Μείωση της τιμής των διοδίων υποσχέθηκε ο Δημήτρης Ρέππας από το βήμα της Βουλής

Μείωση της τιμής των διοδίων υποσχέθηκε ο Δημήτρης Ρέππας από το βήμα της Βουλής

Οκτώβριος 21, 2009 - 12:50

«Η απόφαση του ελληνικού λαού μας τιμά. Κυρίως όμως μας γεννά την αίσθηση του αυξημένου χρέους και μας επιβάλλει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του. Η ψήφος του ελληνικού λαού είναι μια σαφής εντολή για αλλαγή. Όχι για να αλλάξει απλώς η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αλλά για να αλλάξει πορεία η χώρα». Αυτά επισήμανε αρχικά στις προγραμματικές δηλώσεις που έκανε από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Υποδομών ,Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

Ακολούθως, τόνισε: «Φιλοδοξούμε να αποδείξουμε με το έργο μας πως δεν πρόκειται για μια νέα κυβερνητική θητεία, αλλά για μια νέα περίοδο με στρατηγική σημασία για τη χώρα. Όχι για μια αλλαγή στην κυβερνητική διαχείριση, αλλά για μια άλλη πολιτική και μια άλλη αντίληψη για την πολιτική. Το σύγχρονο ελληνικό κεκτημένο είναι έργο των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που η Νέα Δημοκρατία όταν κυβέρνησε το συρρίκνωσε και το αποδιάρθρωσε. Σήμερα το επίπεδο αναφοράς της χώρας κινείται σε ιστορικά χαμηλό. Υψηλό έλλειμμα και τεράστιο δημόσιο χρέος, δραματική υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας και υψηλή ανεργία και πάνω από όλα κυριαρχία του γκρίζου στη δημόσια ζωή, στη σχέση του πολίτη με το κράτος και το πολιτικό σύστημα.
Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε από το πλην Α στο συν Α. Από το πλην Α της Ανασφάλειας, της Απαισιοδοξίας και της Αδιαφάνειας στο συν Α της Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της χώρας.
Στο πλαίσιο των πέντε εθνικών κεντρικών στόχων το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων αποτελεί σημαντικό πυλώνα της κυβερνητικής δομής και μοχλό πραγματοποίησης του πολιτικού σχεδίου για τη βιώσιμη Πράσινη Ανάπτυξη. Η πολιτική όσον αφορά την επίβλεψη, μελέτη και κατασκευή των δημόσιων υποδομών, όσον αφορά τις μεταφορές και τα δίκτυα μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση της οικονομικής θέσης και την εξωστρέφεια της χώρας.
Ασφαλώς κάθε κυβέρνηση φιλοδοξεί και εργάζεται για να συνδέσει τη λειτουργία της με θετικό έργο σε κάθε τομέα. Κι αυτό πρέπει να το αναγνωρίζουμε και να το τιμούμε. Ταυτοχρόνως οφείλουμε να αναφερόμαστε σε αδυναμίες και προβλήματα που αποτελούν κοινή πεποίθηση των πολιτών, βασισμένη στη εμπειρία τους. Είναι ο θεμέλιος λίθος και το θεμέλιο ήθος για την αξιοπιστία της πολιτικής.»

Οδικά Έργα με το σύστημα των Συμβάσεων Παραχώρησης: «Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν πρέπει να επιλυθούν το ταχύτερο, ώστε να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος των έργων και να μην επαναληφθούν στα καινούρια έργα.
Απαιτείται:
• Επαναπροσδιορισμός λανθασμένων συμβατικών όρων.
• Βελτίωση του τεχνικού σχεδιασμού των έργων.
• Επιτάχυνση επιτάξεων και απαλλοτριώσεων.
• Μείωση του ποσοστού των εισπράξεων διοδίων, που παρακρατούνται για το Δημόσιο, ώστε να μειωθεί η τιμή τους σε εύλογο ύψος.
• Προδικαστικός έλεγχος από το Συμβούλιο της Επικρατείας των σημαντικών διοικητικών πράξεων που καθορίζουν την εξέλιξη των έργων».

Οι Μικρές και Μεσαίες δημόσιες υποδομές στην Περιφέρεια: «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προτείνει:
• μια εκτεταμένη αναθεώρηση του συνόλου των Τομεακών και κυρίως των Περιφερειακών προγραμμάτων στα πλαίσια καθορισμού νέων ιεραρχήσεων δράσεων και έργων
• Την συγκρότηση μαζί με τις Περιφέρειες ενός πλέγματος μικρών και μεσαίων δημόσιων έργων που είναι αναγκαία για την ανάπτυξή τους. Η συγκρότηση αυτού του προγράμματος έργων θα προκύψει μετά από διαβούλευση
• Την χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών για την υλοποίηση του ανωτέρω προγράμματος
Έτσι:
• δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη Βιώσιμη Πράσινη Ανάπτυξη της Περιφέρειας και της χώρας γενικότερα.
• στηρίζουμε συνολικά το κατασκευαστικό και τεχνικό δυναμικό της χώρας που συρρικνώθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια».

Σιδηρόδρομος – ΟΣΕ: «Είναι επιλογή μας η διάσωση του ΟΣΕ από την κατάρρευση και η αναγέννηση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου ώστε να στηρίξει το σύγχρονο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας με την διασφάλιση του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα του».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: 
Tags: