Να μην αυξηθούν οι τιμές αγοράς των οικοπέδων στη ΒΙ.ΠΕ. ζητά ο Πρόεδρος του Να μην αυξηθούν οι τιμές αγοράς των οικοπέδων στη ΒΙ.ΠΕ. ζητά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Να μην αυξηθούν οι τιμές αγοράς των οικοπέδων στη ΒΙ.ΠΕ. ζητά ο Πρόεδρος του Να μην αυξηθούν οι τιμές αγοράς των οικοπέδων στη ΒΙ.ΠΕ. ζητά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Μάιος 07, 2009 - 02:03

Τη διατήρη τιμών αγοράς οικοπέδων στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης ζητά ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Παυλής και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ομίλου «Τράπεζα Πειραιώς» κ. Μιχαήλ Σάλλα, μετά από πληροφορίες, για επικείμενη απόφαση του ομίλου για αύξηση των τιμών απόκτησης οικοπέδων εντός της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, οι οποίες, σημειώνεται ότι μόλις πριν ένα χρόνο είχαν αυξηθεί.

Η παρέμβαση αυτή κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ κ. Παν. Γιαννόπουλο, στον Δ/ντη Τράπεζας Πειραιώς (Κατάστημα Τρίπολης) κ. Θεοδ. Ντάνο, στο Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημ. Κωνσταντόπουλο, στον Δήμαρχο Τριπόλεως κ. Αλ. Κοτσιάνη, στον Πρόεδρο Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Τ. κ. Ν. Λαγό και στον Πρόεδρο Επιμελ. Μεσσηνίας κ. Γ. Καραμπάτο.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ΒΙ.ΠΕ. της χώρας, δεδομένης και της θέσης της σε τόσο μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα και το ανεπτυγμένο οδικό δίκτυο που τη συνδέει με την υπόλοιπη χώρα. Ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια η ζήτηση για αγορά οικοπέδων για την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων και τη μετεγκατάσταση υφιστάμενων, καθώς και η εν γένει επενδυτική δραστηριότητα στην περιοχή έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, που υπάρχει τεράστια δυσκολία ικανοποίησης όλων των αιτημάτων. Γνωρίζουμε ότι γίνονται προσπάθειες για την επέκταση της ΒΙ.ΠΕ., καθώς δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα οικόπεδα, γεγονός που θεωρούμε επιβεβλημένο, δεδομένου ότι υπάρχουν δεκάδες προτάσεις επένδυσεις κεφαλαίων στην περιοχή, που θα βοηθήσουν τόσο στην ανάπτυξη της οικονομίας του νομού όσο και στην αύξηση της απασχόλησης.

Σε αυτή τη δυσκολία εξεύρεσης χώρου από επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στη ΒΙ.ΠΕ. έρχεται τώρα να προστεθεί και η πληροφορία ότι επίκειται απόφασή σας σχετικά με την αύξηση των τιμών απόκτησης οικοπέδων εντός της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, οι οποίες ας σημειωθεί ότι μόλις πριν ένα χρόνο είχαν αυξηθεί. Αυτή θα είναι πραγματικά άστοχη και άκαιρη απόφαση της Διοικήσεως της ΒΙ.ΠΕ. ΕΤΒΑ, καθώς διανύουμε μια περίοδο που όχι μόνον δε θα έπρεπε να λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις, επιβαρυντικές για τις επιχειρήσεις και αποτρέπτικες για κάθε προσπάθεια επενδύσεων και ανάπτυξης, αλλά θα έπρεπε να λαμβάνονται αποφάσεις περαιτέρω ενίσχυσης και διευκόλυνσης των επιχειρήσεων. Αν η απόφαση αυτή συνάδει κατά οιοδήποτε τρόπο με την πολιτική ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας, την οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της, τότε πραγματικά εκφράζουμε την πλήρη απαισιοδοξία μας για την πορεία της οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερα στις πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας, που διαθέτουν ΒΙ.ΠΕ., η στρατηγική της ΒΙΠΕ ΕΤΒΑ θα έπρεπε να είναι ακόμα πιο ευνοϊκή για τις επιχειρήσεις των περιοχών αυτών, δίνοντας κίνητρα για ανάκαμψη και περαιτέρω ανάπτυξή τους, μέσω της μετεγκατάστασής τους στις ΒΙ.ΠΕ. ή τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε αυτές.

Είμαστε βέβαιοι ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για την ανάπτυξη της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης και κατ’επέκταση ολόκληρου του νομού Αρκαδίας και θα αποτελέσει τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, γι’ αυτό και ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση για την αποτροπή λήψης μιας τέτοιας απόφασης. Ειδικότερα, ζητάμε να διατηρηθούν οι μέχρι σήμερα τιμές για την αγορά οικοπέδων στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης μέχρι να επιλυθεί το θέμα επέκτασής της και τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Βέβαιοι για τη θετική ανταπόκρισή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: