Τι λέει ο Στρατής Δαλιάνης για το πόρισμα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.

Τι λέει ο Στρατής Δαλιάνης για το πόρισμα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.

Μάρτιος 05, 2013 - 12:40
3 σχόλια

Με έκπληξη διαβάσαμε στις 4-3-2013  το άρθρο του Arcadia Portal – που αναδημοσιεύτηκε την ίδια ημέρα από το astrosnews –  και αφορούσε  πόρισμα του Σ.Ε.Δ.Δ. για έργα και προμήθειες της Δημοτικής Περιόδου 2003-2006.
Με ευκολία – ίσως και λόγω των ημερών (καταδίκη Παπαγεωργόπουλου κλπ) γίνεται αναφορά για σωρεία παρανομιών στην εκτέλεση έργων κυρίως  τα έτη 2005 και 2006.
Κατ΄ επανάληψη το 2007 και το 2008 το θέμα αυτό απασχόλησε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και οι δημότες του Δήμου μας μπόρεσαν να μάθουν ολόκληρη την αλήθεια .

Τι ακριβώς λοιπόν είχε γίνει τότε ;

Ένας ανύπαρκτος  πολίτης του Δήμου μας ( Αποστολόπουλος) τον Δεκέμβριο του 2006 συνέταξε μία αναφορά   (ουσιαστικά την αρχή ενός σεναρίου) ,  που γενικά και αόριστα κατήγγειλε ότι το 2006 έγιναν μεγάλες παρανομίες στην εκτέλεση  έργων από την τότε Δημοτική Αρχή την ευθύνη της οποίας είχε ο συνδυασμός μας με Δήμαρχο τον Στράτη Δαλιάνη. Την επιστολή αυτή φρόντισε να την στείλει στο ΣΕΔΔ , τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στη συνέχεια ( τον Γενάρη του 2007) το ΣΕΔΔ ζήτησε με έγγραφό του από την νέα Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κ. Γεώργιο Δαλιάνη να  ενημερωθούν  σχετικά για τα γραφόμενα του καταγγέλλοντος πολίτη.
Έτσι άρχισε να εκτυλίσσεται ουσιαστικά το  κατασκευασμένο σενάριο.
Ο τότε Δήμαρχος κ. Γεώργιος Δαλιάνης και ο τότε Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών  με τρισέλιδο έγγραφο απάντησαν  τον Φεβρουάριο του 2007 στο ΣΕΔΔ. Μόνο που στο έγγραφο αυτό υπήρχαν πολλές  σκόπιμες  ανακρίβειες ( αποδείχθηκαν εκ των υστέρων)  και το κυριότερο δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι ο καταγγέλλων δημότης είναι αποδεδειγμένα ανύπαρκτος και άρα η καταγγελία του κατασκευασμένη.
Κανένα από τα έργα αυτά (της λίστας του κ. Γ. Δαλιάνη ) δεν πληρώθηκε  βέβαια το 2006 από εμάς αλλά παραδόθηκαν ως οφειλές στην νέα  Δημοτική Αρχή  η οποία βέβαια αρχικά αρνήθηκε να τα πληρώσει ισχυριζόμενη άλλοτε ότι δεν εκτελέσθηκαν και άλλοτε ότι  εκτελέσθηκαν πλημμελώς ή μερικώς .
Και εδώ άρχισαν και τα περίεργα . Κάποια από τα καταγγελλόμενα ως ανύπαρκτα ή μερικώς εκτελεσθέντα έργα  πληρώθηκαν  από την επόμενη  Δημοτική Αρχή του κ. Γεωργίου Δαλιάνη παρόλο που υπήρχε σε εξέλιξη αυτή η διερεύνηση  από το ΣΕΔΔ και από την δικαιοσύνη. Το 2008 μάλιστα ο Πταισματοδίκης Άργους ξεκίνησε έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση καλώντας για κατάθεση ή ανάκριση δεκάδες μάρτυρες.
Αρκετοί επαγγελματίες που είχαν εκτελέσει αυτά τα έργα και δεν πληρώθηκαν προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και σχεδόν όλοι τους δικαιώθηκαν και ο Δήμος αναγκάστηκε  να τους πληρώσει .
Το 2010 ο σημερινός Δήμαρχος κ. Σκαντζός  Εμμαν. - που το 2007 ήταν αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αρχής του  κ. Δαλιάνη Γεωργίου αλλά αποχώρησε και έγινε ανεξάρτητος – κατήγγειλε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο κ. Γεώργιος Δαλιάνης σπατάλησε δύο χρόνια (2007 -2008) προσπαθώντας αποκλειστικά  να κατασκευάσει ενόχους ώστε να στριμώξει την δική μας παράταξη που ήταν εν τω μεταξύ αντιπολίτευση και προσπαθούσε να κάνει σωστά την δουλειά της. (πρακτικά Δ.Σ.)

Αυτή σε γενικές γραμμές  η ουσία για το δημοσίευμα  σχετικά με το πόρισμα του ΣΕΔΔ και ξεκαθαρίζουμε :
Το  ΣΕΔΔ έβγαλε το πόρισμα του  για την έρευνα που ξεκίνησε το 2007  αποκλειστικά και μόνο από τα στοιχεία που του δόθηκαν από την τότε Δημοτική Αρχή  του κ. Γεωργίου Δαλιάνη χωρίς βέβαια να ενημερωθεί ποτέ μέχρι σήμερα ότι εν τω μεταξύ οι περισσότεροι είτε πληρώθηκαν  με ευθύνη του ιδίου του Δημάρχου, είτε γιατί  βγήκαν εξειδικευμένες δικαστικές αποφάσεις που υποχρέωναν την εξόφληση των δικαιούχων με τόκο. Όλες οι πληρωμές έγιναν με έγκριση του  αρμοδίου Ελεγκτικού Επιτρόπου Αρκαδίας που είναι με το νόμο υπεύθυνος για το έλεγχο νομιμότητας .Η μόνη εκκρεμότητα από τα επίδικα έργα του 2007,  που αναφέρονται και στο πόρισμα του ΣΕΔΔ , είναι σήμερα απλήρωτα 6 ή 7 και αυτό οφείλεται είτε στο ότι ο ένας δικαιούχος (εργολάβος ηλεκτρολόγος) πληρώθηκε το 2008 για τα μισά έργα  και του υποσχέθηκαν ότι θα εξοφληθεί και για τα άλλα και δεν προσέφυγε στην δικαιοσύνη, είτε διότι υπάρχουν ακόμα σε εκκρεμότητα  δίκες για έκδοση αποφάσεων  από δύο δικαιούχους. Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε ότι στο τέλος του 2006 κανένα από αυτά τα έργα, που γίνονται αναφορά  στο πόρισμα του ΣΕΔΔ, δεν εξοφλήθηκε από εμάς .

Και τώρα κάποιες εύλογες απορίες μας :
- Πώς προέκυψε η χθεσινή  δημοσίευση ενός πορίσματος που βγήκε από το ΣΕΔΔ (με την διαδικασία που πιο πάνω αναφέρουμε) και στάλθηκε στο Δήμο Β. Κυνουρίας  πριν από μερικούς μήνες ;
- Τι σχέση έχει η αναφορά  του σημερινού Δημάρχου  με το «εσείς οδηγήσατε το Δήμο με την κακοδιαχείριση στο Εφετείο Αθηνών» ; . Η αναφορά  αυτή έγινε στην γραπτή καταγγελία που έκανε ο ίδιος στο astrosnews  την 27/2/2013 και αφορούσε την απουσία της αντιπολίτευσης από έκτακτο Δημ. Συμβούλιο για ανάθεση σκουπιδιών σε ιδιώτη.
- Πως μετά από τρεις ημέρες βρέθηκε αυτό το επίσημο έγγραφο του ΣΕΔΔ στο Αrcadia Portal με ένα βαρύγδουπο τίτλο και με μία γενικόλογη ανάλυση  που μάλλον προέκυψε από την ηθελημένα ελλιπή ενημέρωση από αυτόν που έδωσε το πόρισμα στην ιστοσελίδα;

Αυτή είναι η πάσα  αλήθεια και  όλοι μας, τούτες τις δύσκολες χρονικά στιγμές, έχουμε ιερή υποχρέωση να είμαστε πολύ μα πολύ υπεύθυνοι και ειλικρινείς σε ότι πράττουμε αλλά και σε ότι λέμε μια και η ανευθυνότητα είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτο  κοινωνικό έγκλημα.
Τέλος δηλώνω  ότι παρ’ όλο ότι στο πόρισμα δεν αναφέρεται εκταμίευση χρημάτων η πληρωμή απ΄ την Δημοτική μας θητεία που  σημαίνει ότι δεν ζημιώθηκε ο δήμος, Είμαι πρόθυμος όχι μόνο στα αρμόδια Υπηρεσιακά όργανα, αλλά και σε οποιονδήποτε δημότη να παρουσιάσω τα περουσιακά μου στοιχεία πριν εκλεγώ δήμαρχος καθώς και μετά την θητεία μου στα δημοτικά πράγματα.
Εξ΄ άλλου καλό είναι να περιμένουμε και να μην βγάζουμε συμπεράσματα εν θερμώ λόγω των ημερών.
  
                                       
                                                Με  τιμή
                                Για τον Δημοτικό Συνδυασμό
                                          Στράτης Δαλιάνης
                                             Πρ. Δήμαρχος
 

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Επειδή ο Αποστολόπουλος υπάρχει και δεν υπάρχει Επειδή έργα έγιναν και δεν έγιναν Επειδή εργολάβοι τα εκτέλεσαν και δεν τα εκτέλεσαν Επειδή οι Δήμαρχοι αλλά πλήρωσαν και άλλα δεν πλήρωσαν όπως και όποτε αυτοί έκριναν . Επειδή ο σημερινός Δήμαρχος και τότε Αντιδήμαρχος έχει επανειλημμένα δηλώσει : 1) ότι δεν χρωστά κανενός τίποτα και μοναδικός του στόχος είναι να φανεί αντάξιος του λαού του που τον εμπιστεύτηκε . 2) ότι δεν θα ανεχθεί καμιά συγκάλυψη Μήπως είναι η ώρα να το αποδείξει διατάσσοντας έναν διαχειριστικό έλεγχο μπας και τέλειωναν τα παραμύθια ?

Συμφωνώ και είναι απαραίτητος ένας διαχειριστικός έλεγχος. θα πρέπει όμως να περιλαμβάνει, εκτός από την περίοδο του Σ. Δαλιάνη, και την περίοδο του Γ. Δαλιάνη και τη διετία του Ε. Σκαντζού. Να διευρευνηθεί πόσες αναθέσεις έργων και μελετών με υψηλές αμοιβές έγιναν με απευθείας ανάθεση. Να δούμε εάν ανάμεσα στους αναδόχους υπάρχουν φίλοι, κουμπάροι και συγγενείς υψηλόβαθμων στελεχών της Δημοτικής Αρχής.