Ικανοποίηση για το τελικό αποτέλεσμα στον ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Ικανοποίηση για το τελικό αποτέλεσμα στον ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Οκτώβριος 08, 2009 - 13:23

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας «ευχαριστεί θερμά τους πολίτες του Νομού μας που, παρά τις δύσκολες συνθήκες, ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό μας κάλεσμα και μας στήριξαν με την ψήφο τους.

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο ελληνικός λαός τιμώρησε με μια συντριπτική ήττα τη Ν.Δ για την απροκάλυπτα νεοφιλελεύθερη, δεξιά πολιτική που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια.

Μια πολιτική που οδήγησε την κοινωνία σ’ ένα εργασιακό μεσαίωνα με τις μαζικές απολύσεις, την ανεργία, τα stage, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, την ανασφάλιστη εργασία, την επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις και στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Μια πολιτική τέλος που οδήγησε στην εξαθλίωση τους αγρότες και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες την ίδια στιγμή που χάριζε δις ευρώ στους τραπεζίτες, τους μεγάλους επιχειρηματίες και τους εφοπλιστές ξεπουλώντας παράλληλα την δημόσια περιουσία και βυθίζοντας τη χώρα στα σκάνδαλα.
Η πολιτική αυτή αποτελούσε συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ το οποίο εν τούτοις, χωρίς να δεσμευτεί σε κρίσιμα θέματα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, κατάφερε να εμπνεύσει ελπίδες στο λαό με αποτέλεσμα να πετύχει μια πραγματικά μεγάλη νίκη.
Πρέπει να επισημανθεί ότι η Αριστερά σ’ όλες τις εκδοχές της - παρά τις ευνοϊκές αντικειμενικές συνθήκες και τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ για την ενότητα της - εξ’ αιτίας κυρίως συγκεκριμένων αριστερών δυνάμεων που συνεχίζουν με τη στάση τους να λειτουργούν διασπαστικά δεν κατάφερε να αποκτήσει τη δυναμική που θα την καθιστούσε ελκυστική σ’ ευρύτερα λαϊκά στρώματα και να χτυπήσει τον δικομματισμό και την αδιέξοδη πολιτική του.

Σ’ ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις συμπεριφορές που υπήρξαν σε κεντρικό επίπεδο μετά τις ευρωεκλογές, οι οποίες μας πλήγωσαν και θόλωσαν την εικόνα μας, οι αγωνιστές της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς αλλά και οι πολίτες που μας εμπιστεύονται και εμπνεύστηκαν από τους αγώνες μας μέσα και έξω από τη Βουλή για μια σειρά κρίσιμα θέματα όπως : το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, το άρθρο 16 για τα δημόσιο Πανεπιστήμιο, το άρθρο 24 για την προστασία των δασών, κ.λ.π. σήκωσαν το βάρος του αγώνα.
Έτσι πετύχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που μας δίνει τη δύναμη που χρειαζόμαστε σ’ αυτή τη φάση για ν’ αγωνιστούμε αποτελεσματικά, από θέση αριστερής αντιπολίτευσης στις δύσκολες μέρες που έρχονται υπέρ των λαϊκών συμφερόντων».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: