Εξάμηνη παράταση για την υγειονομική ταφή απορριμμάτων στη χωματερή στη περιοχή των Φιλικών

Εξάμηνη παράταση για την υγειονομική ταφή απορριμμάτων στη χωματερή στη περιοχή των Φιλικών

Οκτώβριος 26, 2009 - 08:44

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ «ΦΙΛΙΚΟΥΣ» ΚΑΙ ΤΟ 2010!

Μονόδρομος αυτή η εξέλιξη, όσο δεν βρίσκεται λύση στη διαχείριση των σκουπιδιών
Δεν αποκλείουν νέες κινητοποιήσεις μελλοντικά οι κάτοικοι της περιοχής

Την εξάμηνη παράταση της σύμβασης για την υγειονομική ταφή απορριμμάτων στο χώρο του σκουπιδότοπο, ο οποίος λειτουργεί στο συνοικισμό Φιλικών, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Διαφώνησαν οι δύο παρατάξεις τη αντιπολίτευσης, αρνούμενες να δεχτούν αυτή την παράταση. Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί στο θέμα της δεματοποίησης των σκουπιδιών.

Την εξάμηνη παράταση της σύμβασης για την υγειονομική ταφή απορριμμάτων στο χώρο του σκουπιδότοπο, ο οποίος λειτουργεί στο συνοικισμό Φιλικών, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Διαφώνησαν οι δύο παρατάξεις τη αντιπολίτευσης, αρνούμενες να δεχτούν αυτή την παράταση. Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί στο θέμα της δεματοποίησης των σκουπιδιών.

ΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ

«Θέμα: Εξάμηνη παράταση της σύμβασης της εργασίας: «Υγειονομική ταφή απορριμμάτων στο χώρο του σκουπιδότοπου.»
Σχετ.: η υπ'αριθμ πρωτ. 8987 / 13-04-2009 σύμβαση της εργασίας.
Σας γνωρίζουμε ότι η σύμβαση που υπεγράφη στις 13 Απριλίου 2009 μεταξύ του Δήμου Τρίπολης και του Ιωάννη Σμυρνιώτη με τίτλο: «Υγειονομική ταφή απορριμμάτων στο χώρο του σκουπιδότοπου» και με την οποία γίνεται μέχρι και σήμερα η διάστρωση και η ταφή των απορριμμάτων στο χώρο του σκουπιδότοπου, είχε χρονική διάρκεια έξι (6) μηνών και συνεπώς έληξε στις 13-10-2009.
Επίσης σας γνωρίζουμε ότι στην Διακήρυξη της εν' λόγω εργασίας καθώς και στην Γενική Συγγραφή Υποχρεώσεων και στην σύμβαση που υπέγραψε ο ανάδοχος, αναφέρεται ότι δύναται να δοθεί παράταση της ισχύος της παρούσας σύμβασης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που έχει ξεκινήσει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την χωροθέτηση του χώρου προσωρινής αποθήκευσης των απορριμμάτων και την εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή του Ν. Αρκαδίας.
Κατόπιν των ανωτέρω η υπηρεσία βάση του άρθρου 11 παρ. β της Διακήρυξης της εργασίας καθώς και του άρθρου 13 παρ. β της Γενικής Συγγραφής Υποχρεώσεων της εργασίας εισηγείται παράταση ισχύος ^ης σύμβασης, με τους ίδιους όρους, για διάστημα έξι μηνών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανάγκη διάστρωσης και ταφής των απορριμμάτων.

Τρίπολη 13/10/2009
Ο Δ/ντης Τ.Υ Δήμου Τρίπολης Νικόλαος Κοτσιάνης - Πολιτικός Μηχανικός
Η Αντιδήμαρχος Τρίπολης Αλεξάνδρα Γιωνά»

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ «ΦΙΛΙΚΩΝ»

Στην τοποθέτησή του, ο πρώην Δήμαρχος Δημοσθένης Σωτηρόπουλος είπε ότι φυσικά θα πρέπει να πάνε τα σκουπίδια στη χωματερή, παρά ταύτα όμως υπενθύμισε τις βαρύγδουπες –όπως ο ίδιος χαρακτήρισε- δεσμεύσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκου Αγγελόπουλου και του Δημάρχου Αλέξανδρου Κοτσιάνη περί επίλυσης του προβλήματος. Μάλιστα, επεσήμανε ότι ο Δήμαρχος παρέσυρε τον Περιφερειάρχη, με αποτέλεσμα να μην έχει βρεθεί λύση, μέχρι στιγμής.
Ο πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Ταλούμης τόνισε ότι το θέμα είναι σοβαρό και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων για τις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Υπογράμμισε ότι αν ο Δήμος «δεν κάνει κάτι», τότε τα σκουπίδια θα παραμείνουν στους Φιλικούς και συμπλήρωσε ότι δεν ψηφίζει την παράταση γιατί «καταντάει κοροϊδία». Επιτέθηκε στον Δήμαρχο λέγοντας ότι δεν ασχολείται καθόλου με αυτή την υπόθεση και δεν την αγγίζει γιατί «καίει».
Ο Τάσος Κακλαμάνος είπε ότι στη Βιομηχανική Περιοχή έχουν αποθηκευτεί οι δεματοποιητές που θα εγκατασταθούν σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αναρωτήθηκε που πάνε τα σκουπίδια εκείνων των δήμων που έχουν ήδη κλείσει οι χωματερές τους…
Ο νυν Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κούλης Γρηγοράκος είπε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και ότι είναι σίγουρος κατά 99% ότι στη χωματερή της Τρίπολης δεν έρχονται απορρίμματα από άλλες περιοχές.
Ο Κώστας Γεωργακόπουλος υπενθύμισε ότι είχε προβλέψει ότι θα υπάρξει αδιέξοδο και εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να σημειωθεί καμία ουσιαστική εξέλιξη τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές… Όσο για τον Περιφερειάρχη, είπε ότι «φεύγει και την περισσή μαγκιά του θα την πάρει μαζί του».
Μία μικρή παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλικών Νίκος Τσιαμούλος, ο οποίος βρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής. Μεταξύ άλλων, ζήτησε στην απόφαση του συμβουλίου, να χαρακτηριστεί ο σκουπιδότοπος ως παράνομος. Τόνισε ότι «καταλαβαίνουμε ότι τα σκουπίδια δεν μπορούν να πάνε αλλού», προειδοποίησε όμως ότι την επόμενη φορά που θα δοθεί παράταση, στο Δημοτικό Συμβούλιο θα βρεθούν εκατοντάδες κάτοικοι, χωρίς να αποκλείσει δυναμικές κινητοποιήσεις μελλοντικά.
Την τελική απόφαση καταψήφισαν τα μέλη της παράταξης του Δημοσθένη Σωτηρόπουλου, ενώ «παρών» ψήφισαν Κ. Γεωργακόπουλος, Π. Παρασκευόπουλος και ο Γιώργος Παπασταματάκης.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: