Καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας για την σιδηροβιομηχανία «ΡΟΚΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Β.Ε.Ε»

Καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας για την σιδηροβιομηχανία «ΡΟΚΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Β.Ε.Ε»

Δεκέμβριος 14, 2009 - 21:48

Καταγγέλλουμε την απόφαση των υπευθύνων της σιδηροβιομηχανίας «ΡΟΚΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Β.Ε.Ε», να προχωρήσει σε απόλυση ενός νέου εργαζόμενου (Ξενοδημητρόπουλος Χρήστος - Πτυχιούχος Μηχ/κός Τ.Ε) ο οποίος είχε προσληφθεί και εργαζόταν από τις αρχές Μαρτίου 2009 στο εργοστάσιο της Εταιρείας στην ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης. Πριν την πρόσληψη του είχε πραγματοποιήσει στο εργοστάσιο για 6 μήνες πρακτική άσκηση ως σπουδαστής.

Η εταιρεία με πρακτική «αποφασίσομεν και διατάσομεν» προχώρησε στην απόλυση αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, χωρίς καμιά αιτιολογία και ενημέρωση, ούτε του εργαζόμενου ούτε των υπευθύνων του εργοστασίου. Ο εργαζόμενος ενημερώθηκε «με νέα μέθοδο», με την αποστολή e - mail στην Γραμματεία του εργοστασίου.

Η αντεργατική στάση της Διοίκησης της εν λόγω Εταιρείας εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα επιβολής συνθηκών εργασιακού μεσαίωνα και υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε μια κρίσιμη περίοδο.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας καλεί τη Διοίκηση της «ΡΟΚΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Β.Ε.Ε», να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της απόλυσης του εν λόγω εργαζόμενου.

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας (Υπουργείο, Σ.ΕΠ.Ε, κ.λ.π) να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια απέναντι στην παραπάνω Εταιρεία για την απόκρουση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ