Απλουστεύεται η διαδικασία καταγραφής των απουσιών των μαθητών στα σχολεία της Αρκαδίας

Απλουστεύεται η διαδικασία καταγραφής των απουσιών των μαθητών στα σχολεία της Αρκαδίας

Νοέμβριος 07, 2009 - 11:55

Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο προς τους Προϊστάμενους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας με θέμα: « Απλούστευση διαδικασίας καταγραφής απουσιών». Το έγγραφο αυτό αναφέρει:
«Στo πλαίσιο της απλούστευσης των διαδικασιών καταγραφής απουσιών των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και για την αξιόπιστη συγκέντρωση στοιχείων απουσιών με σκοπό την πιο αποτελεσματική πρόληψη της διασποράς της νέας γρίπης, σας κάνουμε γνωστό ότι από τις 9 Νοεμβρίου 2009 θα εφαρμοστεί νέος τρόπος καταγραφής απουσιών. Πιο συγκεκριμένα οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης καλούνται να ενημερώνουν καθημερινά σε ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου, στοιχεία:

- για το συνολικό αριθμό απόντων μαθητών ανά τμήμα
- για το συνολικό αριθμό απόντων εκπαιδευτικών ανά σχολική μονάδα
- για την κατάσταση του σχολείου (αν είναι κλειστό -για κάποιο λόγο)

Η πρόσβαση στο σύστημα θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής δ/νσης http://survey.sch.gr (μενού: ΕΙΣΟΔΟΣ και επιλογή στη συνέχεια του σχετικού link) με χρήση των κωδικών του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Όσες σχολικές μονάδες δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αποτύπωσης των στοιχείων της σχολικής τους μονάδας (ένδειξη: καταχώρηση στοιχείων για το σχολικό έτος 2009-10) να φροντίσουν να την ολοκληρώσουν πριν προβούν στην καταγραφή των απουσιών με τη νέα διαδικασία.
Όσες σχολικές μονάδες Π/θμιας Εκπαίδευσης δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα πρέπει να αποστέλλουν τα στοιχεία στα αρμόδια γραφεία, ώστε η εισαγωγή των στοιχείων να γίνεται από αυτά (μέσω ειδικής φόρμας που είναι διαθέσιμη στο μενού αριστερά με τίτλο Έλεγχος Δεδομένων Σχ. Μονάδωνεπιλογή του αντίστοιχου σχολείου από τη λίστακαταγραφή απουσιών)
Οι Δ/νσεις και τα Γραφεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης θα εποπτεύουν τη διαδικασία καταγραφής και ενημέρωσης των στοιχείων, των σχολείων της αρμοδιότητάς τους, ελέγχοντας παράλληλα ποια σχολεία δεν ενημέρωσαν τους πίνακες, με χρήση του αντίστοιχου εργαλείου παροχής στατιστικών, του συστήματος (Στατιστικά  Λίστα Σχολείων που δεν ενημέρωσαν και δεν είναι κλειστά) και θα φροντίζουν για την ενημέρωση των πινάκων στις περιπτώσεις ελλείψεων. Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. θα έχουν επίσης πρόσβαση για να εποπτεύουν τη διαδικασία της άμεσης και έγκυρης καταγραφής των στοιχείων στο σύστημα.
Για καλύτερη ενημέρωσή σας, αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών φορμών έχουν αναρτηθεί στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής (μετά την είσοδο στο σύστημα καταγραφής απουσιών).
Για τυχόν προβλήματα χρήσης της εφαρμογής, οι σχολικές μονάδες θα απευθύνονται με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση apousies-help@sch.gr, καθώς και στα τηλέφωνα 210-3443851-3 και 210-3442525.
Τέλος, λόγω επιδημιολογικής σπουδαιότητας, τα στοιχεία απουσιών των μαθητών των σχολείων για το χρονικό διάστημα από 12/10/09 έως 6/11/09 πρέπει να εισαχθούν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ 13/11/2009.
Επίσης στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης στο νέο τρόπο καταγραφής των απουσιών, προβλέπεται ότι για χρονικό διάστημα 15 ημερών (έως 23.11.09) θα γίνεται και παράλληλη αποστολή των στοιχείων με τον τρόπο που γινόταν μέχρι τώρα (σε εφαρμογή της εγκύκλιου ΑΠ 109770/Γ2/9-9-09)
Παρακαλείστε ΟΛΟΙ να συμβάλετε στη συμμόρφωση των οδηγιών αυτών ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη προεργασία και αποτελεσματικότητα για την πρόληψη της διασποράς της νέας γρίπης στα σχολεία».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις