Αρκαδία - Η Tellas ανακοινωσε υπηρεσίες γρήγορου Internet με μειωμένες χρεώσεις έως 75%!

Αρκαδία - Η Tellas ανακοινωσε υπηρεσίες γρήγορου Internet με μειωμένες χρεώσεις έως 75%!

Μάιος 05, 2009 - 01:19

Συνέντευξη τύπου έδωσαν εκπρόσωποι της Tellas και της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. προκειμένου να παρουσιάσουν τους κυριότερους άξονες του έργου που υλοποιούν στον Νομό Αρκαδίας αλλά και ευρύτερα στην Πελοπόννησο για τη δημιουργία των σύγχρονων ευρυζωνικών τηλεπικοινωνιακών υποδομών.

Οι περιοχές κάλυψης του προγράμματος:
Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προσράμματος «Κoινωνία της Πληροφορίας» και μετά από διαγωνιστική διαδικασία, η Tellas έχει αναλάβει ως ανάδοχος την ανάπτυξη των υποδομών ευρυζωνικότητας στη Γεωγραφική Ζώνη 3 της ελληνικής περιφέρειας που περιλαμβάνει μείζον τμήμα της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα τους νομούς:
Αρκαδίας
Αργολίδας
Ηλείας
Λακωνίας
Μεσσηνίας
καθώς και τη Δυτική Κρήτη, νησιά του Ιονίου και του Αργοσαρωνικού.
"Χτίζουμε σύγχρονα ευρυζωνικά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, που θα δώσουν την ευκαιρία στους κατοίκους των περιοχών αυτών να επικοινωνούν ψηφιακά, γρήγορα και αποτελεσματικά και με πολύ χαμηλό κόστος. Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε. εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ζούμε, θα έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, στην ενημέρωση των πολιτών, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην αγροτική οικονομία. Στην ουσία δημιουργούμε δίκτυα, ψηφιακές λεωφόρους που διασυνδέουν κάθε χωριό, κάθε πόλη και κάθε περιφέρεια της χώρας μας"

δήλωσε ο εκπρόσωπος της Tellas κ. Γιώργος Τσαπρούνης.

"Η ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών στην ελληνική περιφέρεια είναι στόχος στρατηγικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών των εξυπηρετούμενων περιοχών. Η ΚτΠ Α.Ε. υλοποιεί μεγάλο αριθμό δημοσίων έργων πληροφορικής για τον εκσυγχρονισμό των σχέσεων της Δημόσιας Διοίκησης με τον πολίτη και την επιχείρηση. Τα έργα αυτά έχουν ως προαπαιτούμενο την ύπαρξη κατάλληλων τηλεπικοινωνιακών υποδομών για την πρόσβαση του πολίτη, όπου κι αν βρίσκεται αυτός, στις δημιουργούμενες υπηρεσίες"

δήλωσε ο κ. Θοδωρής Μουρούτης, εκπρόσωπος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε.).

Επιδοτούμενες υπηρεσίες ευρυζωνικού Internet:

Αν και έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου, ο βαθμός υλοποίησης του έργου από την Tellas κρίνεται σχετικά ικανοποιητικός καθώς ήδη έχουν διασυνδεθεί όλες οι μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου. Ωστόσο, τόσο ο κ. Τσαπρούνης όσο και ο κ. Μουρούτης τόνισαν την αναγκαιότητα άμεσης ολοκλήρωσης των ευρυζωνικών υποδομών στην Πελοπόννησο προκειμένου να ξεκινήσει και η εμπορική προσφορά ευρυζωνικών υπηρεσιών με χαμηλό κόστος από την Tellas.

Με την ολοκλήρωση των υποδομών της ευρυζωνικότητας και χάρη στην πολιτική επιδότησης που υλοποιεί η ΚτΠ, η Tellas θα είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες γρήγορου Internet με μειωμένες χρεώσεις κατά 50% για τους οικιακούς χρήστες και έως 75% για συνδρομητές ειδικών κατηγοριών όπως οι πολύτεκνοι, άνεργοι, κα.

Κρίσιμη η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης:

"Στην προσπάθεια αυτή που γίνεται για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής περιφέρειας και τη δημιουργία υποδομών που εξασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες σε ό' τι αφορά την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, την εξάλειψη των ανισοτήτων στη χώρα μας, πρέπει να σταθούν αρωγοί και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οφείλουν με αίσθημα ευθύνης να συνδράμουν αποτελεσματικά στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στον τόπο τους".

τόνισε ο κ. Τσαπρούνης συνεχίζοντας

"Με λύπη μας διαπιστώνουμε κατά την υλοποίηση του έργου ότι αρκετοί τοπικοί φορείς δεν έχουν επαρκή ενημέρωση αλλά ούτε και διάθεση να ενημερωθούν, να συνεργαστούν

μαζί μας και να συμμετέχουν στον εκσυγχρονισμό του τόπου τους. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στις δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα στην ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περιοχή των Κ. Δολιανών όπου οι εργασίες μας έχουν σταματήσει λόγω ασφαλιστικών μέτρων που έγιναν από μικρή μερίδα κατοίκων της περιοχής. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι να «παγώσουν» τα έργα στην ευρύτερη περιοχή καθώς εκκρεμεί η αντίστοιχη δικαστική απόφαση. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει επηρεάσει αρνητικά και την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε γειτονικές περιοχές όπως είναι ο Αγ. Ανδρέας, το Άστρος και το Παράλιο Άστρος. Το γεγονός αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα, αλλά αποδεικνύει ότι αρκούν αντιδράσεις ελάχιστων κατοίκων για να κρατούν όμηρο την τοπική αυτοδιοίκηση και να στερούν από την πλειοψηφία των δημοτών την ανάπτυξη.

Δυστυχώς, λόγω των στενών προθεσμιών από την Ε.Ε. η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των υποδομών ευρυζωνικής πρόσβασης είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην εξαίρεση του Δήμου Β. Κυνουρίας από το  πλάνο δημιουργίας υποδομών και κατ’ επέκταση οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δε θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις υπηρεσίες που θα προσφέρουμε στην υπόλοιπη Πελοπόννησο. Θα ήθελα και πάλι να τονίσω ότι το όφελος για την τοπική οικονομία, την τοπική κοινωνία και τους πολίτες, ιδίως τους νέους, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους».

Ο κ. Μουρούτης αναφέρθηκε στις επιδόσεις της χώρας μας για την ευρυζωνικότητα σε σύγκριση με την Ε.Ε. των 27 κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις αγροτικές περιοχές και τονίζοντας την αναγκαιότητα βελτίωσης του δείκτη αυτού:

"Οι κυρίως ευεργετούμενοι από την ανάπτυξη των επιδοτούμενων ευρυζωνικών υποδομών στην Περιφέρεια είναι οι κάτοικοι αραιοκατοικημένων και δυσπρόσιτων περιοχών, όπου οι επενδύσεις στις υποδομές αυτές δεν είναι από μόνες τους επιχειρηματικά βιώσιμες. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης από το σπίτι σε πηγές πληροφόρησης, ψυχαγωγίας και λήψης υπηρεσιών τόσο από το Δημόσιο, όσο και από ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα για τους νέους των περιοχών αυτών, παρέχεται ένα σημαντικό αντικίνητρο στο ενδεχόμενο μετακίνησής τους σε μεγαλύτερα οικιστικά κέντρα. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, έχουν πλέον τη δυνατότητα διεκπεραίωσης σημαντικού αριθμού υποχρεώσεων προς το δημόσιο χωρίς την απώλεια του χρόνου μετακίνησης και αναμονής, ενώ αποκτούν νέα εργαλεία προβολής των προϊόντων και υπηρεσιών τους, καθώς και πρόσβαση σε ευρύτατη πελατειακή βάση. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ανάπτυξη της υπαίθρου, ιδιαίτερα εν μέσω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων μηνών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη σχεδιάζει περαιτέρω Δράσεις για την επίτευξη του στόχου «Ευρυζωνικότητα για όλους» έως το 2010. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε αυτονόητο ότι οι κατά τόπους δημόσιες αρχές θα λειτουργούν προς το συμφέρον των πολιτών βοηθώντας την ταχεία ανάπτυξη των επιδοτούμενων ευρυζωνικών υποδομών στις περιοχές τους".

Το δίκτυο κορμού σταθερών επικοινωνιών της Tellas συμπληρώνεται  με τα υποθαλάσσια οπτικά καλώδια, συνολικού μήκους 270 χλμ. που συνδέουν την Κρήτη με την Πελοπόννησο και την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα.

Μάλιστα πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες προσαιγιάλωσης του υποθαλάσσιου καλωδίου που συνδέει το Ναύπλιο με τα Χανιά, μήκους 255χλμ

Στο Νομό Αρκαδίας το συνολικό μήκος του δικτύου οπτικής ίνας ξεπερνά τα 100 χλμ.

Σύντομα η προσφορά των νέων υπηρεσιών:

"Προγραμματίζουμε την έναρξη εμπορικής διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών από την Tellas το καλοκαίρι. Στόχος μας ως τότε είναι να επισπεύσουμε την τεχνική υλοποίηση του έργου ώστε να μην έχουμε περαιτέρω καθυστερήσεις. Καλούμε όλους τους δήμους, κοινότητες και τοπικούς φορείς της Αρκαδίας να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια για την επίτευξη του κοινού στόχου: να παραδώσουμε στους πολίτες μία ευρυζωνική Αρκαδία, μία ευρυζωνική Πελοπόννησο"

τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Γιώργος Τσαπρούνης, εκπρόσωπος της Tellas.

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις