Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου: «Δεν πρέπει να απολυθεί κανείς από τους συμβασιούχους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου»

Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου: «Δεν πρέπει να απολυθεί κανείς από τους συμβασιούχους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου»

Οκτώβριος 28, 2009 - 19:56

Για το πρόβλημα των συμβασιούχων η κυρία Ξανθάκη και ως μέλος της Δ.Ε. κατά το παρελθόν και ως μέλος της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει κατ’ επανάληψιν εκφράσει την στήριξη της προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απολυθεί κανείς από τους συμβασιούχους οι οποίοι ομολογουμένως συνέβαλαν αποφασιστικά στη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Η ενημέρωση των αρμόδιων Υπουργείων Παιδείας, Εσωτερικών, Οικονομικών και του ΑΣΕΠ για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών του νεοσύστατου Πανεπιστημίου από τους συμβασιούχους μας και η απαίτηση της εξασφαλίσεως τους σε θέσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πρέπει να είναι σταθερή και αδιάκοπη. Ενόψει των δυσχερειών που προκαλούνται από τις σημερινές συγκυρίες (οικονομικές κ.τ.λ.), η κυρία Ξανθάκη προτείνει, για την παραμονή των συμβασιούχων μέχρι της μονιμοποιήσεως τους, τις εξής λύσεις:

- Ένταξη όσο το δυνατόν περισσοτέρων στα ήδη λειτουργούντα Μεταπτυχιακά προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς επίσης και σε αυτά που θα λειτουργήσουν συντόμως.
- Άμεση ενεργοποίηση των 73 εποχικών θέσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (έως οχτώ μήνες) που είχαν κατανεμηθεί. και είχαν αποσταλεί από 12-06-2009 από τη Δ.Ε. στο Υπουργείο Παιδείας και κάλυψη αρκετών συμβασιούχων με τη λύση αυτή.
- Ένταξη συμβασιούχων στα επιχειρηματικά Προγράμματα της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και στα άλλα ερευνητικά Προγράμματα του Πανεπιστημίου.
- Συμβάσεις μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας
όπου είναι δυνατόν.

Τέλος, κάθε πρόταση εκ μέρους των συμβασιούχων για εύρεση λύσης θα βρει την καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη –Καραμάνου συμπαραστάτη αλλά και απλό εργάτη, σε καθημερινή βάση, σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: