40χρόνια Διαγωνισμός δημοτικού τραγουδιού στα Λαγκάδια (photos&videos)

40χρόνια Διαγωνισμός δημοτικού τραγουδιού στα Λαγκάδια (photos&videos)

Ιούλιος 28, 2013 - 09:53
27 σχόλια

Ο δήμος Γορτυνίας τίμησε τον εμπνευστή του διαγωνισμού Χρήστο Νικήτα(Στρατολάτη)- Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Γιώργος Ασημακόπουλος με ένα καθιστικό τραγούδι που συγκίνησε τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο χώρο της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδίων

Στην ωριμότητά του έφθασε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού Λαγκαδίων, αφού αισίως συμπλήρωσε 40 χρόνια και ο δήμος Γορτυνίας, ως κύριος διοργανωτής της φετινής εκδήλωσης, τίμησε τον εμπνευστή του διαγωνισμού Χρήστο Νικήτα(Στρατολάτη) που λάτρεψε την παράδοση και το δημοτικό τραγούδι και αναζητούσε σε όλη τη χώρα ταλέντα.

Την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβαν από το δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο η σύζυγος και η εγγονή του αείμνηστου Χρήστου Νικήτα, ευχαριστώντας τους διοργανωτές για την τιμή, αλλά και όλους, όσοι αυτά τα χρόνια βοήθησαν να διατηρηθεί ο διαγωνισμός και να φθάσει να μετρά 40 χρόνια. 

Ένας διαγωνισμός που όπως ανέφερε η κα. Καμιλάκη - πρόεδρος του Ινστιτούτου Λαογραφικών Μελετών, πρέπει να "αναστοχαστεί" ώστε να μπορέσει να έχει συνέχεια.

Στο φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος 17 διαγωνιζόμενοι σε τρεις κατηγορίες (στη μικρή κατηγορία τραγουδιού, στην κατηγορία μουσικού οργάνου και στην μεγάλη κατηγορία). Μεγάλος νικητής ο Γιώργος Ασημακόπουλος που κέρδισε το πρώτο βραβείο, το οποίο παρέλαβε από τα χέρια του πρώην υπουργού και βουλευτή Αρκαδίας Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση εκτός του πρώην υπουργού, ο Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι ΠΣ Γιώργος Ρουμελιώτης και Θεόδωρος Ντάνος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, πρώην δήμαρχοι Γορτυνίας, πολιτευτές και αρκετός κόσμος. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά ενώ πριν το διαγωνιστικό μέρος υπήρξε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδι και χορό από συλλόγους και παιδιά της Γορτυνίας.

Να τονίσουμε δε πως όλοι στις ομιλίες τους και στις δηλώσεις του μίλησαν για την αξία της δημοτικής παράδοσης αλλά και για την μακρόχρονη διαδρομή του διαγωνισμού δημοτικού τραγουδιού στα Λαγκάδια που κόντρα στους καιρούς και στις όποιες δυσκολίες ανθίσταται και προσπαθεί να μυήσει όλο και περισσότερους στα μυστικά και στην μαγεία της παράδοσης που στην Αρκαδία, όπως εύστοχα, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας (η Περιφέρεια ήταν συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων) Βαγγέλης Γιαννακούρας, είναι συνδεδεμένη με το DNA μας....

Δείτε βίντεο με τους διαγωνιζόμενους και τα βραβεία, δηλώσεις καθώς και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που προηγήθηκε του διαγωνισμού...

Ε.Τ.

Video: 

youtube://v/QlL2DrCyMPA

youtube://v/EWH5Njh-owE


27 Σχόλια

Συγχαρητήρια στο ARCADIA PORTAL για την καταγραφή των γεγονότων και την ενημέρωση !

ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!

Στημ*** διαγωνισμος...Βραβευτηκαν φαλτσοι και εμειναν χωρις βραβειο ανθρωποι που το αξιζαν πραγματικα...

ειναι αδιστασκτοι στους γαμους και στα πανηγυρα πρωτοι και την χωματερη στο βουτσι ακομα ανοιχτη την εχουνε

Η βραδιά ήταν υπέροχη, η εκδήλωση καταπληκτική, αλλά φίλε μου Πέτρο Τατουλη να χαίρεσαι τον αντιπεριφερειαρχη σου, ο κ. Γιαννακουρας έφυγε αμέσως μόλις προβλήθηκε από τον χαιρετισμό του αφήνοντας τον κ. Νίκα μελλοντικό κατά τα λεγόμενα πολλών αντίπαλο σου για την Περιφέρεια να κερδίζει τις εντυπώσεις, θετικές πάντα, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον και προσοχή μέχρι τέλους την εκδήλωση και συνομιλώντας με τους περισσότερους από εμάς θέλοντας να μας γνωρίσει από κοντά για τους δικούς του σκοπούς. Κρίμα που τύχαμε τέτοιας απαξίωσης από τον αντιπεριφερειαρχη σου κ. Γιαννακουρα, θλιβερό και επικίνδυνο ταυτόχρονα, να μας τον ξαναστείλεις.

Εδώ,φίλε, μιλάμε για Εθνική κληρομομιά,και όχι για χωματερές. Σε λάθος μαγαζί μπήκες.Οσο προσπαθείς,να αμαυρώσεις την εξαιρετική εκδήλωση,δείχεις άνθρωπο ανεύθυνο,και αναιδή.Καλά...εσένα δεν σε συγκίνησε τίποτα ;Δεν έχεις μέσα σου πατριωτικό συναίσθημα ;Δεν χαίρεσαι για εκδηλώσεις που ανεβάζουν το γόητρο της πατρίδας μας;Τι παριστάνεις παρείσακτε άνθρωπε;Ντροπή σου !Ασε, να συζητήσουμε οι άλλοι,για τα θετικά και όμορφα,να μαζέψουμε τους καρπούς,και εσύ,μη τρώς. ΜΗ βλαστημάς όμως την πατρίδα μας !Δεν έχεις κανένα δικαίωμα !

Εξαιρετική οργάνωση ο φετεινός διαγωνισμός !Και είχε ταλέντα .Μπράβο !

Εγώ πάντως,από αυτά που λέτε,δεν είδα τίποτα.Αφιέρωσα στον εαυτό μου,την υπέροχη βραδιά,με την εξαιρετική εκδήλωση.Μπρ΄βο στους διοργανωτές !

Μπράβο σας που τιμήσατε την οικογένεια Νικήτα !Σας αξίζουν συγχαρητήρια !

Ηταν όντως ξεχωριστή βραδιά η φετεινή.Να μη ξεχνάμε,και την απίθανη εκδήλωση της Παρασκευής με τα έξοχα χορευτικά.Εκεί πράγματι μας καθήλωσαν !Εύγε !

Ρυθμισε λιγο τις ορμονες σου [ελπιζω να ξερεις πως γινεται, γιατι απο την πολυ αδρανεια μπορει να παθεις ζημια] και ασε τον Τατουλη και τον Γιαννακουρα.Αλωστε ο Τατουλης ξερει κατι περισσοτερο απο σενα....

Χρυσό διήμερο στη Αγία Παρασκευή !

Η παραπληροφόρηση στο μεγαλείο της!!!!! Επειδή ήμουν κι εγώ παρών στην εκδήλωση, μιας και είμαι μόνιμος κάτοικος Λαγκαδίων, ο κ. Γιαννακούρας έκατσε παραπάνω απο 3ωρο!!! Ο λόγος του ήταν από τους πλέον ωραίους, χωρίς να κουράσει, γι' αυτό και έλαβε και τα πιο πολλά χειροκροτήματα!

Ο Γιαννακούρας αγαπητέ τυγχάνει εκτίμησης και αγάπης.Από τους τελευταίους έφυγε,και ο πιό σοβαρός ήτανε.Ελαμπε από χαρά και συγκίνηση γιατί είναι καλός πατριώτης.Πάνε να τον σπιλώσουν βλακωδώς !Φαντάσου τι τον τρώει τον καθένα μέσα του ...Και αυτός που πήγε,πήγε για τη εκδήλωση, η κουτσομπολιό ;

Ο Γιαννακούρας τυγχάνει εκτίμησης και συμπάθειας...Ωρέ ποιός είναι αυτός το παιδί του ψυγείου???Μια ζωή στην απέξω και στο τέλος ο Τατούλης τον έκανε γαμπρό γιατί δεν μπορούσε να βρεί αλλού άλλον τόσο κατάλληλο για να λέει συνέχεια μάλιστα και να μην σηκώνει κεφάλι.Βαγγελάκη είχες τύχη!!!

Ωρέ αυτός είχε τύχη και έγινε ό,τι έγινε! Να δούμε εσύ τι θα κάνεις που μια ζωή θα μένεις στην απέξω και η μεγαλύτερη ενασχόλησή σου θα είναι τα πικρόχολα σχόλιά σου!

ΑΠΟ ΤΥΧΗ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΥΧΗ ΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟΝ ΒΑΛΑΝΕ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟ. ΑΞΙΟΣ Ο ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΣ!!!!!!!! ΠΡΩΤΟΝ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΗΤΑΝ 3 ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΥ.

ΤΙ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ?ΠΟΙΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ?ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

Μάλλον εσύ έχεις τύχη βουνό!!!θα σε διορίσει (καθαρίστρια απ' ότι άκουσα)....Τυχερούλα!!!

Το θέμα είναι, πως κάποιοι, ενοχλούνται από Γιαννακούρα, ε;Περαστικά σύντροφοι.Τον εαυτό σας σκεφθείτε.Ασχολείσθε με άνθρωπο,που είναι σκάλες ανώτερος.Και εγώ από το σπίτι μου θα μπορούσα να λέω ότι θέλω.Αλίμονο σε σας ρε ....Ισια οι δούλοι με τους αφέντες !

ΦΙΛΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ. ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ **** ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ; ΤΟ ****ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΗΝΑΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΩΡΑ; ΑΞΙΟΣ Ο ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ. ARCADIA PORTAL ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.

χαχαχαχαχα!!!!!Γελάνε και οι πέτρες με αυτά που λες και με αυτά που φαντασιώνεσαι! Αντε για καμια μπεκατσούλα τωρα μήπως και ηρεμήσεις!!!

ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΠΕΚΑΤΣΟΥΛΕΣ ΘΑ ΠΑΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΟΙ ΜΠΕΚΑΤΣΑΔΕΣ ΣΤΟ ΔΩΣΑΝΕ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΧΑΡΑΡΙΣΤΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΦΕΥΓΕΙΣ ΝΥΧΤΑ. ΕΣΥ ΑΝΤΕ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ ΑΓΡΙΟ....ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ....ΚΑΙ ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ....

Προς τον φίλο/η που μιλάει για ουρανοκατέβατους.....είναι προφανές πως κάποιο χατήρι δεν σου κάνανε και βγάζεις όλη την βλακεία και το μένος σου με αυτό τον τρόπο. Και που 'σαι Arcadia Portal, μην κόβεις τα σχόλια γιατί είναι ηλίου φαεινότερο πως κάποιοι εδώ μέσα δεν ξέρουν να ρυθμίζουν τις ορμόνες τους οπότε κάπως πρέπει να ξεσπάσουν.....ΒΟΔΙΑ

Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ.....καλύτερα βόδι παρά κάτι που θέλεις αλλά ποτέ δεν θα μπορέσεις να κάνεις