Άρθρο: Μήπως θα έπρεπε να ξανασκεφτούν την απόφασή τους;

Άρθρο: Μήπως θα έπρεπε να ξανασκεφτούν την απόφασή τους;

Μάρτιος 02, 2010 - 14:40

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας ζουν στιγμές που θα τους οδηγήσουν 30 χρόνια πίσω και εμείς ασχολούμαστε με τις φήμες που κυκλοφορούν για την φυγή του ΑΣΤΕΡΑ για πιο ήπια κλίματα. Απ' ότι φαίνεται όμως οι φήμες δεν είναι απλά φήμες, αλλά πραγματικότητα. Αυτοί που πλήττονται από την σημερινή κρίση είναι ταυτόχρονα και λάτρεις του ποδοσφαίρου και θα ήθελαν να πηγαίνουν στο γήπεδο να παρακολουθούν τον ΑΣΤΕΡΑ να ξεχνάνε λίγα από τα βασανά τους...Όμως οι κ.κ Μπάκος και Καυμενάκης έχουν άποφασίσει για τους δικούς τους λόγους να αφήσουν την Πόλη που αγάπησαν, έτσι λένε και δεν το αμφισβητεί κανείς, και να αναζητήσουν πιο ζεστούς φιλάθλους σε άλλα ζεστότερα μέρη.

Πριν από χρόνια κάποιοι σκεπτικιστές έβλεπαν τις φιέστες στην πλατεία Άρεως και αδυνατούσαν να κατανοήσουν το γιατί αυτών των εκδηλώσεων για μία ομάδα, εταιρεία πλέον, και γιατί θα έπρεπε όλοι οι πολίτες αυτής της πόλης να συμμερίζονται τα θέλω των ποδοσφαιρόφιλων.

Οι πολίτες φίλαθλοι αγκάλιασαν τον ΑΣΤΕΡΑ και την πρώτη χρονιά στην σούπερ λίγκα έδιναν το βροντερό παρών παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αλλά και το τσουχτερό εισιτήριο διαρκείας στην «λεγόμενη σκεπαστή» κερκίδα.

Μία κερκίδα, πιο κάτω από την παλιά τσιμεντένια, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να παρακολουθήσεις αγώνα ειδικά αν είσαι στις κάτω σειρές. Αυτό αλήθεια δεν το δια πίστωσε κανένας υπεύθυνος;

Απέναντι όμως η παρακολούθηση του αγώνα ήταν «κατόρθωμα» αλλά ο φίλαθλος πάντα εκεί στήριζε την ομάδα.
Τι θα έπρεπε να σκεφτούν οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ βλέποντας τον κόσμο να βάλλεται από τα στοιχεία της φύσης;

Να σκεπάσουν μέρος ή όλη την κερκίδα. Αντί να γίνει το αυτονόητο φτιάχτηκε η πίσω κερκίδα και οι κάτοχοι διαρκείας ουσιαστικά μετεφέρθησαν στην πίσω κερκίδα σαν να θέλαμε να τους τιμωρήσουμε με την αλχημεία της μείωσης των διαρκείας που δεν ήταν μείωση αλλά αύξηση.
Αποτέλεσμα η μεγάλη κερκίδα να είναι άδεια και να μειωθούν και τα διαρκείας στο σύνολό τους.

Και φτάνουμε στα υβριστικά συνθήματα για τον Θρύλο και τον Μπ…… λές και αυτός φταίει που ο Ολυμπιακός κέρδισε και δεν έκανε το χατίρι ο ΑΣΤΕΡΑΣ να βοηθήσει τον ΠΑΟ.

Κάτι ανάλογο ίσως θα συμβεί στον αγώνα του ΠΑΟ με ενδιαφερόμενους του Ολυμπιακούς «φιλάθλους» του ΑΣΤΕΡΑ.
Νομίζω ότι είναι φανερό πως η Τρίπολη και κάθε πόλη στην Ελλάδα όπως έχει δομηθεί το ποδόσφαιρό μας ανάμεσα στους δύο πόλους του κέντρου δεν έχει φιλάθλους, εκτός μιας μικρής μερίδας, που είναι ακραιφνείς φίλαθλοι του ΑΣΤΕΡΑ, αλλά φίλαθλοι των μεγάλων ομάδων του πάλε ποτέ ΠΟΚ και εκφράζουν τα αισθήματά τους αντίθετα με πια ομάδα διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Η σκέψη για μεταφορά της ομάδας σε «θερμότερα» κλίματα θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά συμπεριφοράς των φιλάθλων, εκτός και αν άλλες επιχειρηματικές σκέψεις οδηγούν τους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ σε μέρη προσφορότερα.
Θυμάμαι πριν από χρόνια που έπαιζε η ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ στην τότε Α’ ΕΘΝΙΚΗ είχα πάει με τον γιο μου να δούμε μία ομάδα του ΠΟΚ.

Ο ένας κοίταζε τον άλλον στην κατάμεστη κερκίδα μην ξέροντας τι ομάδα υποστηρίζει και στα δύο πρώτα γκόλ της ομάδας του ΠΟΚ όλοι ήσαν συγκρατημένοι, αλλά με το τρίτο γκολ της «μεγάλης» ομάδας πετάχτηκε όρθια και πανηγύρισε όλοι η κερκίδα και τότε και εμείς βλέποντας το κλίμα ανακουφισθήκαμε αφού δίπλα μας ακόμα και οι Καλαματιανοί δεν ήταν με την ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Να τελειώσω προτείνοντας στους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ να αναθεωρήσουν τις σκέψεις τους, διορθώνοντας την πολιτική για τα διαρκείας σε μία σκεπαστή μεγάλη κερκίδα, συνεκτιμώντας και την δύσκολη οικονομική κατάσταση σε μία πόλη κυρίως υπαλλήλων.

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ θα αποκτήσει δικούς τις πολλούς φιλάθλους με το πέρασμα του χρόνου αφού τα νέα παιδιά μεγαλώνοντας δεν θα γνωρίσουν άλλη ομάδα παρά την ομάδα της πόλης τους.
Εκείνο που χρειάζεται είναι επιπλέον πρωτότυπη και δημιουργική σκέψη, σφαιρική αντίληψη της μικρής και της μεγάλης εικόνας, ικανότητα να βλέπουμε τα πράγματα από το μπαλκόνι, έξω από τα στερεότυπα, έχοντας αυτοπεποίθηση, κουράγιο, τόλμη και τσαγανό.

Κώστας Στάικος 24/2/2010

Ειδήσεις: 
Tags: