Η παρουσίαση της εταιρείας κοινωνικής βάσης «Αρκαδική Εναλλακτική ΑΕ» (photos&video)

Η παρουσίαση της εταιρείας κοινωνικής βάσης «Αρκαδική Εναλλακτική ΑΕ» (photos&video)

Απρίλιος 24, 2013 - 23:28
2 σχόλια

Στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης έγινε το απόγευμα της Τετάρτης η παρουσίαση της εταιρείας κοινωνικής βάσης «ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΕ», των σκοπών της και του προγράμματός της καθώς και της «ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ» μεθόδου διαχείρισης των απορριμμάτων για διαλογή στην πηγή και ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων με την παραγωγή βιοαερίου και κομπόστ.

Η Αρκαδική Εναλλακτική ΑΕ ιδρύθηκε από 40 Αρκάδες πολίτες με σκοπό την λύση του προβλήματος των απορριμμάτων της Αρκαδίας και την επιχειρηματική συμμετοχή όλων των πολιτών. Για το λόγο αυτό η <<Αρκαδική Εναλλακτική Α.Ε.>> είναι εταιρεία πολυμετοχικής κοινωνικής βάσης, με στόχο την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων στον τόπο μας, με τα εξής βασικά χαρακτηριστικά διαχείρισης:
• Μείωση των παραγόμενων αποβλήτων
• Επαναχρησιμοποίηση υλικών και προϊόντων
• Διαλογή των παραγόμενων αποβλήτων στην Πηγή
• Ανακύκλωση των χρήσιμων υλικών
• Κομποστοποίηση των προ-διαλεγμένων οργανικών
αποβλήτων και Ενεργειακή αξιοποίησή τους με την παραγωγή Βιοαερίου.
• Υγειονομική Ταφή των υπολειμματικών σκουπιδιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της "Αρκαδικής Εναλλακτικής ΑΕ" κ. Βασίλειος Γιόκαρης και της "Λακωνικής Βιοενεργειακής ΑΕ" κ. Σταύρος Αργυρόπουλος εξήγησαν πώς μπορούν οι πολίτες να διαχειρίζονται τα ανακυκλώσιμα υλικά.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/H1JLO1rcl0U

youtube://v/WhRgDu6RGRA


2 Σχόλια

΄Πολλά ΜΠΡΑΒΟ!! Μακάρι να πάει καλά!! Οι τοπικοί άρχοντες τι κάνουν;; Μαζεύουν λεφτά ως συνήθως .... 3μήνες τώρα και κάτι χρόνια!!

Μακάρι να πάει καλά, αλλά η αντίστοιχη που έχει γίνει στη Σπάρτη δεν είναι ακόμα βιώσιμη. Επίσης δεν ξέρω εάν αυτή η λύση μπορεί να διαχειριστεί μεγάλες ποσότητες και εαν μπορεί να εφαρμοστεί από όλους τους πολίτες.