Να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια που προκάλεσαν τις πλημμύρες ζητούν οι εργαζόμενοι του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια που προκάλεσαν τις πλημμύρες ζητούν οι εργαζόμενοι του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Οκτώβριος 26, 2009 - 08:39

Το Σωματείο Εργαζομένων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ανακοινώνει ότι «το γεγονός, της εισροής βρόχινου νερού, που συνέβη στις 16/10/2009 μετά από νεροποντή θέτοντας εκτός λειτουργίας τμήματα του Νοσοκομείου όπως τα Χειρουργεία του 4ου ορόφου, Αίθουσα Τοκετών, Τμήμα του Μικροβιολογικού στον 1° όροφο έτοιμα προς παράδοση, ανακαινισμένα Χειρουργεία 3ου ορόφου, και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και των Πολιτών, είναι αποτέλεσμα της επί δύο χρόνια καταγγελλόμενης από το Σωματείο μας κακής εννοούμενης παρέμβασης «Ανακαίνισης-Αναδιαρύθμισης», ελλιπούς επίβλεψης, προτεραιότητας και συντονισμού των εργασιών στο Νοσοκομείο μας.

Η προσπάθεια τόσο της Διοίκησης όσο και των υπευθύνων του έργου στο παρελθόν να ευτυλίσουν τις καταγγελίες μας, στο παρόν να υποβαθμίσουν το γεγονός, δηλώνοντας ότι «Στα πλαίσια της στεγανοποίησης της ταράτσας πλημμύρισε (εν όψει χειμώνα) και να του δώσει διάσταση παράπλευρης συνέπειας της «Ανακαίνισης» του Νοσοκομείου διαψεύδεται από τα ίδια τα γεγονότα.
Να τονίσουμε ότι κατά την διάρκεια των εργασιών Ανακαίνισης είχαμε πτώσεις τμημάτων της ψευδοροφής, διαρροή νερού από τις ψευδοροφές σε μικρότερες ποσότητες και σε διάφορα σημεία του Νοσοκομείου, πτώση καυτού νερού από την οροφή των ραφείων κ.λ.π. Τμήματα που είχαν ήδη παραδοθεί προς χρήση.
Η διάθεση εκατομμυρίων ευρώ που παρατηρείται σε εργολαβίες, «Ανακαινίσεις» με «ορατά» τα αποτελέσματα στην ποιότητα των εργασιών και υλικών, μας έχει προβληματίσει για το μέλλον του Νοσοκομείου μας που ήταν καμάρι μας πάνω από πενήντα χρόνια.
Ελπίζουμε μετά και από την άμεση παρέμβαση της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να διερευνηθεί σε βάθος το γεγονός της 16ης/10//2009 καθ' ότι το έργο βρίσκεται προς αποπεράτωσή του και παράδοσης του στο άμεσο μέλλον.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΔΑΜ.

Η ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ»

Η ανακοίνωση αυτή κοινοποιήθηκε στο γραφείο της Υπουργού Υγείας, στον Υπουργό Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, στους βουλευτές Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο, στην 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, στον Διοικητή Νοσοκομείου κ. Μαρινάκη Ιωάν., στο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, στην ΠΟΕΔΗΝ και στους Εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: