Καθυστερήσεις στην πρόσληψη εποχιακών υπαλλήλων στα Δασαρχεία

Καθυστερήσεις στην πρόσληψη εποχιακών υπαλλήλων στα Δασαρχεία

Ιούνιος 25, 2009 - 10:39

«Η απαράδεκτη καθυστέρηση που παρατηρείται στην πρόσληψη των 1.400 εποχιακών υπαλλήλων, που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο από τα Δασαρχεία για το τρίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου- Αυγούστου, αυξάνουν τους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιών σε ολόκληρη τη χώρα». Αυτό αναφέρει σε ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος.

Ολόκληρη η ερώτηση αναφέρει:
«Οι ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις στην έγκριση πιστώσεων προς τα Δασαρχεία, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες πρόληψης των πυρκαγιών (όπως είναι ο καθαρισμός δασικών δρόμων και η δημιουργία ζωνών αντιπυρικής προστασίας), καθώς και η απαράδεκτη καθυστέρηση που παρατηρείται στην πρόσληψη των 1.400 εποχιακών υπαλλήλων, που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο από τα Δασαρχεία για το τρίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου- Αυγούστου, αυξάνουν τους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιών σε ολόκληρη τη χώρα.
Επειδή είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης για αυτές τις καθυστερήσεις

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

1. Γιατί καθυστερεί η κυβέρνηση την πρόσληψη των 1.400 εποχιακών υπαλλήλων στα Δασαρχεία με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η εκτέλεση εργασιών πρόληψης των πυρκαγιών;
2. Γιατί καθυστερεί η έγκριση των απαραίτητων πιστώσεων προς τα Δασαρχεία που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους για την πρόληψη των πυρκαγιών;»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: