Κρίσιμη συνάντηση φορέων για τη μονάδα φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη

Κρίσιμη συνάντηση φορέων για τη μονάδα φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη

Αύγουστος 20, 2009 - 11:17

Οι Τοπικοί Φορείς του Ν. Αρκαδίας βρίσκονται σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την κατασκευή της 5ης Μονάδας της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.
Διαχρονική απαίτηση, ως ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιφέρειας ήταν και παραμένει η έλευση του αγωγού του Φυσικού Αερίου.
Σε συνάρτηση με σημαντικά έργα υποδομής που πραγματοποιούνται - και με όσα υπολείπονται - θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη του Νομού μας και της Περιφέρειας.
Τον Μάρτιο του 2005 σε Ημερίδα - που συνδιοργάνωσε η ΔΕΗ και οι τοπικοί φορείς - στην Μεγαλόπολη συνδιαμορφώσαμε το αίτημα για την κατασκευή της 5ης Μονάδας με καύσιμο το Φ.Α και το οποίο υιοθέτησε η Διοίκηση της Επιχείρησης - και το ενέταξε στο επενδυτικό της πρόγραμμα - και στην συνέχεια και η πολιτεία.

Η επέκταση του αγωγού Φ.Α στην Πελοπόννησο και η δημιουργία της 5ης Μονάδας στην Μεγαλόπολη θα παρατείνει την λειτουργία του Ενεργειακού Κέντρου στο Λεκανοπέδιο, θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, θα συμβάλει στη μείωση των ρύπων και την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής και στην κάλυψη της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στο νότιο σύστημα και ειδικότερα στην Πελοπόννησο.
Οι Τοπικοί Φορείς του Ν. Αρκαδίας βρίσκονται σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την κατασκευή της Μονάδας Μεγαλόπολης V.
Σε συνέχεια της παρέμβασης των τοπικών φορέων στο Δ.Σ της Δ.Ε.Η στις 28 Ιουλίου, το άνοιγμα των προσφορών του διαγωνισμού αποτελεί ένα βήμα μπροστά στην κατεύθυνση της κατασκευής της Μονάδας.
Όμως δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε σε ετοιμότητα και παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
Απαιτούμε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μέσα στα πλαίσια του νόμου και να υπογραφεί άμεσα η Σύμβαση για την κατασκευή του έργου.
Καλούμε την Διοίκηση της Δ.Ε.Η Α.Ε να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες έτσι ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή της Μονάδας, την οποία τόση ανάγκη έχει η ΔΕΗ και η τοπική κοινωνία.
Καλούμε την κυβέρνηση να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις έγκαιρης κατασκευής του αγωγού Φ.Α στην Νότια Πελοπόννησο, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί.
Οι τοπικοί φορείς της περιοχής θα πρωτοστατήσουν για την ανάπτυξη της περιοχής, την αναπτυξιακή προοπτική της ΔΕΗ και του Ενεργειακού Κέντρου της Μεγ/λης.

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας σε συνεργασία με την Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Αρκαδίας σας καλεί σε σύσκεψη με θέμα τα παραπάνω, στις 20-8-2009, ημέρα Πέμπτη και ώρα 7μ.μ, στην αίθουσα του Ε.Κ.Αρκαδίας, Ελ. Βενιζέλου 39, στην Τρίπολη.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις