Γκρουπ Αμερικανών φοιτητών με κρούσμα ομαδικής γαστρεντερίτιδας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο!

Γκρουπ Αμερικανών φοιτητών με κρούσμα ομαδικής γαστρεντερίτιδας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο!

Ιούνιος 28, 2009 - 22:31

Ένα τουριστικό λεωφορείο με 30 Αμερικανούς φοιτητές και τον συνοδό καθηγητή τους που πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στην χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες βρίσκονταν στην Σπάρτη και διέμεναν σε ξενοδοχείο της πόλης, την Τετάρτη έφυγαν με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία.
Καθ’ οδών από την Σπάρτη προς Τρίπολη το σύνολο τον φοιτητών και ο συνοδός καθηγητής τους παρουσίασαν συμπτώματα στομαχικής διαταραχής με διάρροια και εμετούς. Φτάνοντας στην Τρίπολη το λεωφορείο κατευθύνθηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο όπου οι ασθενείς φοιτητές στο τμήμα επειγόντων περιστατικών τους έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και τους παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα.
Ο εφημερεύων γιατρός παθολόγος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης κ. Βασιλείου τόνισε: «Ήρθαν 16 παιδιά άρρωστα από μία εκδρομή. Έχουν 15 ημέρες στην Ελλάδα, σπουδάζουν Ιστορία σε ένα Πανεπιστήμιο της Αμερικής. Έχουν όλα, τα 16 από τα 30 άτομα, συμπτώματα γαστρεντερίτιδας με εμετό και κάποια έχουν διάρροιες και από αυτά τα 16 άτομα, τα δύο - τρία είναι χειρότερα, δηλαδή έχουν λίγο πυρετό και δύο κορίτσια έχουν πόνο στην κοιλιά. Υπάρχει λοιπόν μία σκέψη να τα κρατήσουμε εδώ. Όσον αφορά το φόβο για τη γρίπη των χοίρων που κυκλοφορεί και υπάρχει πανδημία, δεν έχουμε τέτοια περίπτωση γιατί τα παιδιά αυτά έχουν 15 ημέρες στην Ελλάδα, δεν έχουν κανένα σύμπτωμα. Οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Πρόκειται πιθανότατα για κάτι τροφικό. Υπάρχει μία αναφορά ότι ίσως οφείλεται στο νερό του ξενοδοχείου που διέμειναν.»
Μια από τις μαθήτριες είπε: «Κάποια παιδιά, όχι όλα, είχαν διάρροιες και εμετούς και βέβαια αίσθηση ζαλάδας, χωρίς πυρετό. Όλοι μας είμαστε μια χαρά ,ευχαριστούμε θερμά όλους τους γιατρούς και το προσωπικό που μας περίμεναν κυριολεκτικά στην πόρτα για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό σαν να ήταν ένα πολύ πιο σοβαρό περιστατικό το πράγματα τελείωσε».
Επίσης, ένας από τους μαθητές ανέφερε: «Τα συμπτώματα ήταν διάρροια, στομαχόπονος και εμετοί, στη διάρκεια της νύχτας. Ο καθηγητής μας αμέσως- γιατί και ο ίδιος υπέφερε- ενημέρωσε τους υπόλοιπους και καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα ώστε να σταματήσουμε το ταξίδι μας, γιατί η υγεία προέχει.
Όλοι σκεφτήκαμε ότι μπορεί να είναι η γρίπη Α αλλά από τη στιγμή που ήρθαμε εδώ και αμέσως έγινε εξέταση όλης της ομάδας, τώρα γνωρίζουμε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα».
Ο οδηγός του λεωφορείου κ. Αντώνης Δημητρίου δήλωσε: «Είχαμε ειδοποιήσει γιατί είχε παρουσιαστεί ένα πρόβλημα, κάποια παιδιά έκαναν εμετούς και διάρροια και σιγά – σιγά αυξήθηκαν τα κρούσματα, από το πρωί. Ακόμα και στη διαδρομή από τη Σπάρτη προς την Τρίπολη, συνέχεια έκαναν εμετούς τα παιδιά.
Εγώ προληπτικά ειδοποίησα το Νοσοκομείο, διότι δεν γνωρίζω τα συμπτώματα της γρίπης και επειδή είναι από ξένη χώρα. Όμως, μετά μας είπαν οι γιατροί ότι επειδή είναι εδώ δεκαπέντε ημέρες, αν ήταν το σύμπτωμα θα είχε ενεργοποιηθεί στην ουσία.»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: