Νομοθετική ρύθμιση για την μονιμοποίηση τους ζητούν οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Νομοθετική ρύθμιση για την μονιμοποίηση τους ζητούν οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Νοέμβριος 12, 2009 - 08:39

Από τον Σύλλογο Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διανύει φέτος τον έβδομο χρόνο λειτουργίας του. Σε όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να αποτελέσει έναν ισχυρό αναπτυξιακό πόλο έλξης στην Περιφέρεια, τόσο εκπαιδευτικό όσο και οικονομικό-κοινωνικό.

Πρόκειται για ένα ακόμη Ακαδημαϊκό ίδρυμα το οποίο για να υποστηριχθεί στους διοικητικούς και τεχνικούς τομείς, δημιουργήθηκαν συγκεκριμένες υπηρεσιακές μονάδες τόσο σε επίπεδο Τμημάτων όσο και σε Ιδρυματικό επίπεδο (Γραμματείες Τμημάτων, Διοικητικές Υπηρεσίες, Οικονομικές Υπηρεσίες, Κέντρο Υποστήριξης Πληροφορικής και Υπηρεσιών Δικτύων, γραφείο Διασύνδεσης, Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας), οι οποίες σύμφωνα με τον Κανονισμό των Διοικητικών υπηρεσιών των Πανεπιστημίων θα έπρεπε να στελεχώνονται με μόνιμο προσωπικό που να υπηρετεί σε οργανικές θέσεις, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου απασχολεί περίπου 130 υπαλλήλους (μόνιμους, αορίστου χρόνου & συμβασιούχους), εκ των οποίων στην πλειοψηφία τους 66 στον αριθμό εργάζονταν μέχρι πρόσφατα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου/έργου/ανάθεσης έργου, ως διοικητικοί, τεχνικοί, κ.α., στο πλαίσιο έργων που είχαν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ και ΙΙΙ).
Το ΥΠΕΠΘ είχε εγκρίνει την επέκταση των προγραμμάτων μέσω των ΚΠΣ(Κοινοτικών πλαισίων Στήριξης) έως το τέλος Μαΐου 2009, μια ολοφάνερα προσωρινή λύση που, απλώς μετέφερε πρoσωρινά τα προβλήματα στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναβάλλοντας προσωρινά την είσοδο των συμβασιούχων υπαλλήλων του στην ανεργία. Η 31η Μαϊου έχει παρέλθει και καμία λύση δεν έχει βρεθεί για το πρόβλημά μας. Αρκετοί συνάδελφοι με πλήρη ευσυνειδησία συνεχίζουν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Πανεπιστήμιο(χωρίς οικονομικές απολαβές και ασφάλεια) δίχως να έχει εξασφαλιστεί η περαιτέρω παραμονή τους στο ίδρυμα. Η ίδια τύχη πιθανώς να περιμένει και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο κατώφλι του 2010!! Γνωρίζουμε ότι το ΥΠΕΠΘ είχε δεσμευτεί για την βιωσιμότητα και την συνέχιση των έργων άρα και για την διατήρηση του προσωπικού που υπηρετεί τις δράσεις αυτές.
Αναμφισβήτητα καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εξασφαλίζουμε όλα αυτά τα χρόνια την εύρυθμη, απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη του Ιδρύματος, δεδομένου ότι οι συμβάσεις μας δεν έχουν διακοπεί ούτε μια μέρα!!
Η μόνη απαραίτητη, επιβεβλημένη και άμεση λύση, είναι η πλήρης στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό το οποίο θα είναι άρτια καταρτισμένο με εμπειρία και τεχνογνωσία. Το υπάρχον προσωπικό των συμβασιούχων εργαζομένων, των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία σημειώνουμε ότι εργάζονται τουλάχιστον πάνω από τρία (3) χρόνια χωρίς μια μέρα διακοπής των συμβάσεων, συγκεντρώνουν απόλυτα αυτά τα χαρακτηριστικά. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη η ΑΜΕΣΗ αντιμετώπιση του επισφαλούς εργασιακού καθεστώτος των 66 συμβασιούχων εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία είναι και πάγια πεποίθηση του Συλλόγου των Συμβασιούχων εργαζομένων.
Θεωρώντας δεδομένη την πρόθεση της Πολιτείας να στηρίξει την εύρυθμη λειτουργία και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ως συλλογική έκφραση των εργαζομένων με σύμβαση έργου του Πανεπιστημίου, ζητάμε από την Πολιτεία να υποστηρίξει έμπρακτα τα αιτήματά μας μέσω οποιαδήποτε ενέργειας κρίνει σκόπιμη προς επίτευξη της λύσης τους.
Διεκδικούμε νομοθετική ρύθμιση για την μονιμοποίηση των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ζητάμε την χρηματοδότηση μέσω τακτικού προϋπολογισμού των έργων που έχουν αναπτυχθεί και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: