Ερώτηση στη Βουλή για τους συμβασιούχους στα ΚΕΠ

Ερώτηση στη Βουλή για τους συμβασιούχους στα ΚΕΠ

Νοέμβριος 22, 2009 - 23:48

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σημειώνοντας τα εξής: «Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί ο θεσμός των ΚΕΠ σε περίπτωση που δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις περίπου 600 εκτάκτων υπαλλήλων οι οποίες λήγουν στο τέλος του χρόνου.
Από την ανίχνευση των κυβερνητικών προθέσεων στο συγκεκριμένο θέμα προκύπτει ότι δεν εξετάζεται η παραμονή τους με το σημερινό εργασιακό καθεστώς, γεγονός που ισοδυναμεί με την απόλυση τους. Παράλληλα «κόβεται» και η πριμοδότηση της τάξεως του 55% που είχαν στους διαγωνισμούς πλήρωσης θέσεων τακτικού προσωπικού που προκηρύσσονταν στα ΚΕΠ..

Οι εποχικοί των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, πολλοί από τους οποίους έχουν συμπληρώσει πέντε και έξι χρόνια εργασίας, είναι « επί ξύλου κρεμάμενοι», καθώς ακόμα και αν τους δοθεί μοριοδότηση, με βάση την προϋπηρεσία τους, δεν αρκεί για να καταλάβουν μια θέση μόνιμου υπαλλήλου. Ειδικά οι απόφοιτοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα έχουν καμία τύχη γιατί στις προκηρύξεις θα δίδεται έμφαση στην πρόσληψη πτυχιούχων. Η εξέλιξη αυτή, μαθηματικά θα οδηγήσει σε μαρασμό τον θεσμό και κατά συνέπεια την εξυπηρέτηση του πολίτη, αφού το 60% των ΚΕΠ, κυρίως των νεοσύστατων, αποτελείται από συμβασιούχους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το 2004 η Ν.Δ. ανήλθε στην εξουσία τα περισσότερα ΚΕΠ υπολειτουργούσαν, δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου μόνιμο προσωπικό και οι συναλλαγές αφορούσαν ελάχιστες διοικητικές πράξεις. Επί ημερών Ν.Δ. όχι μόνο ιδρύθηκαν 150 νέα ΚΕΠ, αλλά μονιμοποιήθηκαν περίπου 2.500 συμβασιούχοι και πριμοδοτήθηκαν αρκετές δεκάδες.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ø Ποιος ο αριθμός των συμβασιούχων εργαζόμενων στα ΚΕΠ;
Ø Ποιος ο αριθμός των συμβασιούχων εργαζομένων στα ΚΕΠ του Ν. Αχαΐας;
Ø Ποια είναι η τύχη που επιφυλάσσετε στους συμβασιούχους που εργάζονται στα ΚΕΠ;
Ø Εξετάζετε το ενδεχόμενο να προχωρήσετε στην στελέχωση των ΚΕΠ με μόνιμο προσωπικό και με κατοχύρωση των θέσεων εργασίας όσων εργάζονται ήδη στα ΚΕΠ;»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: