ΟΑΕΔ - Μέχρι την 30η Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών

ΟΑΕΔ - Μέχρι την 30η Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών

Οκτώβριος 21, 2009 - 19:06

Λήγει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών έτους 2009, για τη Διοικητική Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Μάιο του 2009 με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, μετά από εισήγηση του διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ.
Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
Στο πρόγραμμα δύνανται να ενταχθούν άνεργοι ηλικίας από 22 μέχρι 64 ετών οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ.
Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα ανέρχεται στα ώ.000 ευρώ (για ανέργους ηλικίας 22-32) ή στα 1500 ευρώ (για ανέργους 33-64 ετών), ενώ η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες, από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής εγκριτικής απόφασης.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, στις «Νέες Δράσεις - Προγράμματα», Πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών έτους 2009.

Ειδήσεις: