα. Για αυτόν το λόγο τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 9.00 το πρωί θα πραγματοποιήσει «προσγείωση» - συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κύριο αίτημα των απολυμένων είναι να λάβει η πολιτική ηγεσία μια σαφή θέση απέναντι στα προβλήματά που αντιμετωπίζουν αυτοί και οι οικογένειές τους, από τα ήξεις, αφήξεις της νέας διακυβέρνησης του τόπου σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός το ότι η «Ολυμπιακή Αεροπορία Α.Ε.» δεν έχει καταβάλλει ακόμα ένα σημαντικό μέρος των δεδουλευμένων τους (επιδόματα, αργίες, υπερωρίες, κ.λπ.).

Πρόκειται για άτομα, που απολύθηκαν από την Ο.Α. και εργάζονταν ως διοικητικό προσωπικό ή εργατοτεχνίτες καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες επί 10 και πλέον χρόνια με ανανεώσεις των οκτάμηνων συμβάσεών τους και είχαν προσληφθεί στην εταιρεία μέσω των γνωστών διαδικασιών του ΑΣΕΠ.