Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης ο Αρχιμανδρίτης Θεόκτιστος Κλουκίνας

Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης ο Αρχιμανδρίτης Θεόκτιστος Κλουκίνας

Οκτώβριος 18, 2009 - 13:50

Συνήλθε την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009, στην τρίτη τακτική Συνεδρία Της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.
Κατά το δεύτερο μέρος της Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, το Σώμα προχώρησε στην πλήρωση των υπολοίπων τεσσάρων θέσεων Βοηθών Επισκόπων του Νόμου 1951/1991, οι οποίες κατενεμήθησαν με χθεσινή Απόφαση της Ιεραρχίας, στις Ιερές Μητροπόλεις Αργολίδος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, Μεγάρων και Σαλαμίνος και Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Για την πλήρωση της θέσεως Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Επιδαύρου, επί συνόλου 71 ψηφισάντων έλαβαν :
1) Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Κορομπέσης ψήφους 58,
2) Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Παπουλέσης ψήφους 0,
3) Αρχιμανδρίτης κ. Επιφάνιος Δημητρίου ψήφον 1,
Ευρέθησαν και 11 λευκές και 1 άκυρη ψήφος.
Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Επιδαύρου, εκλέγεται ο Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Κορομπέσης.

Για την πλήρωση της θέσεως Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ανδρούσης, επί συνόλου 71 ψηφισάντων έλαβαν :
1) Αρχιμανδρίτης κ. Θεόκτιστος Κλουκίνας ψήφους 37,
2) Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξιος Ψωΐνος ψήφους 22,
3) Αρχιμανδρίτης κ. Θεόκλητος Μέντης ψήφους 4,
Ευρέθησαν και 6 λευκές και 2 άκυρες ψήφοι.
Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ανδρούσης, εκλέγεται ο Αρχιμανδρίτης κ. Θεόκτιστος Κλουκίνας.

Μετά την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών, ακολούθησε το Μικρό Μήνυμα των τεσσάρων νεοεκλεγέντων Βοηθών Επισκόπων.

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις