Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Γιώργος Παπαηλιού

Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Γιώργος Παπαηλιού

Σεπτέμβριος 10, 2009 - 15:12

Την απόφαση του να μην είναι τελικά υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε επίσημα ο Γιώργος Παπαηλιού. Υπογράμμισε όμως με νόημα ότι αυτή η απόφασή του δεν συνιστά αποχή ή παραίτηση από τα δημόσια πράγματα του νομού μας…
Ολόκληρο το μήνυμα του έχει ως εξής:

«Φίλες και φίλοι συμπατριώτες,
Η πολιτική ζωή του τόπου έχει μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης όχι πολιτικών θέσεων αλλά παραπολιτικής και επικοινωνιακών τεχνικών. Τα μέσα μαζικής «ενημέρωσης» κυριαρχούν, με τρόπο που τείνει να αλλοιώσει το δημοκρατικό πολίτευμα.
Το πολιτικό σύστημα φαίνεται ότι έχει εξαντλήσει τα όρια, που οι σημερινοί εκφραστές του προσδίδουν. Λειτουργεί και αναπαράγεται με νοοτροπία και πρόσωπα που συνθλίβουν ή υποβαθμίζουν την αξιοπρέπεια του πολίτη, τη συλλογική δράση και οποιαδήποτε δημιουργική πρωτοβουλία. Η μηχανορραφία και η παραπολιτική έχουν υποκαταστήσει την πολιτική, με σκοπό τη διαιώνιση «κλειστών κυκλωμάτων» εξουσίας σε όλα τα επίπεδα. Η ουσία των πραγμάτων αποκρύπτεται, αφού όλα λειτουργούν βάσει σκοπιμοτήτων προσωπικής προβολής και επιβολής και επικοινωνιακών κριτηρίων.
Υπό αυτά τα δεδομένα, οι πολίτες επιζητούν τρόπους αντίδρασης στην κραυγαλέα ανικανότητα και στην πνιγηρή ατμόσφαιρα της διαφθοράς.
Η Αρκαδία, μέρος και αυτή της παραγκωνισμένης ελληνικής περιφέρειας, παραμένει ουραγός της ανάπτυξης. Η εγκατάλειψη και ο μαρασμός αποτυπώνονται παντού. Οι νέοι άνθρωποι, βιώνοντας την απογοήτευση και την ανασφάλεια στους τομείς της εργασίας, της υγείας, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, εγκλωβίζονται στο στόχαστρο «πολιτικάντηδων», που επενδύουν στην αβεβαιότητα τους, υποσχόμενοι λύσεις χωρίς αντίκρισμα, με αντάλλαγμα την ψήφο.
Παρά ταύτα ο τόπος μπορεί και πρέπει «να γυρίσει σελίδα», εφόσον διατυπωθεί θετική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την πολυεπίπεδη κρίση που την ταλανίζει και διαμορφωθούν οι όροι της προοπτικής μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, που να υπερβαίνει το σημερινό σύστημα εξουσίας. Χρειάζεται υπέρβαση με «επαναστατικές» τομές, στις οποίες είναι απαραίτητη η σύμπραξη των δυνάμεων της δημιουργίας, της εργασίας και του πολιτισμού.
Αυτής της προσπάθειας το πα.σο.κ., ως η κύρια πολιτική δύναμη του προοδευτικού χώρου, μπορεί και πρέπει να ηγηθεί.
Σε αυτόν τον αγώνα ήμουν, είμαι και θα είμαι στρατευμένος. Η μη συμμετοχή μου, ως υποψήφιου βουλευτή, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές αποτελεί πράξη ενεργού πολίτη που αποδεικνύει ότι, σε ορισμένες περιόδους, η «ενεργός» μη συμμετοχή συνιστά κίνηση αντίδρασης προς τη μ η πολιτική, την παραπολιτική, τις κενού περιεχομένου ενέργειες, τις κινήσεις εντυπωσιασμού, τις παραγοντίστικες πρακτικές, τους μηχανισμούς αναπαραγωγής και επανάληψης καταστάσεων του παρελθόντος, τα υπό νέα μορφή αλλά με το ίδιο παλαιοκομματικό περιεχόμενο τεχνάσματα παραπλάνησης και υφαρπαγής της ψήφου των πολιτών.
Δεν συνιστά αποχή ή παραίτηση από τα δημόσια πράγματα του νομού μας.
Παραμένω στο πλευρό των χιλιάδων φίλων που με έχουν στηρίξει μέχρι σήμερα, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε όρους αλλαγής νοοτροπίας και πολιτικών».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: 
Tags: