Τα Χανιά τιμούν τον Αρκά δρομέα Γιάννη Κούρο

Τα Χανιά τιμούν τον Αρκά δρομέα Γιάννη Κούρο

Νοέμβριος 21, 2013 - 12:30
5 σχόλια

Ο αθλητής της Τρίπολης Αρκαδίας, γεννηθείς το 1956, αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αθλητισμό, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις, καταρρίπτοντας 160 παγκόσμια ρεκόρ, τα οποία παραμένουν ακατάρριπτα.

Ο «τρέχων Θεός», ένα απ’ τα πολλά προσωνύμια που έχουν αποδώσει στον υπερμαραθωνοδρόμο, που κατόρθωσε να κοσμεί σελίδες του βιβλίου Guinness, πέρα απ’ τον αθλητισμό ασχολείται και με την τέχνη του λόγου αλλά και της μουσικής, αφού πρόκειται για μια εξ ολοκλήρου λαμπρή προσωπικότητα.

Έτσι λοιπόν, ο Γιάννης Κούρος θα τρέξει τη διαδρομή Ίμπρος Σφακίων- Χανιά, όπου είναι 75 χιλιομέτρων, ως προσκεκλημένος του συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων.

Πέρα απ’ αυτό όμως, θα παρουσιαστεί και το βιβλίο του, που τιτλοφορείται ως « Το εξαήμερο του αιώνα» και θα αναγορευτεί σε επίτιμο δημότη του δήμου Αποκορώνου.

Η απόσταση, την οποία θα διανύσει ο Γιάννης Κούρος, αφορά τις περιοχές Ασκύφου, Βρύσες, Αγίους Πάντες, Νιο Χωριό, Αρμένους, Καλύβες, Καλάμι, Σούδα, καταλήγοντας στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, όπου εκεί θα τον υποδεχτεί μια ανθρώπινη αλυσίδα απαρτισμένη από 200 αθλητές.

Την ερχόμενη Παρασκευή, θα γίνει η ανακήρυξη του Κούρου ως επίτιμου δημότη Αποκορώνου, ενώ το Σάββατο θα γίνει η παρουσίαση βιβλίου.

Άνθρωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου αλλά και κάτοικοι των γύρω περιοχών, θα παρευρεθούν σε όλες τις προαναφερθείσες εκδηλώσεις προκειμένου να τιμήσουν τον μεγάλο Αρκά υπερμαραθωνοδρόμο.
Προς τιμήν των εκδηλώσεων, τυπώθηκαν μπλουζάκια, προκειμένου να ενισχυθούν φιλανθρωπικά ταμεία.


5 Σχόλια

Για αυτό μια ζωή εμείς οι Αρκάδες θα είμαστε, ζούδια, δεν τιμάμε τους ανθρώπους μας και τους τιμάνε άλλοι- αλλά βλέπεις κανείς προφήτης στη χώρα του, μπράβο στους Χανιώτες αυτοι έχουν μπέσα, επειδή τυχάνει να είμαι Κρήτη θα πάω Χανιά να τον δώ και να τον χειροκροτήσω.

Είναι τιμή για τους Αρκάδες ο Κούρος. Δόξασε την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Ποτέ το Ελληνικό κράτος δε του ανταπόδωσε την τιμή.Όπως φυσικά και σε πολλούς άλλους ανώνυμους υπεραθλητές της ζωής. Μπράβο στους Χανιώτες που ξέρουν να εκτιμούν τους θρύλους.

Μοναδικός αθλητης, φαινομενο για τα παγκόσμια δεδομενα!!

Και στην Αρκαδία ρε παιδιά τον τιμήσαμε ουκ ολίγες φορές . Τι άλλο θέλει δηλαδή?