Εκλογές στις 4 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Εκλογές στις 4 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Σεπτέμβριος 02, 2009 - 20:46

Πριν από λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός της χώρας Κωνσταντίνος Καραμανλής ανακοίνωσε εθνικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου.Όλη η ομιλία του Πρωθυπουργου:

"Μπροστά στην δύσκολη αυτή πραγματικότητα υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με σχέδιο και βούληση. Να μας βγάλουν από την λύση πιο δυνατούς.
Εύκολες λύσεις δεν υπάρχει. Τα αναγκαία μέτρα δεν είναι ευχάριστα αλλά μόνο αυτά μπορούν να διασφαλίσουν τον τόπο. Οι πιο δυσάρεστες συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης έφθασαν στην χώρα μας. Αν δεν δράσουμε άμεσα οι κίνδυνοι...

θα είναι μεγάλοι. Βεβαίως οι επιπτώσεις της κρίσης θα ήταν χειρότερες αν δεν είχαν παρθεί μέτρα. Γιαυτό η ύφεση δεν ήταν τόσο βαθιά όσο σε άλλες ευρωπαικές χώρες. Γιαυτό η ανεργία δεν πήρε τρομακτικές διαστάσεις όπως σε άλλες χώρες. Η εγγύηση των καταθέσεων απέτρεψε τον πανικό.
Η οικονομία μας αντιμετωπίζει παθογένειες δεκαετιών.
Η αξιωματική αντιπολίτευση κληροδότησε στον τόπο ένα τεράστιο έλλειμμα και ένα εκρηκτικό δημόσιο χρέος σε εποχές που ήταν ευνοικό το περιβάλλον και δεν κάνει αυτοκριτική. Το ζητούμενο δεν είναι η απόδοση των ευθυνών. Ένα ενδιαφέρει πως θα υπερβούμε τα προβλήματα χτίζοντας τις βάσεις για μακροχρόνια ηρεμία του τόπου.
Στο νοικοκύρεμα του κράτους πρέπει να είμαστε άτεγκτοι με το δημόσιο χρέος. Πρέπει να υπάρξει πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής. Η εκτεταμένη φοροδιαφυγή αδυνατίζει το κράτος πρόνοιας. Έχουμε ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις.

Τα θεμέλια μιας οικονομίας χτίζονται με έναν τρόπο. Διαρθρωτικές αλλαγές με νέες δομές που διασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη. Αυτές οι τολμηρές αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν γιατί τις ζητάει ο τόπος. Είναι απαραίτητη προυπόθεση για μια νοικοκυρεμένη πολιτική και να αντιμετωπίσει την πρόκληση της κρίσης.

Στόχος μου ήταν να προχωρήσουν όλα αυτά αταλάντευτα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Αλλά έπρεπε να υπάρχει το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον το οποίο δεν υπάρχει. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι θα προκαλέσει εκλογές και θα εκβιάσει εκλογές κατά του Παπούλια με μικροπολιτική σκοπιμότητα. Με τον εκβιασμό αυτό προχωρά η χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο και είναι αυτό είναι ανευθυνότητα. Η χώρα δεν αντέχει προεκλογική περίοδο μέχρι τον Φεβρουάριο. Από την στιγμή που η χώρα οδηγείται σε εκλογές με ευθύνη της αντιπολίτευσης σε λίγους μήνες θα είναι ότι χειρότερο για την οικονομία. Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα μπορούν να προχωρήσουν.

Επειδή η λήψη των αναγκαίων τρόπων της οικονομίας δεν μπορεί να περιμένει επιβάλλεται ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου με μια κυβέρνηση να δράσει αποφασιστικά.
Μου είναι αδιανόητο να αφήσω τον τόπο να σέρνεται για 6 μήνες σε προεκλογική περίοδο.

Την προεκλογική περίοδο δεν θα φανούμε ευχάριστοι και δεν θα μοιράσουμε υποσχέσεις θα είμαστε αληθινοί αφού οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες.

Οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον δύσκολο δρόμο που είναι η διέξοδος από την κρίση και την άλλη πλευρά. Ο εύκολος δρόμος είναι η επιλογή της ανευθυνότητας. Ο δύσκολος δρόμος οδηγεί σταδιακά στην ανάκαμψη με γερά θεμέλια για όλους. Ο εύκολος δρόμος θα βαθύνει την κρίση τελικά όμως αυτός ο δρόμος θα φέρει σκληρότερα μέτρα με πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Αποτελεί πρόδηλη αντίφαση όταν η αξιωματική αντιπολίτευση καταστροφολογεί χωρίς να προτείνει ούτε ένα μέτρο. Το ΠΑΣΟΚ παραπλανά καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις. Οι πολίτες θα διαλέξουν τον πρωθυπουργό καθορίζοντας την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας και βεβαίως για τους πολίτες.

Με πίστη στις ευθύνες μας θα δώσουμε την μάχη να βγάλουμε την χώρα από την δύσκολη οικονομική κρίση.

Ζητώ νωπή εντολή για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να δημιουργήσουμε γερές βάσεις για την οικονομία. Έχω ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο θα επισκεφθώ αύριο για να ζητήσω προκήρυξη εκλογών"

Ειδήσεις: