Μεγαλειώδη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές προέβλεψε ο Απόστολος Κακλαμάνης από την Τρίπολη

Μεγαλειώδη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές προέβλεψε ο Απόστολος Κακλαμάνης από την Τρίπολη

Ιούνιος 02, 2009 - 23:47

Σε ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης και σε ανοιχτή συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθηνών (ΠΑΣΟΚ) επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τις ευθύνες μελών της κυβέρνησης και παραγόντων της Δικαιοσύνης για τη διαφυγή στο εξωτερικό των κορυφαίων του σκανδάλου «Ζήμενς» Χριστοφοράκου και Καραβέλα και τόνισε τα εξής:

«Για τις «αποδράσεις» Χριστοφοράκου-Καραβέλα ο κ. Καραμανλής θα ισχυριστεί για άλλη μια φορά, πως δεν ήξερε τίποτε «για το φόνο» . Τα ίδια είπε για το Βατοπέδι, τα ομόλογα, τις υποκλοπές κ.ο.κ.
Ποιος αμφιβάλει όμως ότι πρόκειται για κυβερνητικό σχέδιο; Γιατί η υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπήκαν ανάμεσα στις υπηρεσίες του ΥΠ.ΕΞ και του ανακριτή για όσο χρόνο χρειάστηκε ο κ. Καραβέλας ν’ «αποδράσει»; Οι υπουργοί από πότε έγιναν πρωτοκολλητές εγγράφων;
Ποιος έδωσε κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον κ. Αθανασίου εντολή να μην διατάξει την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα όλων των ενεχόμενων σύμφωνα, με τα στοιχεία της προκαταρκτικής του εξέτασης;
Τον ελέγξατε γιατί δεν έκανε το αυτονόητο καθήκον του; Γιατί «λιβανίζετε» επί 2 ½ χρόνια μια υπόθεση, που στην «τριτοκοσμική» Νιγηρία έχει, ήδη, κλείσει, με τους ενόχους υπουργούς και άλλους στις φυλακές; «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο», όπως έλεγε ο Κων/νος Καραμανλής, και την Δικαιοσύνη του;».
Αμέσως μετά, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, λέγοντας: «Οι εντυπώσεις είναι συγκίνηση. Συγκίνηση και δύναμη, παίρνουμε δύναμη από αυτό το λαό που είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά. Αυτή η λαοθάλασσα δίνει μία απάντηση. Ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είμαι εγώ. Αλλά, αυτή η απάντηση που έδωσε ο λαός εδώ στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ νομίζω ότι είναι ένα μήνυμα. Κάποιοι θέλουν, δεν θέλουν θα το λάβουν υπόψην τους.
Είμαι 100% βέβαιος ότι στις 7 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα έχει μία τεράστια, μεγαλειώδη νίκη. Ο Καραμανλής θέλει ,δεν θέλει θα συρθεί στις εκλογές. Δεν μπορεί να κλείνει κάθε μέρα τη Βουλή. Κι όταν θα γίνονται μυστικές ψηφοφορίες, να φτύνει κατάμουτρα τους εκπρόσωπους του λαού, 150 εκπροσώπους του λαού και να τους λέει ότι δεν σας έχω εμπιστοσύνη όταν δεν ψηφίζετε φανερά, να βλέπω τι ψηφίζετε. Αν είναι μυστική ψηφοφορία, εγώ θα κλείνω τη Βουλή. Δεν μπορεί να πάει έτσι μπροστά ο τόπος. Και πιστεύω ότι κάθε συντηρητικός πολίτης που πιστεύει σε πράγματα τα οποία οφείλω να σέβομαι και τα σέβομαι, θα καταλάβει και θα γυρίσει την πλάτη του σε αυτούς τους θεομπαίχτες, θυμάστε που υπέγραφαν στο δημοψήφισμα του Μακαριστού Χριστόδουλου, γίνανε κυβέρνηση, γίνανε πλειοψηφία και μην τους είδατε…»

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις