Τους πήρε ο πόνος για τον «902»

Τους πήρε ο πόνος για τον «902»

Αύγουστος 12, 2013 - 11:58
21 σχόλια

Επειδή πολύ λόγος έγινε τελευταία για την πώληση της «Ραδιοτηλεοπτικής» και ιδιαίτερα από ορισμένους, που άλλα έχουν κατά νου - δεν λυπούνται δηλαδή για την πώληση - θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

Το ΚΚΕ, ήδη πριν ένα χρόνο, είχε ενημερώσει επίσημα για τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες, λόγω της οικονομικής κρίσης, του «902», μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη. Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου εξηγούνται αναλυτικά οι λόγοι της πώλησης, όπως επίσης ότι αυτό που έχει πρωταρχική σημασία ήταν και είναι να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους,  καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία και γι αυτό προχωρήσαμε στην πώληση. Επίσης τονίσαμε ότι η πώληση αφορά υποδομές και μηχανήματα της εταιρίας.

Απέναντι στον κίνδυνο λοιπόν να κλείσει ο σταθμός, επιλέξαμε την πώληση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες πληρωμής στους εργαζόμενους και τα Ταμεία.

Όλες οι ενέργειες έγιναν σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες που υπάρχουν.  Η ΓΣ της «Ραδιοτηλεοπτικής» πήρε την απόφαση για την πώληση, για την οποία ενημερώθηκε το ΓΕΜΗ (εμπορικό μητρώο), πριν υπογραφεί το συμβόλαιο. Στη συνέχεια, όπως ορίζει ο νόμος, πληρώθηκαν οι φόροι στην εφορία, υπογράφηκε το συμβόλαιο και έγινε η γνωστοποίηση του συμβολαίου στο ΕΣΡ. Αυτή η διαδικασία που έπρεπε να τηρηθεί, αυτή και τηρήθηκε.

Φυσικά, στα πλαίσια του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος, οι αγοραπωλησίες γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες και τους νόμους που απορρέουν από αυτό το σύστημα.

Η αγοράστρια εταιρία είναι η εταιρία «Α-ORIZON MEDIΑ LTD», η οποία είναι κυπριακή εταιρία που έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία. Δεν είμαστε φυσικά αδιάφοροι που πάει ο σταθμός. Παίρνουμε αυτό το ζήτημα υπόψη. Γι’ αυτό στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας, για παράδειγμα, καθορίζεται ότι η εταιρία «Ραδιοτηλεοπτική» δε θα δοθεί, ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα. Επίσης, ο διακριτικός τίτλος, τα σήματα – ηχητικά και λεκτικά - του σταθμού παραμένουν στο ΚΚΕ.

Στο ΕΣΡ δίνονται όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα στα οποία αναφέρονται οι εταίροι και οι εκπρόσωποι της αγοράστριας εταιρίας. Τα θέματα της μεταβίβασης και γενικότερα, ελέγχονται με βάση τους νόμους και προφανώς αυτός ο έλεγχος πρέπει να γίνει. Όλα τα έγγραφα τα οποία απαιτούνται, προσκομίζονται στις αρμόδιες αρχές.

Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι η πώληση γίνεται για να ικανοποιηθούν πρώτα από όλα οι υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για να τηρηθεί αυτό προχωράμε σε συμφωνία με τους εργαζόμενους και ό,τι γίνει, θα γίνει σε συμφωνία μαζί τους.

Κατά συνέπεια, στην περίπτωση του «902» ακολουθήθηκε όλη η διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία για τέτοιου είδους μεταβιβάσεις. Εξάλλου αγοραπωλησίες, αλλαγές σε μετοχικές συνθέσεις εταιριών έχουν γίνει και είναι αρκετές και σε άλλους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, πανελλαδικούς και περιφερειακούς. Ας ψάξουν αλλού λοιπόν, για τα περί «τήρησης των νόμων». Εξάλλου είναι οι ίδιοι που φτιάχνουν τους νόμους και οι πρώτοι, πολλάκις, που τους παραβιάζουν. Να κοιτάνε ορισμένοι καλύτερα τα του οίκου τους.

Πηγή: 902.gr

Ειδήσεις: 
Tags: 

21 Σχόλια

΄΄…Γι’ αυτό στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας,........... δε θα δοθεί, ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα…΄΄ δηλ. μόνο σε επιχειρηματίες. Οι όποιοι τι είναι; Μάλλον η νομενκλατούρα του Κ. Κ. Σαμαρα.

Που είναι το ΠΑΜΕ οέο; Που είναι το ΠΑΜΕ οέο; Που είναι το ΠΑΜΕ οέο;

ρε παιδια οι κομμουνιστες που εδερναν οποιον εκανε απολυσεις τωρα δερνονται μονοι τους...ωραια κωλοτουμπα εκαναν παλι...

Φιλε 15:59 αν είσαι ΝΔ, πρέπει να γνωρίζεις ότι πρέπει να υποστηρίζουμε το ΚΚΕ, μπας και κόψει κανένα ψήφο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο όποιος αν έλθει στην εξουσία θα μας πάρει τα σπίτια. Και όσοι τα γλυτώσουν δεν θα έχουν πετρέλαιο.

Λέγαμε ότι καλύτερα να πλανηθείς μαζί με το κόμμα, παρά να έχεις δίκιο έξω απ' αυτό ή αντίθετα μ' αυτό. Γιατί το κόμμα ενσάρκωνε τη σφαιρική αλήθεια, τον ιστορικό λόγο. Ένα κομματικό σφάλμα είναι πάντα πρόσκαιρο και μερικού χαρακτήρα. Η ίδια η ροή της ιστορίας θα το διόρθωνε. Και μια αντικομματική αλήθεια δεν μπορεί παρά να είναι κι αυτή μερική και παροδική. Στείρα, επομένως, και επιζήμια, μια και ενδέχεται να θολώσει να συσκοτίσει, να εξαλείψει τη σφαιρική αλήθεια του ιστορικού μας λόγου. Jorge Semprun "Τι ωραία Κυριακή"

αδερφακι μου κορμπα φτανουν πια οι μακακιες. δεν χρειαζομαστε να μας μεταφερεις με τα σχολια σου οτι διαβαζεις στην τουαλετα την ωρα που χ....

Μακάρι να μπορούσαμε να καταλάβουμε όσα γράφει ο Κορμπυ...η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει σε αυτά τα χάλια...RESPECT στον κορμπυ και αλλη φορά να σκέφτεσαι αυτά που γράφεις.ΞΈΡΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΩ ΒΑΘΥΤΑΤΑ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Αστικό επιχειρηματικό Κ.Κ.Ε - κρατήστε τον Σαμαρά όσο μπορείτε - γιατί διαφορετικά δεν έχετε λόγω ύπαρξης.

του Βασίλη Φουστέρη, ηχολήπτη, εργαζόμενου του «902» Kαι ξαφνικά τους έπιασε όλους ο πόνος για τους εργαζόμενους του «902». Στην Ελλάδα των ενάμιση εκατομμυρίου ανέργων, αυτών που αμείβονται με 400 ευρώ, της ανασφάλιστης εργασίας και των αυτοαπασχολούμενων που βλέπουν τα μαγαζιά τους να κλείνουν. Στην Ελλάδα των συσσιτίων και των κοινωνικών παντοπωλείων, το πρόβλημά σας είναι οι εργαζόμενοι του «902». Τη στιγμή που χαρίζονται εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο, η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παίρνει τα σπίτια του κοσμάκη γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τους υπέρογκους φόρους. Όταν το άδικο γίνεται νόμος και ψηφίζεται στη Βουλή, τα αστικά μέσα «κλαίνε» για την πώληση του «902». Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Χαίρεστε που σταματάει να εκπέμπει ο μοναδικός σταθμός που αντιστέκεται, ο σταθμός της αντικειμενικής ενημέρωσης και όχι της παραπληροφόρησης των μεγαλοκάναλων. Σας χαλάει όμως πολύ που μια επιχείρηση κλείνει και διασφαλίζει τους εργαζόμενους. Ο «902 αριστερά στα fm» κλείνει και με αυτό κλείνει κι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή μου. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας αλλά δε θα πάρω. Το ΚΚΕ, προς μεγάλη σας απογοήτευση, φρόντισε για την αποζημίωσή μου και τα δεδουλευμένα μου, γι' αυτό άλλωστε έκλεισε τον «902». Για να μπορέσει πρώτα από όλα να διασφαλίσει του εργαζόμενους. Ευχαριστώ το ΚΚΕ και την οικογένεια του «902 αριστερά στα fm» γι' αυτά τα 9 χρόνια που έζησα εκεί, πήρα και έμαθα πολλά. Ο «902» σταματάει να εκπέμπει αλλά δε σταματάει να υπάρχει Ήταν, είναι και θα είναι μια οικογένεια. Η οικογένειά μου.

Πού 'σαι ρε ΑΓΡΙΑΝΘΡΩΠΕ, χαθήκαμε γαμώτο!

Καλοθελητές και κακοθελητές που δήθεν σας πήρε ο πόνος για τον 902, σας αποστόμωσαν καλά οι εργαζόμενοι του σταθμού, πηγαίνετε αλλού να ρίξετε το δηλητήριό σας, έτσι και αλλιώς πάντοτε απέναντι είσαστε...

Να 'χατε έστω ένα δράμι μυαλό δεν θα γινόσασταν τόσο ρεζίλι...

Κε Κορμπά στο ΚΚΕ Κάνει κουμάντο η Αλέκα ,ο Κουτσούμπας κι ο Μαίλης ...και τα μέλη κάνουν μώκο ,ότι πει το κονκλάβιο ,εμείς ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΜΕ μέχρι παρεξήγησης φίλε ...και μας ακούν,να ξέρεις ...θα φανεί αυτό!

Την παρέμβαση του γενικού γραμματέα Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα προκάλεσε η πώληση του «902» (Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ) στην κυπριακή A - Orizon Media LTD. Ο Γιώργος Σούρλας επισκέφτηκε τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη και ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά. Ο γενικός γραμματέας επισήμανε στον Ιωάννη Λασκαρίδη πως η κυπριακή εταιρεία ανήκει σε άλλη off-shore εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Ο Γιώργος Σούρλας σε δήλωσή του τονίζει πως αναμένει να δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, όπως για παράδειγμα αν έχουν μεταβιβαστεί οι μετοχές σε offshore εταιρεία, ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα-αγοραστές και το πόθεν έσχες των χρημάτων που διατέθηκαν για την αγορά. Την Τετάρτη συνεδριάζει εκτάκτως το ΕΣΡ με θέμα την πώληση του «902». Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί εκπρόσωποι της κυπριακής εταιρείας για να δώσουν διευκρινίσεις. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις πληροφορίες το συνολικό κόστος της πώλησης ανέρχεται σε 3,7 εκατ. ευρώ. -------------------------------------- Πού καταντήσατε. Παρέμβαση του Σούρλα!!!

Απο που το αντέγραψες αυτό Κορμπά από το συγκρότημα του ΔΟΛ (Λαμπράκης) ή από τον Skai;

Είναι ντροπή να δίνουν όπλα ακόμα και στον Σούρλα για να φανεί υπέρμαχος της διαφάνειας, ανώνυμε. Παίξε εσύ το παιχνίδι σου, εγώ δεν διαβάζω από το συγκρότημα του ΔΟΛ (Λαμπράκης) ούτε βλέπω Skai (Αλαφούζος)

Όπλα όπως τα εννοείς εσύ δίνεις αφού αναπαραγάγεις όλα τα επιχειρήματα και τις συκοφαντίες του γνωστού συγκροτήματος (ΔΟΛ). Θυμάσαι για τι είχαν κατηγορήσει το ΚΚΕ το 90-91. Για εμπόριο όλων και ναρκωτικών. Ο τότε συντάκτης αυτού του λίβελου πήγε στα δικαστήρια και ανακάλεσε. Θυμάσαι το Γερμανό και τις γνωστές συκοφαντίες του Πάγκαλου και του Καρατζαφέρη;Δεν θα σας περάσει όμως γιατί το ΚΚΕ είναι έμπειρο κόμμα και έχει αντιμετωπίσει και χειρότερα (μεταεμφυλιακή και προπολεμική εποχή και διώξεις). Ένα μόνο και τελευταίο θέλω να σου πω δεν σου κάνει εντύπωση η ταύτιση απόψεων από τη χρυσή αυγή ως την αυγή του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως το συγκρότημα Λαμπράκη. Τι δεν κατάλαβες ακόμη από την πώληση του 902 ότι διασφάλισε εργαζόμενους και τις υποχρεώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία. Ο 902 είναι ιδιοκτησία του ΚΚΕ, των μελών και των φίλων του. Είναι αρνητικό που χάνει ένα τέτοιο όπλο διάδοσης των θέσεών του. Αλλά αυτό αφορά το ΚΚΕ. Και κάτι άλλο διάβασε προσεκτικά τις θέσεις των εργαζομένων του 902. Απαντάνε περήφανα και ολοκληρωμένα σε όλη τη λάσπη από και όπου προέρχεται. Δεν σου κάνει εντύπωση πως σχεδόν ολόκληρος ο αστικός, οπουρτουνιστικός και φασιστικός οχετός να ρίχνει τέτοια λύσσα για το ΚΚΕ; Ακριβώς γιατί το ΚΚΕ παραμένει επαναστατικό κόμμα, γιατί προβάλει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, ακριβώς γιατί πιστεύει ότι η σάπια αυτή κοινωνία πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει...

Αφού ΔΕΝ μπορούν να κάνουν ουσιαστική πολιτική για τις κοινωνίες, τα κόμματα περιορίζονται στο ρόλο των ποδοσφαιρικών ομάδων που συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα. Το κομματικό παιχνίδι οδηγεί το ένα κόμμα να το παίζει υπεροπτικά και αλαζονικά εναντίον του άλλου. Το πρόβλημα έγκειται στο κοινοβουλευτικό σύστημα διαχείρισης που απαγορεύει στα κοινωνικά υποκείμενα, εμάς, να δρούμε και να αποφασίζουμε για τη δημόσια ζωή μας. Τα κόμματα, όλα χωρίς εξαιρέσεις, έκαναν κατάληψη του δημόσιου χώρου διαβούλευσης. Συμμετοχή στα κοινά επιτρέπεται να έχουν μόνο οι επαγγελματίες των κομμάτων και στα κοινωνικά υποκείμενα επιτρέπουν μόνο το ρόλο του θεατή. Έγραφα το 2006: "σήμερα οι κοινωνίες είναι δομημένες γύρω από τα οργανωμένα συμφέροντα, και μέσα σ' αυτό το παιχνίδι έχουν θέση ακόμα και τα κόμματα και οι παρατάξεις της αριστεράς, ούτως ή άλλως, αριστερά και δεξιά δεν είναι τίποτ' άλλο από απλές λέξεις χωρίς σημασία ούτε περιεχόμενο, σήματα κατατεθέντα όπως η Coca-Cola και η Pepsi (και, αφού τίποτα δεν είναι αδύνατο, ποιος ξέρει πότε θα δούμε καταναλωτές της δεύτερης να τσακώνονται με αυτούς της πρώτης, μέχρι ν' ανακαλύψουν ότι όλα τα αναψυκτικά βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο, αλλά και τότε μπορεί να συνεχίσουν να διαχωρίζονται σε οπαδούς της μιας ή της άλλης μάρκας, ιδεολογικοποιώντας τα χρώματα και τις ετικέτες, για να καταλήξουν όπως αυτοί με τα μυαλά στα κάγκελα που δεν αρκούνται στο να τους αρέσει το ποδόσφαιρο αλλά διαφοροποιούνται σε ολυμπιακούς και παναθηναϊκούς και αεκτζήδες, γιατί η μπάλα της ομάδας τους είναι διαφορετική από των άλλων, και επομένως υπάρχει λόγος σοβαρός και…)". Εσύ, ανώνυμε, που με τοποθετείς στον αστικό, οπορτουνιστικό και φασιστικό οχετό, πάσχεις από τα ίδια αμαρτήματα αλαζονείας των κομμάτων χωρίς όμως το ελαφρυντικό του χούλιγκαν που γουστάρει τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ ή και την Αιγαλεάρα ακόμη. Κανείς δεν περιμένει να αλλάξει η κοινωνική ζωή αν πάρει το κύπελλο η μία ή η άλλη ΟΜΑΔΑΡΑ, εσύ δείχνεις να ελπίζεις στο αντίθετο.

Όποιος έχει μύγες - μυγιάζεται Κορμπά και εσύ έχεις πολλές από δαύτες...

Ναι, ανώνυμε της Πέμπτης 22 Αυγ 2013 - 13:42, έχω την αξίωση να σκέφτομαι μόνος μου, χωρίς κηδεμόνες. Για να το πω καλύτερα, δεν θέλω να είμαι "ποδηγετούμενη πλειοψηφία" στα χέρια μιας "ηγετικής μειοψηφίας".

"Η κ. Αλεκα κοίταξε τον κ. Κουτσουμπα, ο κ. Κουτσουμπας την κ. Αλεκα , ο κ. Μαιλης τον κ. Κουτσουμπας, ο κ. Μαιλης την κ. Αλεκα , η κ. Αλεκα τον κ. Μαιλης, ο κ. Κουτσουμπας τον κ. Μαιλης, ο κ. Μαιλης ξανά την κ. Αλεκα , και μετά ευθεία μπροστά του, τίποτα συγκεκριμένο. Και έτσι έμειναν για λίγο, ο κ. Κουτσουμπας και η κ. Αλεκα να κοιτάζουν τον κ. Μαιλη, και ο κ. Μαιλης να κοιτάει ευθεία μπροστά του, τίποτα συγκεκριμένο. Μολονότι ο ουρανός που σκέπαζε τους λόφους, και οι λόφοι που σκέπαζαν τον κάμπο, υπό το φως της αυγής μάς έκαναν μια ωραία εικόνα, που ένας άνθρωπος θα ευχόταν ν' ανταμώσει στην πορεία της ημέρας". -Samuel Beckett, "Watt", 1953. Απλώς αντικατέστησα τρία ονόματα…