Ανακοίνωση - Καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο για την ΤΕΧΝΟΧΑΡΤ

Ανακοίνωση - Καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο για την ΤΕΧΝΟΧΑΡΤ

Μάιος 24, 2009 - 03:19

Μετά από καταγγελία του Ε.Κ.Αρκαδίας στο Σ.ΕΠ.Ε, σ’ έλεγχο του, στις 21 Μαρτίου διαπιστώνει την λειτουργία του εργοστασίου παραβιάζοντας το πρόγραμμα εργασίας.
Με αφορμή Ανακοίνωση - Καταγγελία του Ε.Κ.Αρκαδίας (Αρ. πρωτ: 5684/Φ42/26-2-2009) για τις διαθεσιμότητες στην εν λόγω Επιχείρηση, το Σ.ΕΠ.Ε είχε πραγματοποιήσει και προηγούμενα έλεγχο στις αρχές Μαρτίου 2009.

Από τότε μέχρι σήμερα, με βάση τα παραπάνω συμβάντα η Τοπική Υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε (Διεύθυνση Πελοποννήσου - Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Αρκαδίας) δεν έχει προχωρήσει στην επιβολή καμιάς Διοικητικής Πράξης απέναντι στην συγκεκριμένη Επιχείρηση για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου, αξιοποίησης της οικονομικής κρίσης σ’ όφελος της Επιχείρησης επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στο εισόδημα και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η παραπάνω στάση «αδράνειας» και «ολιγωρίας» του Σ.ΕΠ.Ε δίνει «πράσινο φως» η Επιχείρηση να συνεχίζει να λειτουργεί σε ρυθμούς αυθαιρεσίας και ασυδοσίας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στη βάση αυτή προχώρησε στην λειτουργία του εργοστασίου το Σαββατοκύριακο 9 - 10 Μαΐου 2009.

Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2009 από το Ε.Κ.Αρκαδίας υπήρξε τηλεφωνική καταγγελία για την πιθανή λειτουργία του εργοστασίου κατά το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαΐου 2009 και την πραγματοποίηση σχετικού ελέγχου από το Σ.ΕΠ.Ε.
Το Σάββατο το πρωί υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ε.Κ.Αρκαδίας με την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πελ/σου του Σ.ΕΠ.Ε, η οποία μας είπε ότι δεν θα πραγματοποιεί ελέγχους όποτε θέλει το Εργατικό Κέντρο.
Μετά από αυτό υπήρξε υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ε.Κ.Αρκαδίας με τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε ο οποίος δεν ικανοποίησε το αίτημα μας να υπάρξει έλεγχος από την Τοπική Υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε και μάλιστα μας προέτρεψε να απευθυνθούμε στην Αστυνομία. Σε συνάντηση - συζήτηση μαζί του αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Ε.Κ.Αρκαδίας - πριν από ένα μήνα - μας μίλησε για την συμβολή του σε κάθε αίτημα μας ανά πάσα στιγμή, μας έθεσε στην διάθεση μας τηλέφωνα επικοινωνίας και μάλιστα υπήρχε από την Τετάρτη 13 Μαΐου τηλεφωνική επικοινωνία με εκπρόσωπο του Προεδρείου του Ε.Κ.Αρκαδίας για την μη λήψη μέτρων από το Σ.ΕΠ.Ε απέναντι στην εν λόγω Επιχείρηση.

Μετά από την παραπάνω περιπέτεια το Ε.Κ.Αρκαδίας προχώρησε το μεσημέρι σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης με αποτέλεσμα σε έλεγχο που διενεργήθηκε να διαπιστωθεί η λειτουργία του εργοστασίου και να ακολουθηθούν οι νόμιμες ενέργειες και τελικά η διακοπή της λειτουργίας του μετά το τέλος της απογευματινή βάρδιας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από την «ΤΕΧΝΟΧΑΡΤ Α.Β.Ε.Ε».
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την «αδράνεια», την «ολιγωρίας» και την «κωλυσιεργία» λειτουργίας του Σ.ΕΠ.Ε που ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία των εργοδοτών σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να λάβει άμεσα μέτρα ενίσχυσης των Υπηρεσιών (Σ.ΕΠ.Ε, Ι.Κ.Α), αποτελεσματικού ελέγχου της εργατικής νομοθεσίας.
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας (Υπουργείο, Σ.ΕΠ.Ε) να συμβάλουν στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, προχωρώντας σε αυστηρές κυρώσεις στην εν λόγω Επιχείρηση.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας απαιτεί την κρίση να την πληρώσουν μόνο αυτοί που τη δημιούργησαν. Το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες που στα πλαίσια των εφαρμοζόμενων πολιτικών κατάφεραν να συσσωρεύσουν τεράστια υπερκέρδη σε βάρος των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υπουργό Απασχόλησης& Κοινωνικής Προστασίας
Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Απασχόλησης& Κοινωνικής Προστασίας
Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε - Σ.ΕΠ.Ε Πελ/σου
Πολιτικά Κόμματα
Γ.Σ.Ε.Ε
Τεχνοχάρτ
Μ.Μ.Ε

Ειδήσεις: