Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για τις σχολικές εκδρομές

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για τις σχολικές εκδρομές

Μάρτιος 02, 2010 - 21:03

Έξι βουλευτές του ΚΚΕ (Σπύρος Χαλβατζής, Γιάννης Γκιόκας, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Γιάννης Πρωτούλης και Άγγελος Τζέκης) κατέθεσαν ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.
Στην ερώτηση επισημαίνεται:
«Αυτή την περίοδο σε όλα τα σχολεία της χώρας πραγματοποιούνται οι εκδρομές των σχολείων.
Κάθε χρόνο το ζήτημα των σχολικών εκδρομών συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των κάθε λογής ταξιδιωτικών γραφείων που λυμαίνονται μαθητές και γονείς και κατά καιρούς έχει αναδειχτεί το ζήτημα ασφάλειας των μαθητών με ανώδυνο τρόπο.

Το ζήτημα των σχολικών εκδρομών αντί να εντάσσεται οργανικά στην εκπαιδευτική διαδικασία έχει γίνει τόπος εμπορικής λείας των οικογενειών των μαθητών, διαφθείρει πολλές φορές νεανικές συνειδήσεις, εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται, μετατρέπει τα σχολεία σε μαγαζάκια των πρακτορείων του τουριστικού κεφαλαίου. Προσανατολίζουν τις εκδρομές με βάση τις αξίες της αγοράς και του θεάματος, ενώ λείπει κάθε προσανατολισμός αγωγής, πολιτισμού-ψυχαγωγίας.
Σήμερα που η λαϊκή οικογένεια δέχεται σφοδρή επίθεση σε εισόδημα και στη ζωή γενικότερα, είναι πρόκληση να καλείται να πληρώσει τεράστια ποσά για τη συμμετοχή των παιδιών της ή να αποκλείσει το παιδί τους από τη συμμετοχή του στις σχολικές δραστηριότητες.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:
Τι μέτρα προτίθεται να πάρει συνολικά για αυτό το ζήτημα, με στόχο την ασφάλεια των μαθητών και το διαπαιδαγωγητικό περιεχόμενο των εκδρομών.
Αν θα αποφασίσει τη γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε να καλύπτουν και τα έξοδα των εκδρομών, χωρίς την παρέμβαση ιδιωτών και χωρίς την επιβάρυνση της οικογένειας.»

Πηγή: ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ειδήσεις: