Βαλασόπουλος: Πρέπει να προτάσσουμε τις πραγματικές ανάγκες του τόπου διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον

Βαλασόπουλος: Πρέπει να προτάσσουμε τις πραγματικές ανάγκες του τόπου διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον

Σεπτέμβριος 18, 2013 - 14:35
5 σχόλια

Ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας, μέλος της επιτροπής ΕΑΠ και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Περ. Πελοποννήσου , Π. Βαλασόπουλος , με παρέμβαση του στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ζήτησε τον εξορθολογισμό των έργων του Ε.Α.Π. , παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ενδεικτικές εικόνες. για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται , ώστε να προστατευθούν σημαντικά μνημεία του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης   Αναλυτικά το αίτημα που υπεβλήθη έχει ως εξής:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας

Τρίπολη,18 Σεπτεμβρίου 2013

Προς : κα Νικολάκου  Κ.

Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής

Κοιν\ση : κο Μπούρα Π.

Δήμαρχο Μεγαλόπολης

 

Θέμα « Αναβολή Συζήτησης του θέματος με τίτλο Βελτίωση οδών πρόσβασης και εργασίες χώρων Ιερών Μονών και εκκλησιών Λεκανοπεδίου για την Τουριστική προβολή τους 3ο ΕΑΠ Μεγαλόπολης»

Κα Πρόεδρε,

κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στης 06/09/2013 ,αναβλήθηκε η συζήτηση του προαναφερθέντος θέματος, ώστε να εισηγηθεί, λαμβάνοντας γνώση και των παρατηρήσεων που είχαμε κάνει, ο κος Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αρκαδίας. Όπως έχετε ήδη λάβει γνώση με επιστολή, που αποστείλαμε στην επιτροπή παρακολούθησης του ΕΑΠ και σας κοινοποιήσαμε, από κοινού με τον εκπρόσωπο του Ε.Κ. Αρκαδίας, ζητήσαμε την τροποποίηση της εξειδίκευσης, του ως άνω έργου.

Σε παρέκκλιση, τόσο του κανονισμού λειτουργίας του ΠΕΣΥ , όσο και κάθε δημοκρατικής δεοντολογίας, αντί να μας απαντήσει, έσπευσε μέσω του Αντιπροέδρου της Οικ. Επιτροπής λίγες ώρες μετά, να αποστείλει, την πρώτη ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης –από τις τρεις που λάβαμε- ,στην οποία χωρίς εισήγηση επανάφερε προς συζήτηση το θέμα.

Στην συνέχεια χθες(17/09/2013), λάβαμε τη σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας.

Είμαι πλέον υποχρεωμένος επί αυτής, γραπτός, να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

1.Το Περιφερειακό Συμβούλιο ψηφίζει ΜΟΝΟ τις τροποποιήσεις των παλαιών αποφάσεων , άρα κακός το αναφέρει.

2.Δεν ζητάμε αλλαγή του έργου ,αλλά αλλαγή της εξειδίκευσης , άρα μπορεί να κλείσει σε μια βδομάδα το θέμα.

3. Έχω εξουσιοδοτηθεί από τον κο Δήμαρχο Μεγαλόπολης, να σας μεταφέρω ότι κ αυτός συμφωνεί στις αλλαγές κ τον εξορθολογισμό των έργων, όπως το έχει ήδη αναφέρει στον κο Αντιπεριφερειάρχη κατά την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία τους. Αντίρρηση είχε ,αντίδραση δεν είχε, όταν ενημερώθηκε σε δεύτερη επικοινωνία ότι θα παραμείνει ως έχει.

4. Η επιτροπή παρακολούθησης από τον Αντιπεριφερειάρχη αγνοήθηκε , αφού όπως γνωρίζετε σε αυτή ζητήσαμε να μπει το θέμα, από την  προηγούμενη βδομάδα.

5. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων είναι υποχρεωμένη να ωριμάζει μελέτες, προτάσσοντας τις πραγματικές ανάγκες του τόπου και διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον. Άλλωστε στην συγκεκριμένη περίπτωση , μικρές αλλαγές απαιτούνται .

Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ζητάμε απένταξη του έργου αλλά αλλαγή της εξειδίκευσης και εξορθολογισμό  του, όπως ήδη  ως ένα βαθμό  γίνει-με την διαγραφή υλοποιημένων έργων-. Η όποια  σημερινή αδράνεια και παραπομπή στο μέλλον, θα επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις που μπορούν να επιβαρύνουν δυσανάλογα το κόστος παρέμβασης. Είναι τραγικό λάθος να σπαταλούμε πολύτιμους πόρους .

Ο τίτλος του έργου δε, όπως έχει εγκριθεί ΔΕΝ αλλάζει, ενώ ακριβώς με τις αλλαγές που ζητάμε υλοποιείται στο 100% .

Κατόπιν όλων αυτών ζητώ :

1.την αναβολή της συζήτησης ,

2. στην από κοινού με τον κο Δήμαρχο Μεγαλόπολης, αλλαγή των εξειδικεύσεων, σε συνάντηση που προτείνω να γίνει την Παρασκευή 20/09/13,στα γραφεία της Π.Ε. Αρκαδίας ,

3.την επαναφορά του θέματος άμεσα στην οικονομική επιτροπή, με την διαδικασία που προτείνουμε .

Είμαι βέβαιος ότι θ ακούσετε την κοινή άποψη, των τριών μελών της επιτροπής ΕΑΠ, που είναι τα μοναδικά που προέρχονται από την Μεγαλόπολη και πολύ καλύτερα γνωρίζουν τις ανάγκες της περιοχής, πέρα από τα όποια μικροσυμφέροντα ή σκοπιμότητες…

Το Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

ΠΑΝ. Γ. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ


5 Σχόλια

κ. Βαλασόπουλε δεν μας χαιρετάς λέω εγώ. Όνο φυγούρα και χαζοκουβέντα μου είσαι

Αμα σε εξουσιοδοτησε ο δημαρχος Μεγ-λης τοτε ειναι ενταξει το θεμα.Βρε δεν κανετε καμια αλλη δουλεια λεω εγω,μυριστηκατε εκλογες και βγηκατε στο προσκηνιο, δεν τσιμπαει ο κοσμος Βαλασοπουλε,ξυπνααααααααααα

<p>ΒΑΛΕ ΤΑΞΗ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ **** ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΣΩΣΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ</p>

ΒΡΕ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΜΟΥ .ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ? ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΕ? ΤΩΡΑ Σ'ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ? ΡΕ ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΝΑΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΑΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΙΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΣΤΕ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΕΚΤΕΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!