«Για εμπαιγμό των αγροτών της Πελοποννήσου» μιλά ο Β. Μπρακουμάτσος

«Για εμπαιγμό των αγροτών της Πελοποννήσου» μιλά ο Β. Μπρακουμάτσος

Μάιος 18, 2009 - 00:34

Ο γραμματέας της περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου Βασίλης Μπρακουμάτσος, απευθυνόμενος στους αγρότες της περιφέρειας, αναφέρει σε δημόσια τοποθέτησή του: « Με έκπληξη οι αγρότες της περιοχής μας διαπιστώνουν τον εμπαιγμό που τους γίνεται αυτές τις ημέρες καλούμενοι να καταβάλλουν για άλλη μια φορά το κόστος ενεργοποίησης των ατομικών τους δικαιωμάτων έτους 2009, βάζοντας μάλιστα το χέρι στην τσέπη ακόμα πιο βαθιά.

Η δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δε θα πληρώσουν για την ενεργοποίηση των παραπάνω δικαιωμάτων αποτελεί γράμμα κενό, όπως και τόσες άλλες υποσχέσεις και εξαγγελίες που έχει δώσει στον ελληνικό λαό.
Ακόμα και αν τα χρήματα αυτά επιστραφούν στους αγρότες και το ελληνικό δημόσιο καταβάλει τα ποσά αυτά, όπως γίνεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση πλην Ελλάδος από χρόνια, διερωτάται κανείς με ποιο δικαίωμα δίνονται αυτές οι παράλογες αυξήσεις σε οργανισμούς που οι ίδιοι διατείνονται ότι αποτελούν … επιχειρήσεις και αναλαμβάνουν μονοπωλιακές αναθέσεις.
Όλοι γνωρίζουν ότι οι τιμές των εσπεριδοειδών είναι ανύπαρκτες, οι τιμές του ελαιολάδου κατρακυλούν στο 1,65 € ανά λίτρο, οι τιμές του γάλακτος για τους κτηνοτρόφους καθηλωμένες από 15ετίας, τα εφόδια και οι καλλιεργητικές δαπάνες είναι στα ύψη και ο πληθωρισμός τρέχει στο 1%. Μετά από αυτά πώς δικαιολογούνται μέσες ισοσταθμισμένες τιμές αύξησης 47 – 50 % ;
Η απάντηση που θα δώσουν οι κατά κύριο επάγγελμα ή μη αγρότες της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και όλοι οι πολίτες της χώρας μας θα δοθεί στις 7 Ιουνίου 2009. Θα είναι σαφής , πολιτική !!!»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: 
Tags: