Μόνο τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται από τη Δευτέρα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται από τη Δευτέρα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Σεπτέμβριος 09, 2009 - 00:17

ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από την Δευτέρα οι ειδικευόμενοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για περικοπή χρημάτων στις εφημερίες Μαΐου και Ιουνίου

Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένεται να υποστούν όσοι επισκεφθούν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, από την Δευτέρα 7/9/09 οι ειδικευόμενοι ιατρών προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι στο Νοσοκομείο θα εξυπηρετούν

ται μόνο τα έκτακτα περιστατικά και όχι τα τακτικά.
Η ρίζα του προβλήματος φαίνεται ότι είναι μία τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που βάζει πλαφόν στις εφημερίες, για κάθε μήνα, με αποτέλεσμα να γίνονται σημαντικές περικοπές στους ειδικευόμενους γιατρούς.

Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένεται να υποστούν όσοι επισκεφθούν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, από την ερχόμενη εβδομάδα, αν υλοποιηθεί η απόφαση των ειδικευόμενων ιατρών να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι στο Νοσοκομείο θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.
Η ρίζα του προβλήματος είναι μία τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που βάζει πλαφόν στις εφημερίες, για κάθε μήνα, με αποτέλεσμα να γίνονται σημαντικές περικοπές στους ειδικευόμενους γιατρούς.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

«Τρίπολη 3-09-2009
Προς
τον κύριο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτριο Αβραμόπουλο Αριστοτέλους 17 Αθήνα.
Κοινοποίηση:
1) Διοικητικό Συμβούλιο Γεν. Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης
2) Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
3) Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας
4) Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.
5) Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Π.Ν. Τρίπολης
6) Επιστημονικό Συμβούλιο Γ.Π.Ν. Τρίπολης
7) Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Νομού Αρκαδίας
8) Μ.Μ.Ε.
Κύριε Υπουργέ ,
Επί σειρά μηνών έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές κινητοποιήσεις ατομικού ή συλλογικού χαρακτήρα από τους ειδικευόμενους ιατρούς του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης με τελικό αποδέκτη τη διοίκηση του Γ.Π.Ν. Τρίπολης που αφορούσαν θέματα όπως 1) συνθήκες εργασίας, 2) έγκαιρη πληρωμή μισθού και εφημέριων, 3) φροντίδα για την έγκαιρη τοποθέτηση των υπό διορισμό ειδικευόμενων ιατρών του Γ.Π.Ν. Τρίπολης.
Βλέποντας τη διοίκηση του νοσοκομείου όλους αυτούς τους μήνες να μην ενεργεί προς επίλυση των ανωτέρω από τη μία και από την άλλη να επιβραβεύει την υπομονή μας και τη προσήλωση μας στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας με πρωτοφανή για τα ιστορικά περικοπή ορισμένου ποσού από αυτό που οφείλει να μας καταβάλει για τις δεδουλευμένες εφημερίες των μηνών ΜΑΙΟΥ- ΙΟΥΝΙΟΥ 2009, συγκαλέσαμε γενική συνέλευση όλων των ειδικευόμενων ιατρών του Γ.Π.Ν. Τρίπολης στις 31-09-2009 όπου και αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το νόμιμο
δικαίωμα μας για επίσχεση εργασίας μέχρι της πλήρους αποπληρωμής του ανωτέρω ποσού από τη Δευτέρα 7/09/2009. Όπως είναι αυτονόητο, η επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων ιατρών, θα έχει δραματικές συνέπειες τόσο στην καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου, όσο και στις εφημερίες, κυρίως λόγω της μεγάλης έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένη η ενημέρωση-προειδοποίηση όλων των πολιτών ώστε να είναι γνώστες των προβλημάτων που επί σειρά μηνών ταλανίζουν χωρίς διέξοδο τους ειδικευόμενους ιατρούς του Γ.Π.Ν. Τρίπολης ειδικά και τη δημόσια υγεία γενικότερα.

Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή
Ειδικευόμενων Ιατρών του Γ.Π.Ν. Τρίπολης»

«Έχουν δίκιο οι γιατροί, αλλά δεν ευθύνεται η διοίκηση του Νοσοκομείου»

Αυτό είναι ουσιαστικό το νόημα των δηλώσεων που έκανε χθες στη Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης, το μέλος της διοίκησης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και πρώην Πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Σκριμιζέας. Δεν δίστασε να πει ότι οι ιατροί έχουν το δίκιο με το μέρος τους, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν έπρεπε να καταγγελθεί η διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας. Εξήγησε ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει την «εγκύκλιο Λέγκα».

Πληροφορίες πάντως φέρνουν τον Διοικητή του Νοσοκομείου να είναι ενοχλημένος από αυτή την εξέλιξη, θεωρώντας ότι οι ειδικευόμενοι ιατροί του ασκούν άδικη κριτική για ένα θέμα στο οποίο δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: