Οικονομική εξόρμηση ξεκινά το ΚΚΕ και στην Αρκαδία τον Δεκέμβριο

Οικονομική εξόρμηση ξεκινά το ΚΚΕ και στην Αρκαδία τον Δεκέμβριο

Νοέμβριος 29, 2009 - 14:52

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργατοϋπαλλήλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους, να στηρίξουν οικονομικά το Κόμμα. Απευθύνεται στα μέλη του ΚΚΕ, στις ΚΝίτισσες και τους ΚΝίτες, στις χιλιάδες φίλες και φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες για την υπερκάλυψη του οικονομικού πλάνου.
Το ΚΚΕ είναι το κόμμα της εργατικής τάξης, παλεύει για τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Δε στηρίζεται στην αστική τάξη, στους μεγαλοεκδότες και στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, στους εκμεταλλευτές του λαού.
Βα

σικές πηγές εσόδων του ΚΚΕ είναι το υστέρημα των εργατών του μόχθου, οι συνδρομές των μελών του, οι αποζημιώσεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών. Η επιχειρηματική του δραστηριότητα έχει σκοπό να εξασφαλίζει την έκδοση του «Ριζοσπάστη» και των άλλων εντύπων του Κόμματος.
Η οικονομική δραστηριότητα του ΚΚΕ στοχεύει στη στήριξη και ενίσχυση της δράσης του για τα λαϊκά προβλήματα, στην ύπαρξη και συντήρηση:
Των Κομματικών Γραφείων του. Του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «902». Της «Σύγχρονης Εποχής», για να εκδίδει βιβλία και λευκώματα που διαδίδουν τη Μαρξιστική κοσμοθεωρία και προβάλλουν τις θέσεις του ΚΚΕ. Του «Σπιτιού του αγωνιστή», όπου φιλοξενούνται ηλικιωμένοι αγωνιστές που ζουν μόνοι. Του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ). Η οικονομική δραστηριότητα στοχεύει ακόμα στην ανέγερση κτιρίου για τη φύλαξη και αξιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ. Στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών διεθνιστικής αλληλεγγύης και συμβολής του στην ανασύνταξη του Διεθνούς Κομμουνιστικού και Εργατικού Κινήματος.
Η ενίσχυση των οικονομικών του ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της πολιτικής δράσης του, ανάπτυξη των δυνατοτήτων επεξεργασίας θέσεων που εξοπλίζουν θεωρητικά το Κόμμα, το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Το ΚΚΕ αγωνίζεται για την εργατική εξουσία. Είναι το μόνο κόμμα που έχει στο πρόγραμμά του και στη δράση του ως στόχο την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Εξαιτίας αυτού του σκοπού του το ΚΚΕ αποτελεί ξεχωριστό, διαχρονικά πάγιο στόχο του αστικού κράτους, των αστικών πολιτικών δυνάμεων και των συνεταίρων τους. Οσο πιο σταθερό και μαχητικό είναι το ΚΚΕ, τόσο η επίθεση γίνεται πιο ανοικτή, πιο βρώμικη, με συκοφαντίες και μέτρα καταστολής.
Ο αντικομμουνισμός, η επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ, εξηγούνται:
Ενοχλεί γιατί το ΚΚΕ άντεξε μετά την αντεπανάσταση, κράτησε ψηλά τη σημαία της ταξικής πάλης και πρωτοστατεί στην οργάνωση της εργατικής και λαϊκής αντεπίθεσης.
Ενοχλούν οι θέσεις του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, η πολιτική του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, που δείχνουν τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού.
Ενοχλεί, γιατί το ΚΚΕ αντιπαλεύει την τάξη που βρίσκεται στην εξουσία και το πολιτικό προσωπικό της, δε λειτουργεί ως συμπληρωματική δύναμη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του αστικού πολιτικού συστήματος.
Ενοχλεί ότι το ΚΚΕ αποκαλύπτει την αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κομμάτων που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση, τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Ενοχλεί, γιατί το ΚΚΕ μόνο ένα νόμο αναγνωρίζει: «ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ», σύνθημα που δείχνει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης και οργάνωσης της κοινωνίας.
Η επίθεση που δέχεται για τα οικονομικά του έχει στόχο να μειώσει το ηθικό ανάστημα του ΚΚΕ, να το ταυτίσει με τη σαπίλα, τη διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων όλων αυτών που στηρίζουν το σύστημα. Στοχεύει στη διαστρέβλωση και τη συκοφάντηση της στρατηγικής του.
Η ηθική του ΚΚΕ απορρέει από την ηθική και τις αξίες της νέας κοινωνικής δύναμης της εποχής μας: Της εργατικής τάξης. Κριτήριο της δράσης του είναι η πολιτική του. Οι εργαζόμενοι μας κρίνουν και μας γνωρίζουν στα εργοστάσια, στις απεργίες, στην καθημερινή δράση, στην ιδιωτική ζωή. Στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν νεόπλουτοι. Οι κομμουνιστές δίνουν και τη ζωή τους, δε διστάζουν μπροστά σε καμιά θυσία, προκειμένου να υπερασπίσουν το δίκιο των εργαζομένων. Είναι αναξιοπρέπεια για τα μέλη του ΚΚΕ η προσωπική βόλεψη, η συναλλαγή, οι υπόγειες σχέσεις.
Η νομοθετική ρύθμιση, που θα θέσει ως αποκλειστική πηγή χρηματοδότησης των κομμάτων την κρατική επιδότηση στο όνομα της «διαφάνειας», επιδιώκει να κρύψει τη διαφθορά, την αλληλεξάρτηση των αστικών κομμάτων και των επιχειρηματικών ομίλων. Στοχεύει στη διαμόρφωση «κρατικοδίαιτων κομμάτων», εξαρτημένων από το αστικό πολιτικό σύστημα, τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας.
Τα αστικά κόμματα έχουν την ολόπλευρη στήριξη της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών κέντρων, του κράτους, του ΣΕΒ, των ΜΜΕ, της εργατικής αριστοκρατίας, των ηγεσιών της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ. Χρηματοδοτούνται κάτω από το τραπέζι και κοροϊδεύουν τον κόσμο με τα περί διαφάνειας.
Αυτοί που κόπτονται για τη «διαφάνεια», οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι αυτοί που πετσοκόβουν το λαό, που κάνουν ό,τι μπορούν για να θωρακίσουν ένα σύστημα που γεννάει διαφθορά, μίζες και «λαδώματα». Είναι οι ίδιοι που έχουν κουκουλώσει όλα τα σκάνδαλα.
Το ΚΚΕ δεν πρόκειται, με πρόσχημα τη «διαφάνεια», να επιτρέψει καμιά μορφή παρέμβασης στην εσωτερική του λειτουργία. Η αστική νομιμότητα δεν αναιρεί ότι ο αντίπαλος είναι ο εργοδότης, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους. Το ΚΚΕ δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς της κυβέρνησης, δεν θα γίνει όμηρος του κράτους και των καπιταλιστών.
Το ΚΚΕ αρνείται, χάριν υψηλών χρηματοδοτήσεων ή εξαιτίας της πίεσης, να δώσει στο αστικό κράτος τα ονόματα των μελών του, των φίλων και οπαδών του, ακόμα και ψηφοφόρων άλλων κομμάτων που θέλουν να στηρίξουν οικονομικά το ΚΚΕ. Λόγο για τη διαχείριση και αξιοποίηση των οικονομικών του το ΚΚΕ δίνει στα αρμόδια κομματικά όργανα και στα μέλη του, στους εργαζόμενους.
Το ΚΚΕ δήλωση μετάνοιας στην αστική τάξη δεν έκανε ούτε θα κάνει!
Ενισχύστε οικονομικά το ΚΚΕ! Οσο πιο δυνατή γίνεται η φωνή του, τόσο πιο δυνατή γίνεται η φωνή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων!

 Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: 
Tags: