Ανακοινώσεις από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ανακοινώσεις από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Δεκέμβριος 22, 2009 - 14:49

Την 15/12/2009 διεξήχθησαν οι πρώτες Πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι μετά από σχεδόν μία δεκαετία, το Πανεπιστήμιό μας αποκτά την πρώτη του εκλεγμένη διοίκηση με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία και την βελτίωση, προώθηση και προβολή του έργου του.

Τονίζουμε ότι από τη μεριά του ο Σύλλογος Διδασκόντων θα συνεχίσει να συμβάλλει στην προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση του Πανεπιστημίου μας με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων προς τη νέα Διοίκηση, που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου για την επίλυση καίριων θεμάτων που απασχολούν την πανεπιστημιακή κοινότητα με πιο άμεσο, χρονικά, ζήτημα αυτό της στελέχωσης και οργάνωσης των διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου μας θα ήθελε, πριν απ’ όλα, να συγχαρεί τους υποψηφίους των δύο συνδυασμών για το υψηλό επίπεδο του διαλόγου που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καθώς και για την απόλυτα πολιτισμένη και άψογη εκλογική διαδικασία. Όλοι οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στη διαδικασία (υποψήφιοι, Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, Περιφερειακές Εφορευτικές Επιτροπές) δίδαξαν ακαδημαϊκό ήθος και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για το καλό του Πανεπιστημίου μας.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε το συνάδελφο Θ. Παπαθεοδώρου για την εκλογή του στη θέση του Πρύτανη και τους συναδέλφους Κ. Γεωργιάδη, Κ. Μασέλο και Γ. Φωτόπουλο για την εκλογή τους ως Αντιπρυτάνεις και να τους ευχηθούμε καλή και καρποφόρα θητεία και κάθε επιτυχία στο έργο τους ώστε να επιτευχθεί η ενότητα και η ακαδημαϊκή πρόοδος του Ιδρύματος.

Επιστολή προς Πανεπιστημιακή Κοινότητα

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Στις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου αναδείχθηκαν οι πρώτες πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, καθώς και εκείνους που τροφοδότησαν το διάλογο με θέσεις και προτάσεις, προβληματισμούς και αγωνίες για το μέλλον του Πανεπιστημίου .

Η ευρεία συμμετοχή όλων των συνιστωσών της πανεπιστημιακής κοινότητας στην εκλογική διαδικασία αποτελεί ένα ουσιαστικό νομιμοποιητικό στοιχείο για τη δημοκρατική αυτοδιοίκηση και την ακαδημαϊκή αυτοτέλεια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Προσδιορίζει, παράλληλα, το μέγεθος της δικής μας ευθύνης για την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας και τη λειτουργία των πανεπιστημιακών Αρχών, Οργάνων και Υπηρεσιών με Διαφάνεια, Αξιοκρατία, Λογοδοσία και Ανάπτυξη.

Στο νέο ξεκίνημα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προέχει η διασφάλιση της συμμετοχής όλων των δημιουργικών δυνάμεων με συλλογικότητα, ισονομία και αλληλεγγύη. Προέχει η από κοινού οικοδόμηση του Πανεπιστημίου του μέλλοντός μας, που θα διεκδικεί για το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του, τους φοιτητές του, αλλά και τους πολίτες της Πελοποννήσου, την ύπαρξη ενός σύγχρονου Ιδρύματος με επιστημονική παρουσία κύρους και κοινωνική αποστολή, στην υπηρεσία του δημόσιου αγαθού της Παιδείας.

Αυτό το Πανεπιστήμιο είναι υπόθεση όλων μας. Εμείς δεσμευόμαστε να το υπηρετήσουμε με αίσθηση ευθύνης, και σχέδιο προοπτικής και σας απευθύνουμε πρόσκληση για μία κοινή, συμμετοχική και δημιουργική πορεία.

Ευχόμαστε, τέλος σε όλες και σε όλους χαρούμενα Χριστούγεννα, με υγεία και ευτυχία ο καινούργιος χρόνος!

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Καθηγητής Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου

Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Πρύτανης

Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού

Αντιπρύτανης
Κωνσταντίνος Μασσέλος, Αναπληρωτής Καθηγητής

Πρόεδρος της ΠΓΣ του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών

Αντιπρύτανης
Γιώργος Φωτόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Αντιπρύτανης

Ειδήσεις: