Για «Πράσινη Ανάπτυξη» στο Νομό Αρκαδίας μιλά το ΠΑΣΟΚ

Για «Πράσινη Ανάπτυξη» στο Νομό Αρκαδίας μιλά το ΠΑΣΟΚ

Μάιος 23, 2009 - 12:33

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Τρίπολη ο Κύκλος Ενημέρωσης και Διαλόγου, με θέμα την Πράσινη Ανάπτυξη, που συνδιοργάνωσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠαΣοΚ Αρκαδίας και το Συμβούλο Επιμόρφωσης του Νομού.

Στην συζήτηση συμμετείχαν ενεργά πολλά μέλη και στελέχη του ΠαΣοΚ από όλη την Αρκαδία. Η «πράσινη ανάπτυξη» είναι μία νέα αναπτυξιακή φιλοσοφία που ενσωματώνει την ενεργό περιβαλλοντική προστασία, στην κοινωνική συνοχή και στην οικονομική ανάπτυξη. Βασικές προτεραιότητες των προτάσεών της, είναι:
- Οι αλλαγές στα συστήματα παραγωγής & κατανάλωσης (Γεωργία, Αλιεία, Τουρισμός, Πολιτισμός, Πράσινη επιχειρηματικότητα, Μεταποίηση και τριτογενής τομέας)
- Η οικονομία στους φυσικούς πόρους και τις πράσινες υποδομές (Διαχείρηση υδάτινων πόρων, Προστατευόμενες περιοχές, Δάση, Απορρίμματα, Μεταφορές – Ακτοπλοΐα, Δομημένο περιβάλλον).
- Το κλίμα & η ενέργεια (ΑΠΕ -Εξοικονόμηση, Συμπαραγωγή- Υπόλοιποι ενεργειακοί τομείς).

«Η κρίση είναι και ευκαιρία για να ανατρέψουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που πνέει τα λοίσθια. Απαιτείται μια εθνική προσπάθεια που θα ενώνει τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις στο πλαίσιο μιας νέας Αναπτυξιακής, Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Συμφωνίας με επίκεντρο τον άνθρωπο» είχε πει ο πρόεδρός του ΠαΣοΚ, Γ. Α. Παπανδρέου, στις 5/3/2009.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Στον άνθρωπο μένει να επιλέξει την στιγμή που ανατρέποντας το νοσηρό χθες θα βάλει τα θεμέλια για ένα υγιές παρόν και μέλλον.

Ειδήσεις: 
Tags: